DelTor0 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Fajnie to wyglada Jakis filmik z praca zmontuj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 One są wręcz ochydnie piękne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Ślicznotki Jedna uwaga co do opisu - amplituda to maksymalne wychylenie z położenia równowagi. Nie może być "drobna akcja o sporej amplitudzie". Jedno, albo drugie Tylko dla formalności, opisywałeś częstotliwość. Pozdrawiam Cię serdecznie.Janusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) częstotliwość. Racja Janusz,poprawiłem...dzięki Edytowane 8 Grudnia 2015 przez bobesku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prus Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Ledwo co piękne pstrążki dojechały, a tu kolejne ślicznotki się pokazały . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Małe "sterowe, techniczne wsparcie " od naszego kolegi i przygotowania na zimowe wieczory ruszają pełną parą..!!Zaraz siadam do skrobania narybku pstrąga ...W końcu wykorzystam trochę olchy którą dostałem w prezencie..Będą z tego drzewa owoce,oj tak,muszą.....już niebawem ...Szykujcie delikatne patyki ,bo to będą wobki do "lajta"..Na "grubiej" ,też coś skrobnę...na bank 6cm strzeble i 6cm pstrągasyZa kilka dni pokażę Wam nowego dużego piskorza w wersji "Orange 2016"Dziś mu wkleję sterki pozdrowasyKuba Edytowane 14 Grudnia 2015 przez bobesku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Pełnoletnie, bo każdy ponad 7cm..średnio 7,5cm..na "grubsze łowienie" Barwy piekielnie skuteczne,lecz nie zawsze nie wszędzie-to jasne ..."pomarańczki" , "mandarynki",nie muszą,ale powinny być w pudełeczku ,bo potrafią otworzyć nie jedną wodę (to tylko moje skromne zdanie) hejjjj ho!!!... Bobesku teraz zniknie z wątku na dłużej...wrócę z tematem pstrągowym...3 tygodnie Do "zaś"Pogoda tragedia do robienia fot,zero oznak słońca..wszystko "na sztucznie w pokoju" Foto nr.1 --> przytulaski Fota nr.2 -- w blokach startowych Fota nr.3 -- a pocałuj nas pan w dupe Edytowane 16 Grudnia 2015 przez bobesku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ladne Kropy beda gryzly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Pełna micha mandarynek (nie zdążyłem zrobić edycji ,więc nowy post)Teraz muszę to uzbroić...szczerze to mi się dziś nawet leżeć nie chce ... Miłego dnia !! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Napisałem to na FB ,ale tu też wrzucę Pędzel?Kupując kiedyś (2 lata wstecz) parę akryli dostałem gratis pędzelek...(jakiś tam bubel,bez firmowy,--> od razu chciałem wyrzucić bo szkoda miejsca)...Ale bym zrobił błąd!!Przedstawiam Wam mój najkochańszy pędzelek, który z niczego potrafi zrobić naprawdę fajne rzeczy...Warty w tej chwili "nic", może 0,20gr,nowy pewnie złotówkę...Jednak to złudzenie,wart jest tyle ,że nie zamienię go na żaden pędzel z najwyższej półki,od najlepszych producentów ( a stać mnie na takie)...Jest u mnie jedną z kilku najważniejszych rzeczy w pracowni (nawet ma imię ,ale to zostawię dla siebie )...Po co to piszę ? By Wam wytłumaczyć,że nie ma czegoś takiego jak najlepszy pędzelek (jakość pędzla może być jedną z najlepszych,,materiały z których jest wykonany,ale to nie będzie "najlepszy pędzel"...coś jak z winem (najlepsze wino to nie to na papierku najdroższe a to które ci najlepiej smakuje)...Musisz sprawdzić SAM który Ci najlepiej leży...Identycznie jak z wędkami, każdą trzeba popieścić,połowić by stwierdzić (to jest to czego szukam)Każdy pędzel służy do czegoś innego i każdy ma swoje zadanie.Uwielbiam go ,choć już ledwo żyję,ledwo dycha ..Spocznie w miejscu dla zasłużonych ....On Was tu nie raz jeszcze zaskoczy ..obiecuję Edytowane 20 Grudnia 2015 przez bobesku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Chyba większość twórców ma taki pędzelek mój był w komplecie z farbkami plakatowymi za 10zł, ma już z 7 lat, jest złamany, nie ma połowy włosia, a i tak maluję nim 90% woblerów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Hola Hola bracie,siostro!! bobesku -świąteczny drwalPo skończeniu większość pojedzie w miejsca których "nie ma"...Miejsca których synku nie znajdziesz na mapie!..wody wielkie ,małe i malutkie,rzeczki,rzeczułki i strumyki owiane tajemnicą,chowane przed cywilizacja w których żyją,zamieszkują najpiękniejsze ryby bytujące w Polsce...styczeń,luty magiczny czas w pstrągowe kropki!!..Niech choć jedna przynęta spełni kogoś wędkarskie marzenia w 2016,wtedy tysiące moich godzi nie pójdą na marne..Co roku się udaje,w tym tez się uda,..nie ma innej opcji ,nie ma innej drogi,nawet nie ma innego myślenia!!hej ho! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Różne takie "Strzeble samczyki 2016" gotowe do bzykanka ( Ale to mniej więcej prawie pół roku muszą poczekać,bo strzebel ma gody coś kole kwietnia -czerwca) .... od 5,5 do 6cmJak dam radę to im dziś wkleję stery ,potem ustawka i można zrywać na hakerach Ja mam słabą pamięć,jak komuś wcześniej obiecałem strzeblasa to niech się przypomni ,zawsze robię kilka więcej Na fejsie lub tu na PW odpiszę .. Jak komuś się nudzi to może przyjść oczka druciane wyczyścić ,płacę wobkami zdrówko!! Uwagi:Gatunek prawnie chroniony - całkowity zakaz połowu... Fotka w okularach 3D Edytowane 27 Grudnia 2015 przez bobesku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 W takich wobkach mogę skrobać oczka przez 2 tygodnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) To są..tzn będą pstrążki ...Jest ich około 40sztuk..ma każdego muszę "ręcznie" nałożyć około 60 kropek...wynik 2400 precyzyjnych machnięć i co najważniejsze to musi być przemyślane..tego się nie kładzie o tak ,i już...trzeba każdą kropke przemyśleć by "pasowała" indywidualnie do woblerka,,,Nie urodził i nie urodzi się taki który akrylami zrobi dwa identyczne woblery... Po takim kropkowanym zabiegu ,czujesz się jak po walce z Taysonem...bez kitu,wysiłek fizyczny przy czymś takim to pryszcz Jedni budują pracownie inni pasję rozwijają na grzejnikach.... Nie przejmujcie się ,najwięksi wychodzą z piwnicy!!! Też mam tylko krzesło , narzędzia ,plus suszarkę z Lidla i trochę akryli Edytowane 2 Stycznia 2016 przez bobesku 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudraj Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Będą na sprzedaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Nie, na Trzech Króli będzie rozdawał za darmo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Będą na sprzedaż ? Będą Jakubie,ale pewnie kilka sztuk,,,3\4 z tego co wisi ma juz właściciela,pstrągów mało robię,ale mówisz wcześniej i Ci odłożę bez problemu...w dwóch odcieniach robię...za jakieś 10 dni gotowe do łowienia-tyle trzeba poczekaćNie, na Trzech Króli będzie rozdawał za darmo .... właśnie skończyłem nakładać kropki...wyszło około 2000 (około 50 a nie 60 na wobka,tak ładniej pasuje)..Kiedyś "pykłem" 6000...czyli dziś wynik średni zdrowia koledzy!! Edytowane 2 Stycznia 2016 przez bobesku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 bobesku mogę skrobać oczka,stawiać kropki i polerować stery,aby być jak najbliżej tych cacuszek i móc podejrzeć MISTRZA w pracy...Dawaj foty gotowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 5min temu wkleiłem stery w pstrągi i strzeble (samiczki).......Jakieś foty po weekendzie może się znajdą W poniedziałek ruszę na "testy".. ..................... Trochę jestem ostatnio znowu "uziemiony"...No,ale komu obiecałem woblery ,to myślę że koło środy ,czwartku uruchomimy listonoszy :D ..Cierpliwości....daj a będzie ci dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Pstrąg 2016....Mam je w dwóch odcieniach ..Wszystkie z jasnym brzuszekiem i naturalnie wyglądające,,Dziś mecz Niemcy - Polska w siatkę ,więc fotki drugiego koloru zrobię jutro,Koło środy powinny być gotowe do łowienia...średnio 5,5cm..znajdzie się taki zahaczający o 6cm 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) To chyba sprawka diabła...nic się nie zmieniło od kiedy Kain zabił AblaA tu? pstrąg zabije pstrąga .....wzbudzimy instynkt agresji,wkurzenia,obrony--> terytorializm itp Nowy pstrążek 2016 w kolorku--> "no nejm"..Tak malowałem od serca ,sprawdzić co podpowie..Ono nigdy dwa razy tego samego nie gada..wniosek--> to pstrągi które sie już nie powtórzą...jak urwiesz ,drugiego już nie będzie ,będą jego następcy,ale już troszkę inaczej wyglądający:) Fajny klimat dla ludzi co cenią rękodzieło,indywidualność i coś czego nie ma w pudełku kumpel na rybach (hi hi) ...Mam tylko kilka sztuk...Wynik macie niżej:Jutro pewnie urwę...za chwilę będą uzbrojone i spakowane Wymalowane na lewym kolanie,bo w prawej ręce trzymam pędzle i inne akcesoria zdrówka !! Foty z lampy , zachmurzenie 100%.. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez bobesku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Hej ho!!No przyznam się ,że te "stworki,potworki" mi wyszły...Rzadko kiedy to mówię..Nie jest to jakaś skromność,bo ona jest dobra, pod warunkiem,że prawdziwa i nie sztuczna,,Czasem trzeba się troszkę samemu "zdopingować"... @Ricci szykuj wygodne ,ciepłe miejsce w pudełeczku dla nowego "bobika" Te woblery mi się podobają i dziś daję sobie level +1 do desingu,a co... Między 5,5 a 6cm 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Satynowa pościel już czeka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Na sprzedaz może ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi