Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

"Żwirek"

Gabarytowo jak wyżej

Kolorek na żywo przypomina piasek,żwir ( fotka delikatnie przekłamuję ten kolor)

Miedzy inny fajnie się sprawdza na takim żwirowo,piaszczystym dnie (dość jasnym) w czystych wodach.

dscf2191_1.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 6

Dziś oficjalnie kończę sezon "woblerowo kleniowy 2016"..
Także od teraz aż do marca małych i malutkich przynęt tu nie zobaczysz.
Niżej na foto "złotko" i "pokrzywa" ...Kombinowałem z folią. Ten złoty 2,5cm woblerek z dodatkiem akryli pozytywnie dał mi kopa. Piękny jest ten kolor,tego długo szukałem ! (rzadko mi się coś podoba a mam go w dwóch odcieniach) Wiosną zrobię większą ilość...
To tak na rozgrzewkę przed wiosną 2017,,,,Mózg mi az kipi od pomysłów,,,,Trochę szkoda,że już maluszki pójdą w zapomnienie na kilka miesięcy,ale sory sandacze czekają :D

około 2,5cm,pływające

dscf2347_3.jpg

zlote-dwa.jpg

"Pokrzywa"

dscf2359.jpg

Jestem i ja :lol:  :lol:  :lol:  z moimi boleniówkami na zawodach i deszczowymi rybkami

post-49240-0-91104300-1474636085_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 7

"Sandaczówki na lekko"..
Co mam na myśli? Wszystko zależy gdzie,kiedy i jak się łowi tą rybkę...Jakieś tam tezy ,że wobler sandaczowy MUSI być taki a nie inny to tylko w internecie a nie nad wodą :lol: (powtórzę--> ZALEŻY gdzie,kiedy i jak łowisz....Inaczej łowiłem je nad Odrą ,inaczej u mnie nad Wartą - dodam nawet ,że zupełnie inaczej...)

.....To jest model -->Lekki ,"mały " ,pływający, "subtelny" do łowienia głównie na płytkich opaskach (wieczór,noc),można (wręcz trzeba) też śmiało puścić na przelewik..Dla osób które nie potrzebują na swoich wodach 15gr przynęty i piekielnie dalekich rzutów.
Długość około 7cm,waga uzbrojonego ponad 4gr...pływające
Nie zejdą głębiej jak 0,7m

Teraz siadam do większych 9-10cm

1_217.jpg

2_135.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 8

"Zawodnicze" killery okoniowe dla kilku kolegów ..

Będą robić punkty w całej Polsce :) Aż pozrywają :D
Wielkość jak paznokieć w kciuku...tonące o dalekim zasięgu...
(dwie foty w sztucznym oświetleniu i dwie w naturalnym słabym świetle) -dla porównania,
Woblery są z folia i akrylem..Pracochłonna,chirurgiczna wersja .
Te akurat we wodzie błyszczą srebrnymi boczkami aż miło..
Okonek nie ma czasu się zastanowić :ph34r: 

Taki wyjątek ,bo miało już tu nie być malutkich wobków w tym roku (ale chciałem Wam pokazać)...
Można by pisać o tym książki,ale nie mam dziś weny..

-----> idę na ryby ,ale ja z wobkami 5 razy większymi :P 

pozdrawiam
Kuba

3_136.jpg

4_101.jpg

2_138.jpg

1_440.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 13

Wobler "Jesień" --> w trakcie testów ..

(tak na tą chwilę na niego mówię,może się to zmienić) ....Jest to przynęta długości od ponad 8 do 9cm, pływająca,lub tzn. "N"...Waga koło 7gr ..Korpus "krapiowaty" (choć to nie krąp,to imitacja po mojemu)...Praca lusterko + kolebanko (tak umownie,każdy rozumuje to inaczej...ważne,że ryby wiedzą o co chodzi :P  ) ..Mocno daje błyskiem po oczach ,widać go doskonale nawet w brudnej,mętnej wodzie ( fotka nr.3 pokazuje jakim kolorkiem błyska )
Jestem bardzo zadowolony,zwiększę minimalnie długość steru ..
Jesień jak każda inna pora roku ma swoje prawa i trzeba się do niej dostosować,,,Ten wobler jest mi niezbędny,będę go robił w małych ilościach (październik i listopad),raczej tylko w tym naturalnym kolorku i może dojdą tonące....Wciągać go będą "zimne" szczupaki ,sandacze i liczę na bolenia, który ma ochotę na małego krąpika z głębszej wody ..
To tak w skrócie...
Jest to wobler "testowy"...Ja teraz siadam ,potnę lipę i od jutra ruszam z większą partią tego wynalazku,bo dziś we wodzie pokazał ,że warto poświęcić mu coś najcenniejszego --> ludzki czas.
Kuba

dscf2761.jpg

dscf2773.jpg

dscf2758.jpg

dscf2746.jpg

• Like 10

Witam załogę !!
Dziś Wam przedstawiam trochę "grubszy temat" - Moje okręgowe okręty bojowe ....sandaczowe "rażące" łodzie podwodne - ponad 9cm.
Swój port mają nad brzegami Warty :)
(tzw. oczojebki)
Pływające ,uzbrojone ważą ok 5gr ..materiał -lipa
Od "standardów" które kiedyś pokazywałem różnią się tym,że mają inny ster,inne miejsce na ster ,umiejscowienie steru ,inną pracę ,inny kolor ,schodzą troszkę głębiej a łączy ich jedynie długość..Ładnie lecą i dają fajny dreszczyk na blanku :)...
Co do samego sandacza to w tej kwestii wobler "oczojeb" co najmniej w połowie przypadków jest lepszy od naturalka ( to tylko moje prywatne zdanie i każdy ma prawo mieć inne a to temat na grubą książke )  ....Ja bez oczojebów na sandacza nie idę...
Czerwony grzbiet przeplatany z czernią ,boczki na chromach (mocne srebrne błyski,choć dość stonowane, by nie dawał za mocno po oczach-->nazwijmy to srebrny mat) i spody w seledynku ...

zdrowia
Kuba

dscf2779_2.jpg

dscf2824.jpg

dscf2805.jpg

Pozdrawiam z jesiennej Warty!!!

post-49240-0-80641900-1475778833_thumb.jpg

post-49240-0-41044400-1475778841_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 10

Kuba.

Na kaczki, to zdecydowanie nie ten sprzęt  :doh:  ;)

Heheh,,, :D Ale jakie były agresywne, bo z młodymi...

Super połączenie kolorków! bardzo mi się podobają!jakie kotwy do nich stosujesz bo na pierwszym zdjęciu wydają się jakieś duże?

Bo to tak jak z rybami --> im bliżej obiektywu tym ryba większa i tak też jest w tym wypadku :lol:

Kotwy nr.6 im zakładam

Teraz zrobię zestaw kolorów z "pomarańczką"

ahoj

Mały trening przed sezonem pstrągowym 2017 ...
Materiał od Słowackich pstrągarzy (w prezencie na testy + moje wykonanie)...
Będzie ogień !! Tu akurat 7cm pływające pstrągóweczki.

Jak na nie patrze to ryj mi się cieszy jak u testera leków psychotropowych :D heh

Będą takie tematy w malutkich ilościach zimą ,to się podzielę ..
Mega pracochłonne dziadostwo....

Kuba

dscf3051_2.jpg

• Like 22

Mały trening przed sezonem pstrągowym 2017 ...

Materiał od Słowackich pstrągarzy (w prezencie na testy + moje wykonanie)...

Będzie ogień !! Tu akurat 7cm pływające pstrągóweczki.

Jak na nie patrze to ryj mi się cieszy jak u testera leków psychotropowych :D heh

Będą takie tematy w malutkich ilościach zimą ,to się podzielę ..

Mega pracochłonne dziadostwo....

Kuba

Na "TYM" zdjęciu to błyszczy się lakier czy coś "ala" folia, kalkomania ?????

Dwa unikatowe Maserati z mojej z "kotłowni"...
Dopieściłem je w ciuszki niczym londyński krawiec . .. :P
Chociaż bardziej im pasuje nazwa "Manieczki" ,bo dają refleksy świetlne jak na grubych imprezach techno :D Barwy,odcienie ,refleksy ,kąt padania światła ajć
Jadę w nocy zobaczyć nad Odrę,ale z większym kalibrem...
Łownej niedzieli!! ahoj

dscf3365.jpg

• Like 8