Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Ślicznotki :)

Jedna uwaga co do opisu - amplituda to maksymalne wychylenie z położenia równowagi. Nie może być "drobna akcja o sporej amplitudzie". Jedno, albo drugie ;) Tylko dla formalności, opisywałeś częstotliwość.

Pozdrawiam Cię serdecznie.

Janusz

• Like 2

Małe "sterowe, techniczne wsparcie " od naszego kolegi i przygotowania na zimowe wieczory ruszają pełną parą..!!
Zaraz siadam do skrobania narybku pstrąga ...W końcu wykorzystam trochę olchy którą dostałem w prezencie..
Będą z tego drzewa owoce,oj tak,muszą.....już niebawem :P ...Szykujcie delikatne patyki ,bo to będą wobki do "lajta"..
Na "grubiej" ,też coś skrobnę...na bank 6cm strzeble i 6cm pstrągasy
Za kilka dni pokażę Wam nowego dużego piskorza w wersji "Orange 2016"
Dziś mu wkleję sterki :) 

pozdrowasy
Kuba

post-49240-0-20104700-1450103702_thumb.jpg

post-49240-0-99928600-1450103706_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 4

Pełnoletnie, bo każdy ponad 7cm..średnio 7,5cm..na "grubsze łowienie" :P

Barwy piekielnie skuteczne,lecz nie zawsze nie wszędzie-to jasne :) ..."pomarańczki" , "mandarynki",nie muszą,ale powinny być w pudełeczku ,bo potrafią otworzyć nie jedną wodę (to tylko moje skromne zdanie) hejjjj ho!!!...

Bobesku teraz zniknie z wątku na dłużej...wrócę z tematem pstrągowym...3 tygodnie :P  Do "zaś"

Pogoda tragedia do robienia fot,zero oznak słońca..wszystko "na sztucznie w pokoju"

Foto nr.1 --> przytulaski

1_18.jpg

Fota nr.2 -- w blokach startowych

3_11.jpg

Fota nr.3 -- a pocałuj nas pan w dupe :P :D

2_12.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 9

Napisałem to na FB ,ale tu też wrzucę :)

Pędzel?
Kupując kiedyś (2 lata wstecz) parę akryli dostałem gratis pędzelek...(jakiś tam bubel,bez firmowy,--> od razu chciałem wyrzucić bo szkoda miejsca)...Ale bym zrobił błąd!!
Przedstawiam Wam mój najkochańszy pędzelek, który z niczego potrafi zrobić naprawdę fajne rzeczy...
Warty w tej chwili "nic", może 0,20gr,nowy pewnie złotówkę...
Jednak to złudzenie,wart jest tyle ,że nie zamienię go na żaden pędzel z najwyższej półki,od najlepszych producentów ( a stać mnie na takie)...
Jest u mnie jedną z kilku najważniejszych rzeczy w pracowni (nawet ma imię ,ale to zostawię dla siebie :P :D )...
Po co to piszę ? By Wam wytłumaczyć,że nie ma czegoś takiego jak najlepszy pędzelek (jakość pędzla może być jedną z najlepszych,,materiały z których jest wykonany,ale to nie będzie "najlepszy pędzel"...coś jak z winem (najlepsze wino to nie to na papierku najdroższe a to które ci najlepiej smakuje)...
Musisz sprawdzić SAM który Ci najlepiej leży...Identycznie jak z wędkami, każdą trzeba popieścić,połowić by stwierdzić (to jest to czego szukam)
Każdy pędzel służy do czegoś innego i każdy ma swoje zadanie.
Uwielbiam go ,choć już ledwo żyję,ledwo dycha ..Spocznie w miejscu dla zasłużonych ....
On Was tu nie raz jeszcze zaskoczy ..obiecuję

post-49240-0-05477800-1450611655_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 3

Hola  Hola bracie,siostro!!

12391765_1006040199453959_91043142734388

bobesku -świąteczny drwal
Po skończeniu większość pojedzie w miejsca których "nie ma"...Miejsca których synku nie znajdziesz na mapie!..wody wielkie ,małe i malutkie,rzeczki,rzeczułki i strumyki owiane tajemnicą,chowane przed cywilizacja w których żyją,zamieszkują najpiękniejsze ryby bytujące w Polsce...styczeń,luty magiczny czas w pstrągowe kropki!!..
Niech choć jedna przynęta spełni kogoś wędkarskie marzenia w 2016,wtedy tysiące moich godzi nie pójdą na marne..
Co roku się udaje,w tym tez się uda,..nie ma innej opcji ,nie ma innej drogi,nawet nie ma innego myślenia!!
hej ho!

post-49240-0-59220800-1451047338_thumb.jpg

• Like 3

Różne takie "Strzeble samczyki 2016" gotowe do bzykanka ( Ale to mniej więcej prawie pół roku muszą poczekać,bo strzebel ma gody coś kole kwietnia -czerwca) :wacko:

.... od 5,5 do 6cm

Jak dam radę to im dziś  wkleję stery ,potem ustawka i można zrywać na hakerach :P  :lol:

Ja mam słabą pamięć,jak komuś wcześniej obiecałem strzeblasa to niech się przypomni ,zawsze robię kilka więcej :) 

Na fejsie lub tu na PW odpiszę ..

Jak komuś się nudzi to może przyjść oczka  druciane  wyczyścić ,płacę wobkami :P

zdrówko!!

Uwagi:
Gatunek prawnie chroniony - całkowity zakaz połowu... :P

1_27.jpg

2_17.jpg

3_18.jpg

Fotka w okularach 3D :o

5_6.jpg

6_9.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 5

To są..tzn będą pstrążki ...Jest ich około 40sztuk..ma każdego muszę "ręcznie" nałożyć około 60 kropek...wynik 2400 precyzyjnych machnięć i co najważniejsze to musi być przemyślane..tego się nie kładzie o tak ,i już...trzeba każdą kropke przemyśleć by "pasowała" indywidualnie do woblerka,,,Nie urodził i nie urodzi się taki który akrylami zrobi dwa identyczne woblery... :D

Po takim kropkowanym zabiegu ,czujesz się jak po walce z Taysonem...bez kitu,wysiłek fizyczny przy czymś takim to pryszcz

Jedni budują pracownie inni pasję rozwijają na grzejnikach....

Nie przejmujcie się ,najwięksi wychodzą z piwnicy!!! Też mam tylko krzesło , narzędzia ,plus suszarkę z Lidla i trochę akryli

post-49240-0-92255000-1451740285_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 8

Będą na sprzedaż ?

Będą Jakubie,ale pewnie kilka sztuk,,,3\4 z tego co wisi ma juz właściciela,pstrągów mało robię,ale mówisz wcześniej i Ci odłożę bez problemu...w dwóch odcieniach robię...za jakieś 10 dni gotowe do łowienia-tyle trzeba poczekać

Nie, na Trzech Króli będzie rozdawał za darmo :P

:lol:  :lol:  :lol:....

właśnie skończyłem nakładać kropki...wyszło około 2000 (około 50 a nie 60 na wobka,tak ładniej pasuje)..Kiedyś "pykłem" 6000...czyli dziś wynik średni :P

zdrowia koledzy!!

Edytowane przez bobesku
  • Like 2

5min temu wkleiłem stery w pstrągi i strzeble (samiczki).......Jakieś foty po weekendzie może się znajdą :P

W poniedziałek ruszę na "testy"..

.....................

Trochę jestem ostatnio znowu "uziemiony"...No,ale komu obiecałem woblery ,to myślę że koło środy ,czwartku uruchomimy listonoszy :D :D :D ..

Cierpliwości....daj a będzie ci dane :P

Pstrąg 2016....Mam je w dwóch odcieniach ..Wszystkie z jasnym brzuszekiem i naturalnie wyglądające,,Dziś mecz Niemcy - Polska w siatkę ,więc fotki drugiego koloru zrobię jutro,
Koło środy powinny być gotowe do łowienia...średnio 5,5cm..znajdzie się taki zahaczający o 6cm

dscf3544.jpg

dscf3545.jpg

dscf3621.jpg

dscf3623.jpg

dscf3654.jpg

• Like 12

To chyba sprawka diabła...nic się nie zmieniło od kiedy Kain zabił Abla

A tu? pstrąg zabije pstrąga :o .....wzbudzimy instynkt agresji,wkurzenia,obrony--> terytorializm itp

Nowy pstrążek 2016 w kolorku--> "no nejm"..Tak malowałem od serca ,sprawdzić co podpowie..Ono nigdy dwa razy tego samego nie gada..wniosek--> to pstrągi które sie już nie powtórzą...jak urwiesz ,drugiego już nie będzie ,będą jego następcy,ale już troszkę inaczej wyglądający:) Fajny klimat dla ludzi co cenią rękodzieło,indywidualność i coś czego nie ma w pudełku kumpel na rybach (hi hi) ...Mam tylko kilka sztuk...Wynik macie niżej:

Jutro pewnie urwę...za chwilę będą uzbrojone i spakowane -_-

Wymalowane na lewym kolanie,bo w prawej ręce trzymam pędzle i inne akcesoria :D

zdrówka !!

Foty z lampy , zachmurzenie 100%..

1_42.jpg

2_187.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 9

Hej ho!!

No przyznam się ,że te "stworki,potworki" mi wyszły...Rzadko kiedy to mówię..Nie jest to jakaś skromność,bo ona jest dobra, pod warunkiem,że prawdziwa i nie sztuczna,,Czasem trzeba się troszkę samemu "zdopingować"... :)

@Ricci szykuj  wygodne ,ciepłe miejsce w pudełeczku dla nowego "bobika" :P 

Te woblery mi się podobają i dziś daję sobie level +1 do desingu,a co... :ph34r:
Między 5,5 a 6cm

1_46.jpg

2_190.jpg

3_166.jpg

• Like 7