Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

:) Pikne :)

Kuba, dam ci fajną misje, o której sam myślałem, tylko czasu brak jak zwykle...

Pomaluj partyjkę na kumaka nizinnego, też ich sporo miejscami nad Wartuchą, a te oczojebne spody mogą zadziałać ;)

No kumaczek fajny,jeszcze górska odmiana jest.

Kolorystycznie to można sobie w tym temacie ładnie pokombinować..Wystarczy wpisać w google "żaba" i łeb urywa,każda inna :P  :D 

Pamiętaj o sztuce żabolca dla mnie :)

kum,kum :lol: :lol:

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Krzychu daj adres ,wyślę Ci ostatnią żabkę,miała być dla mnie ,ale robię już 4cm to sobie małe zostawię a większa Twoja.

Szczupaki wstyd się przyznać,ale zgubiłem gdzieś korpusy..Jeden odnalazłem...

Zrobię jeszcze raz szczubelki i może 7cm okonki

Dziś siedzę i tworzę 5cm raki ...

Chciałbym je robić w dwóch opcjach.....sterowe (pływające) i bezsterowe .(tonące)

Te drugie miały by pracę "jak mu zagrasz wędką" ...Jak wędkarz poprowadzi ..np delikatny opadzik ,lub małe skoki przy dnie .albo szuranko...Opcji jest sporo i wszystko zależy od łowiącego.

post-49240-0-58857600-1464253080_thumb.jpg

czasem przydaje się powiew świeżości.

No dokładnie...Taki był cel

Ostatnio mi się jakby mniej chciało siedzieć przy woblerach a odkąd zacząłem kombinować to moc nagle  wróciła ...i to z siłą ,że ho ho :lol: ...Dzis cały dzień "przerobiłem" , ani minuty na dworze nie byłem :P :lol:

Te raczki zrobię pod czeburachy..Kluczem do sukcesu powinno być odpowiednie obciązenie kotwic lametą,,mam plan,muszę to sprawdzić

zdrówka

• Like 2

Mini ropuszki....maja około 4cm

pływające.

Na 2x kotwy

Zaraz wkleje stery na "stałe"  i biore się za raczki

Ogrom czasu na wykonanie,opcja dla tych najcierpliwszych z cierpliwych...

Jak ma być efekt to musi boleć...

zdrówka

1_524.jpg

2_400.jpg

3_345.jpg

4_304.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 7

Raczki ...

Około 5,5cm..Jedne "sterowe pływające" a drugie zrobione pod zbrojenie od naszych braci ze wschodu w Planer lub Mandorik  ..Metoda łowienia "bezsterowymi" to głównie : "opadzik" , "szuranko po dnie" , "skoki" i sporo innych technik--> Imitujesz wędką zachowanie małego raczka, jak to zrobisz to już Twoja sprawa i Twój pomysł,każda woda dzieli się swoimi prawami...
Dziś mogą brać na opad a jutro na szuranko a pojutrze na nic ...
Nie ma ograniczeń co do prowadzenia,ilu wędkarzy - tyle możliwości....Dlatego można sobie dobierać własną gramaturę ołowiu ,w zależności gdzie,kiedy i jak łowisz...
Polecam na okonie ze starorzeczy,żwirowni ..
Czas wykonania 2x dłużej niż żaba..wobler "limit edycjon",kilkanaście sztuk w roku ..
Nawet im czułki zrobiłem co by wyczuwały zaczepy w podwodnym trudnym świecie... :D

1_533.jpg

2_407.jpg

3-spod.jpg

Zbrojenie :

post-49240-0-90779500-1465641200_thumb.jpg

• Like 12