Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Ahoj!
Dziś Wam pokażę najmniejsze woblery jakie popełniłem w tym roku.
Te " 2 centymetrowe kurdupelki" są robione na specjalnym kolorku tworzonym tylko dla mnie -_- ..
Nikt nie ma takiego koloru w tym kraju, co jedynie ktoś może mieć podobny (Po to m.in robię rękodzieło wędkarskie by mieć coś swojego ,czego nie ma w sklepach ,ani łowiący 20m dalej moczykij )

To,że czegoś się nie wrzuca w internet,nie znaczy ,że tego nie ma :)
Chłopaki dały radę,barwa w "realu" jest bardziej wpadająca w piękny mieniący się odcieniami brąz,,,
Zabójczy kolor na klenio-jazie..Wygląda trochę na żywo jak korpus często występujących w kraju owadów ..

Mówiłem na to "brązki" :D
Długość około 2cm
Waga 1,8gr
Dopalacz w postaci małego "jaja"

1_421.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 10

No właśnie szczupaki....Są gotowe do malowania--> od paru miesięcy :lol: :lol:

Ja jeszcze miesiąc i kończę temat "woblery klenio-jaziowe" ..wrócę do nich w marcu...Także będzie sporo czasu by dokończyć szczuble

...........

Woblery zrobione na specjalną okazję.
Jest jeden dopływ gdzie "urzędują" sandacze. W owym dopływie jest spora populacja małych okonków (z tym,ze tam okonki wyróżniają się dość mocnym srebrnym kolorkiem)
Brania i ryby już były,wstrzelam się w ich gusta.

To małe łamańce ,żaden nie ma 6cm,ale takie tam są potrzebne-konkretnie pod ta wodę i tamte warunki .

Udanego deszczowego piątku
Kuba

1_422.jpg

• Like 6

Taki nowy kolorek..--> mocno błyska konkretnie niebieską barwą.Dupcie mają jasne
Technicznie,gabartytowo i wagowo najlepiej się sprawdza na wszelakich dopływach,rzeczkułkach i ciureczkach.
Woblery dla ludzi co lubią "Ultra Lajcik"
Pływające , 2,5cm, ok.1,7gr
Dobra spadamy na mecz Polska - USA w siatę

dscf1886.jpg

• Like 7

• 2 tygodnie później...

Wszystkiego Najlepszego Jakubie!

100 lat robienia ślicznych i łownych, drewnianych malowanek ;)

Dzięki ziomku

Kuba, tempo i postępy Twoich prac są imponujące.

tak trzymaj :)

Dzięki za "doping" :P :D

..............

Dawno nic nie pisałem w temacie....

Letni mały "wstręciuszek"..

Złoto,czerń,brąz na 3,7cm pływającym korpusie.

....Uzbrojony waży około 2,5gr...

Woblera używam pod jaziorki i kleniki...Fajny też pod pstrąga w przegródkę z mniejszymi wabikami dedykowanymi pod tą rybkę...

Do łowienia na płytszych odcinkach...0.5-0.7m

To już ostatki w tym roku z wobkami tej wielkości..Coś tam jeszcze malutkiego porobię i potem kompletna zmiana tematu

zdrówko!!!

dscf1980_1.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 6

-------

I szkoda że martwy jak większość pozostałych okazów. :(

Oj jaki smutasek ,wpisz się do książki zażaleń.....Ja tej ryby nie złowiłem,pokazuję tu czasem ryby złowione na woblery i nie pytam  o akty zgonu...

Ale jak dupka swędzi to masz tam opcje "zgłoś" i naskarż...

i nie rób mi tu syfu ,masz od tego Priw -zapraszam

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

i nie rób mi tu syfu ,masz od tego Priw -zapraszam

---------

Wpiszę sie jeszcze tylko raz żeby nie robić Ci "syfu" :( i nie bede odpowiadał na temat pięknych ryb.

Piękne woblerki robisz, podobne jak ja ... kiedyś. Teraz nie mam takiej potrzeby, choć dla siebie mogę zrobić wszystko, podobnie ja i Ty.

Naprawdę są jak żywe, bardzo dopracowane kolorystycznie i łowią ryby, to widać z fotek. :)

Moze nawet kilka Twoich "asiorow" mam, moze nawet i kilka jeszcze chciałbym mieć ale ... po co skoro sam mogę zrobic sobie dokładnie takie same. :)

Myślałem nawet żeby odkupić od Ciebie kilka grafik kolorystycznych aby walić to na kalkę na tzw. masówkę ale ...

Wczoraj oglądając Twoje pomysły kolorystyczne pomyślałem że niejedna firma produkująca chciałaby mieć takiego grafika. :)

Zdziwił mnie tylko brak wpisów użytkowników JB oprocz tych którzy czasami cos podrzucą.

Teraz po Twojej odpowiedzi może nawet już znam odp. dlaczego tak jest. Może jesteś złym człowiekiem a moze tylko strasznie "chwilowo" wybuchowym i wrażliwym na jakas uwagę nawet nie dotyczącą Ciebie.

Odpowiadać nie musisz, zlej to co napisałem bo już tego nie będę dalej ciągnął.

Wole dalej oglądać Twoja piękną twórczość i świeże pomysły, nie myśląc o tym jaki jesteś.

Pozdrawiam Cię serdecznie.

A. P.

P.S.

Ja ryby też zabijam te ktore lubię i większość którzy mnie znają o tym wie. :)

Dobra wracam powoli do woblerów.

Dwa dni temu pochowałem osobę która mieszkała ze mną całe życie ..ponad ćwierć wieku..

Przez ostatni miesiąc oglądałem jedynie,cierpienie,bezradność i na końcu śmierć,praktycznie na rękach,--> nie polecam

Teraz chce oglądać jedynie woblery i łowić ryby.... i uj!!!

.........................

Na rozgrzewkę zrobiłem:

"Czekoladki","Miętówki",Hologramki"

Wszystko z jajami,tonące

Woblerki od 2,3cm do 2,6cm...

Waga uzbrojonych około 2,3gr.

Teraz wkleję stery,ustawię.

Miętówki + Czekoladki

dscf2091.jpg

Hologramki na folii + akrylu

dscf2001_1.jpg

dscf2071.jpg

• Like 5

Dobra wracam powoli do woblerów.

Dwa dni temu pochowałem osobę która mieszkała ze mną całe życie ..ponad ćwierć wieku..

Przez ostatni miesiąc oglądałem jedynie,cierpienie,bezradność i na końcu śmierć,praktycznie na rękach,--> nie polecam

Teraz chce oglądać jedynie woblery i łowić ryby.... i uj!!!

------------

Współczuje. :(

Wobki .... cukiereczki. :)

Narybek karasia złocistego

( 3 foto,każde w innym "nasłonecznieniu" )
23-26mm,tonące,ponad 2gr wagi.
Złoto -czarny malutki woblerek to kleniowo-jaziowa klasyka,pisać więcej nie trzeba.
Dodatkowo fajnie się sprawdza np. na starorzecza gdzie jest spora populacja karasia i dobra reakcja na złoto...Fajnie wtedy na taki narybek w odpowiednim czasie ,porze i miejscu reagują okonki ,szczupaczki (mam takie jedno miejsce w moim Okręgu,w sumie dwa)
Bardzo źle się robi woblery w takim upale..lakiery,farby,kleje fuj,fuj..
Siędzę pod wentylatorem i strugam korpusy z lipy na duże sandaczówki ..Moc "twórcza" na poziomie "level minus 5" .... :wacko:

zdrowia
Kuba

dscf2187.jpg

dscf2163.jpg

dscf2159.jpg

• Like 7