Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

@ Ubiku mam ostatnio  więcej czasu na woblery to sporo kombinuje i czasem coś "wypali",,, :P 

Mini "chromki" w lepszej fotce...

2,5cm,niecałe 3gr,tonące...

Głównie na środkowej Warcie moim zdaniem kolorek "podstawowy"..Zawodzi rzadziej niż Kliczko,,,Czy jasno,czy pochmurno,czy pada,lub "lampa".... ciśnienie takie ,czy srakie ...woda w górę,woda w dół...--> to i tak na takiego biorą

( oczywiście nie ma złotego środka i ponosi też porażki....)

To też moja osobista wiara w "coś" takiego a nie innego napędza wynik,,, :)

dscf0004.jpg

• Like 11

W mordeczkę, żeby nie było - ostatnio zrobiłem takie troszkę podobne wobki :) Jeszcze czekają na ostatnią warstwę lakieru (brakło), ale jest pewne małe podobieństwo. Być może inspiracja została mi w głowie po wizytach w Twoim wątku, zagnieździła się i wyszła w trakcie roboty :) . No może tyle tylko, że u Ciebie są to rzeczywiście piskorze, a u mnie - z braku odpowiedniej iskry bożej - hybryda kozy, strzebli i piskorza. :lol: Cyknąłem na szybko fotę z placu boju. Coś tam można dojrzeć przy małej dawce szczerych chęci:

IMG_8038.JPG

• Like 1

Coś w styl mini okonka..Można je robić w różnych odcieniach,ja to stado zrobiłem na żółtej bazie.Pasowało by też na szarości,zieleni,złocie ,srebro...

Technicznie : 35-37mm, z kotwicami około 2,5gr,pływające..Bardzo mocno siedzą w nurcie..(przelewowy zagubiony malutki "okonik")

Dla mnie pudełko bez imitacji małych okonków (głównie na rzeki nizinne) nie ma prawa bytu. (oceniam tylko moje pudełka,nie wnikam w czyjeś inne,nie wtykam tam nosa)..No ,bo o przekonaniach wędkarzy się dyskutuję tak samo jak o gustach ..czyt.rozmowa nie ma sensu :D  Każdy w coś wierzy a wiara daje sukces...

3 fotki,każda w innym słońcu:

1_97.jpg

2_62.jpg

3_56.jpg

• Like 6