Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

@Hektor dobrze prawi,za ładne żeby na nie łowić. Ja "bobeski" wypuszczam do wody tylko wtedy ,gdy mam pewność że pod wodą nie czyha na nie żaden zaczep.....Te bączki naprawdę smakowite,zwłaszcza że zmieniłem trochę orientację ostatnimi czasy i kleniki u mnie zdają się być number one .Kuba pozdrowienia załączam i kibicuję twórczości :)

• Like 1

Koliberki ledwo się wykluły i już je wszystkie zabrali ..Podgiąłem se w jednym ster szybko nad wodą ,ustawiłem by był w kategorii smużak ,,,,,,i też zabrali :wacko:

Pisklaki opuściły gniazdo tatusia :P ......Czwórkę Ci zostawię a małego gówniarza najwyżej jak zrobię kolejną gromadkę,tylko nie wiem kiedy bo trochę ostatnio tracę moc...Wiosna przyszła to mnie na ławkę ciągnie a nie do śmierdzących lakierów :lol: :lol: :lol:

dobrej nocy

Edytowane przez bobesku

Koliberki ledwo się wykluły i już je wszystkie zabrali ..Podgiąłem se w jednym ster szybko nad wodą ,ustawiłem by był w kategorii smużak ,,,,,,i też zabrali :wacko:

Pisklaki opuściły gniazdo tatusia :P ......Czwórkę Ci zostawię a małego gówniarza najwyżej jak zrobię kolejną gromadkę,tylko nie wiem kiedy bo trochę ostatnio tracę moc...Wiosna przyszła to mnie na ławkę ciągnie a nie do śmierdzących lakierów :lol: :lol: :lol:

dobrej nocy

To nie trafią na giełdę?

@ Alaryk -  Dobra jutro siadam i zacznę robić korpusy na drugie stado koliberków ,przekonaliście mnie :lol: :lol: :lol:

Mam,ale 4cm wobki  (te co widać wyżej na fotkach),bo jeszcze nie byłem ich ustawić.....nie chce mi się tego zbroić (heh :lol: )

Tu taka odskocznia od wszystkiego co małe...

Gruby wstręciuch 5,5cm (wersja FAT)...3gr bez kotwic i pływające

"Masywnieszy" korpus,inny ster..

Sprawy kosmetyczne np więcej złota,inne "oki"..takie tam pierdołki .. :)

1_366.jpg

2_257.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 2

Jeżeli można tutaj to zarezerwowałbym dla siebie 4 sztuki koliberków: żółty x 1,zielony x 1 i zawsze łowny błękit x 2, bo z tą łownością to prawda, przynajmniej w wodach wisełki. I upraszam się pokornie o pamięć o mnie, jak koliberki będą już gotowe do pójścia w świat.

A jak by były inne kolory to jeszcze z jeden, ten najpładniejszy poproszę (razem 5).

Pozdrawiam i z życzeniami dalszych sukcesów.

Jarek

Edytowane przez Alaryk
  • Like 1

Mam nadzieję, że nie zaśmiecam tematu, ale dzisiaj dopiero pierwszy raz nad wodą w tym sezonie i pierwszy raz na bobeskowe strugawki. Noooo, jest moc...

4 klenie i dwa pstrągi. Orientacyjnie, bo nie wyjmowałem rybek z wody tylko przymierzałem do rękojeści - klenie 2x ok. 50 cm, 1x ok 45 cm, 1x ok 35 cm i 2 pstrągi ok 30 cm.  Moja ukochana zaraz po dzieciach i żonie rzeka. Klenie brały TYLKO na bobeskowego śliza lub coś koło tego z czerwonym brzuszkiem i raną na głowie. Pstrągi na pstrągi. :)

Parę fotek (robione telefonem, sorry)

post-52345-0-96291700-1459710562_thumb.jpg

post-52345-0-69385000-1459710587_thumb.jpg

post-52345-0-91208400-1459710604_thumb.jpg

post-52345-0-30363600-1459710623_thumb.jpg

• Like 10

Oooo Panie jak fajnie :lol: 

Piękne rybki i fotki -gratuluję (ten drugi to stara strzebla)

Całą sobotę i niedzielę przesiedziałem w norze jak jakiś dzikus i robiłem woblery,dzięki m.in Tobie @pipczento2002 wiem,że nie na marne :)

Nawet nie wiedziałem,że taka ładna pogoda była :P :lol:  :lol:  :lol: 

Jeszcze raz dziękuję za fotosy,to mocno napędza wenę

hej ho!

Ok gitara,zrobię  na 100% ,tylko nie umiem podać terminu,ale jutro już zacznę przy tym grzebać na boku :P B)  To dam znać jak się narodzą nowe ptaszki :o

OK. Trzymam za słowo, a jak coś okazalszego złowię na Twoje woblerki to też machnę fotkę jak Mariusz, chociaż żaden ze mnie fotograf, nawet amator ;) .

Takie tam "trout Fat"

5,5cm,pływające

Kolorystycznie jakiś wielkich zmian nie ma,ale inny korpus (w tym wypadku ) No i dość sporo żółtego kolorku,choć na żywo wygląda to inaczej,na fotce jakby się go więcej zrobiło..czary -mary :lol:

dscf5879.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 10

!!!! Fajna sytuacja:
Opis poszczególnych fotek ( wobler o nazwie "blady")

Ostrzeżenie--->  to może tylko mnie śmieszyć heh

Fotka nr.1 --- Jak widać z daleka nadchodzi jakiś "muchobąk" (owad)

1_376.jpg

Fotka nr.2 -- Muchobąk podchodzi śmiało na kozaku bliżej...

2_266.jpg

Fotka nr.3 -- Włazi na ster i sprawdza czy jest dobrze dopasowany i wklejony...

3_232.jpg

Fotka nr.4 --- Muchobąk mocno się przygląda....sprawdza detale,szczegóły.

4_217.jpg

Fotka nr.5 -- Zaczyna miziać i całować woblera :P  :D 

:wub: :wub: :wub: :wub:

5_177.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 5

Test.....

wrzucam fotkę przez plik a nie program i chcę zobaczyć jak to wygląda...

Robal nadal siedzi..na złość mu daję lampom błyskową po oczach a on siedzi i pilnuje swoich rybek :lol:

Dobry zawodnik

Plik

post-49240-0-85958300-1460218906_thumb.jpg

Program

blysk.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 2