Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Wam też ostatnio nad wodami wiatr łeb urywa?? Czasami idę do przodu a jednak do tyłu...

Koło 7cm...Miarki nie przykładałem.

Długo się za nie zabierałem,ale się udało...Warto było powalczyć z psychikom...

Pod grzbietem przebija ładnie oliweczka,,,na wobkach widać odcienie zieleni a aparat nie widzi :D :lol: :lol:

Coraz bliżej celu!!!!

2 fotki ,bo dwie moce nasłonecznienia :P

Musze się dorobić kamerki podwodnej i coś ponagrywam

1_500.jpg

2_373.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 14

bierz się teraz za kiełbia 4cm bo czas ucieka :D

Jak skończę to 4cm jadzie do Ciebie na film ..Przynęt nie odsyłasz  ,zostają u Ciebie..

Tylko 4cm kiełbik to duże wyzwanie..Zrobię skrzela ,oczy i nie ma miejsca na nic więcej...No,ale walczymy.

Napiszę Ci PW jak będą gotowe..Postaram się  się jak najszybciej byś miał czas nagrać.

pozdrówki

• Like 1

Zostaną u mnie do czasu zakończenia konkursu, później odeślę wszystkie na raz :) mam już od Ciebie dwie sztuki za free, wystarczy.

Też walczę z tym problemem, na krótkim i wąskim korpusie ciężko będzie cokolwiek zmieścić.

Czasu w tym semestrze mam, aż nadto więc luz, bardziej martwię się o czystość rzeki. W ostateczności będą wannowe filmiki.

• Like 1

Wierzę w Ciebie,  ;)

Dzięki...

Dziś lub jutro dojdzie dostawa konkursowych pędzi Kozłowskiego,korpus już mam ..ruszy malowanie :rolleyes: .. ..detale,detale,detale B)

Jak przegrać to tylko po wojnie!!  Bankowo się postaram....

p.s dzięki za maila...mój będzie szedł bardziej w zieleń :)

pozdro!!

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

Dzięki...

Dziś lub jutro dojdzie dostawa konkursowych pędzi Kozłowskiego,korpus już mam ..ruszy malowanie :rolleyes: .. ..detale,detale,detale B)

Jak przegrać to tylko po wojnie!!  Bankowo się postaram....

p.s dzięki za maila...mój będzie szedł bardziej w zieleń :)

pozdro!!

Nie wiem czy dasz radę  na tak małym korpusie, ale "podkład" jak w drugiej połowie luty 2013 pasował by pod te pędzle Kozłowskiego... B)  pewnie robisz kilka takich, to spróbuj z jednym podobnie jak kiedyś robiłeś ;)

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 1

Piotresku chodziło mi,że zamówiłem pędzelki do detali,szczegółów ...Bo na 4cm korpusie to ja wiem,że zbytnio nie poszalejemy :lol:

No wiem, to jest właśnie fajne utrudnienie że wielkość ogranicza :P

Mi chodziło, że masz doświadczenie z siatkowym podkładem i jak się uda tam zmieścić, to efekt może wyjść bajeczny...

• Like 1

Mnie po prostu rozwalają te woblery.Nie mogę tu zaglądać bo do drewna wrócę a Zelldo dostanie szału  :lol:

Bobesku jeszcze raz-piękne,piękne,piękne.

No właśnie dzisiaj strugałem 4 "cyk ukleje" (cykadowe wynalazki) i taka cienka listewka w łapę mi wpadła... Kurna, jeszcze nie miałem lepszego drewna niż to co Ty kiedyś miałeś! Niby jakaś ciemniejsza ta lipa, słoje bardziej delikatne, czasem tylko takie piankowe pory jak w balsie, po tylu latach drewno mięciutkie, nic nie odpryskuje nawet przy wielu nacięciach brzeszczotem, przyjemnie się w tym pracuje... Wróć Tomaszu, może znów takie dobre drewno się pojawi na JB :lol:

No właśnie dzisiaj strugałem 4 "cyk ukleje" (cykadowe wynalazki) i taka cienka listewka w łapę mi wpadła... Kurna, jeszcze nie miałem lepszego drewna niż to co Ty kiedyś miałeś! Niby jakaś ciemniejsza ta lipa, słoje bardziej delikatne, czasem tylko takie piankowe pory jak w balsie, po tylu latach drewno mięciutkie, nic nie odpryskuje nawet przy wielu nacięciach brzeszczotem, przyjemnie się w tym pracuje... Wróć Tomaszu, może znów takie dobre drewno się pojawi na JB :lol:

To nic innego jak wysezonowana lipa.To co jest w ofertach na allegro to dziadostwo.Mogłeś też trafić na olchę lub topolę czasem się zawieruszył kawałek w lipowych deseczkach.Ja do drewna nie wrócę za daleko już zabrnąłem w syntetyki ale od piany się trzymam z daleka.Głównie żywice.Trudniejsze formy ale większa możliwość modyfikacji materiału przez dodatki typu mikrosfera i inne.

Edytowane przez Tomy

Gratulacje za "woblery wielkopolskie"! ;)   Do czego to dochodzi. Wielkopolski przyczółek w Warszawie... :D

Nazwy nie są moje,jedynie woblery

Ciężka sprawa, sam otoczony stolicą ... B)

Swych korzeni się nie wyprę :P :D

12519142_1118005458233027_1540651221_n.j

Właśnie mocze nad Wartą,,,tyle syfu płynie ,że idę do domu....Nie da rady zrobić "przejazdu" woblerem bez zaczepki jakiegoś farfocla,,, :wacko:

zdrowia!

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

Popełniłem sobie jeszcze takie woblerki z myślą o dużym kleniu (tylko kilka sztuk)..pływające..maks 0,5m...długość około 5,2cm

Dodałem im na boczek akcenty czarnej kropy z żółtą na zewnątrz...kolor "black fury" ..klasyk m,in pod kleksy :P :D

Nie wiem czy to zadziała,ale na pewno podziała  na mnie a wtedy będę 10x łowniejszy

dscf4958_1.jpg

dscf4993.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 11

Bobesku...nie kuś!

wobki jak wobki..prościzna :) 

ten pstrążek z lewej strony na Twojej rece tak na mnie patrzy ze musze go miec :)

Zostawię  Ci pstrąga :) ...oczywiście mowa o tych "seledynkach",tak?? Bo te duże kleniówki też mają kropki a nie są kropkami B) :D :lol: :lol: :lol: :lol: