bobesku Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) "Żwirek"Gabarytowo jak wyżejKolorek na żywo przypomina piasek,żwir ( fotka delikatnie przekłamuję ten kolor)Miedzy inny fajnie się sprawdza na takim żwirowo,piaszczystym dnie (dość jasnym) w czystych wodach. Edytowane 14 Września 2016 przez bobesku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Jak jest "Żwirek" to teraz "Muchomorek" :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Jak jest "Żwirek" to teraz "Muchomorek" :-) Żwirek ,Muchomorek i Kielonek Jak się ładnie zrymowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Tak pół żartem pół serio ale czemu nie ,taki muchomorek to dobry kolorek :-). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 17 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Ahhh te łamańce...Fajnie łowią ,tylko skąd brać czas,by je robić?? Rybka nie moja,ja tylko wobki dałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 23 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Dziś oficjalnie kończę sezon "woblerowo kleniowy 2016"..Także od teraz aż do marca małych i malutkich przynęt tu nie zobaczysz.Niżej na foto "złotko" i "pokrzywa" ...Kombinowałem z folią. Ten złoty 2,5cm woblerek z dodatkiem akryli pozytywnie dał mi kopa. Piękny jest ten kolor,tego długo szukałem ! (rzadko mi się coś podoba a mam go w dwóch odcieniach) Wiosną zrobię większą ilość...To tak na rozgrzewkę przed wiosną 2017,,,,Mózg mi az kipi od pomysłów,,,,Trochę szkoda,że już maluszki pójdą w zapomnienie na kilka miesięcy,ale sory sandacze czekają około 2,5cm,pływające "Pokrzywa" Jestem i ja z moimi boleniówkami na zawodach i deszczowymi rybkami Edytowane 23 Września 2016 przez bobesku 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Ladne, szczegolnie te zlote 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) "Sandaczówki na lekko"..Co mam na myśli? Wszystko zależy gdzie,kiedy i jak się łowi tą rybkę...Jakieś tam tezy ,że wobler sandaczowy MUSI być taki a nie inny to tylko w internecie a nie nad wodą (powtórzę--> ZALEŻY gdzie,kiedy i jak łowisz....Inaczej łowiłem je nad Odrą ,inaczej u mnie nad Wartą - dodam nawet ,że zupełnie inaczej...).....To jest model -->Lekki ,"mały " ,pływający, "subtelny" do łowienia głównie na płytkich opaskach (wieczór,noc),można (wręcz trzeba) też śmiało puścić na przelewik..Dla osób które nie potrzebują na swoich wodach 15gr przynęty i piekielnie dalekich rzutów.Długość około 7cm,waga uzbrojonego ponad 4gr...pływająceNie zejdą głębiej jak 0,7m Teraz siadam do większych 9-10cm Edytowane 24 Września 2016 przez bobesku 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Witajcie kochani :lol: :lol: Trochę inna wersja niż ta wyżej.Te chodzą jeszcze płycej ,mają inny kolorek,inny ster i jego umiejscowienie i w ogóle są inne Jedynie wielkość i waga na tych samych wskazówkach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) "Zawodnicze" killery okoniowe dla kilku kolegów .. Będą robić punkty w całej Polsce Aż pozrywają Wielkość jak paznokieć w kciuku...tonące o dalekim zasięgu...(dwie foty w sztucznym oświetleniu i dwie w naturalnym słabym świetle) -dla porównania,Woblery są z folia i akrylem..Pracochłonna,chirurgiczna wersja .Te akurat we wodzie błyszczą srebrnymi boczkami aż miło..Okonek nie ma czasu się zastanowić Taki wyjątek ,bo miało już tu nie być malutkich wobków w tym roku (ale chciałem Wam pokazać)...Można by pisać o tym książki,ale nie mam dziś weny.. -----> idę na ryby ,ale ja z wobkami 5 razy większymi pozdrawiamKuba Edytowane 28 Września 2016 przez bobesku 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Co by przypomnieć , że klenie koliberka lubią i to bardzo. 39 cm i 45 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Dzięki za foty Łamańce bobesku v pstrągi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Wobler "Jesień" --> w trakcie testów ..(tak na tą chwilę na niego mówię,może się to zmienić) ....Jest to przynęta długości od ponad 8 do 9cm, pływająca,lub tzn. "N"...Waga koło 7gr ..Korpus "krapiowaty" (choć to nie krąp,to imitacja po mojemu)...Praca lusterko + kolebanko (tak umownie,każdy rozumuje to inaczej...ważne,że ryby wiedzą o co chodzi ) ..Mocno daje błyskiem po oczach ,widać go doskonale nawet w brudnej,mętnej wodzie ( fotka nr.3 pokazuje jakim kolorkiem błyska )Jestem bardzo zadowolony,zwiększę minimalnie długość steru ..Jesień jak każda inna pora roku ma swoje prawa i trzeba się do niej dostosować,,,Ten wobler jest mi niezbędny,będę go robił w małych ilościach (październik i listopad),raczej tylko w tym naturalnym kolorku i może dojdą tonące....Wciągać go będą "zimne" szczupaki ,sandacze i liczę na bolenia, który ma ochotę na małego krąpika z głębszej wody ..To tak w skrócie...Jest to wobler "testowy"...Ja teraz siadam ,potnę lipę i od jutra ruszam z większą partią tego wynalazku,bo dziś we wodzie pokazał ,że warto poświęcić mu coś najcenniejszego --> ludzki czas.Kuba 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Witam załogę !!Dziś Wam przedstawiam trochę "grubszy temat" - Moje okręgowe okręty bojowe ....sandaczowe "rażące" łodzie podwodne - ponad 9cm.Swój port mają nad brzegami Warty (tzw. oczojebki)Pływające ,uzbrojone ważą ok 5gr ..materiał -lipaOd "standardów" które kiedyś pokazywałem różnią się tym,że mają inny ster,inne miejsce na ster ,umiejscowienie steru ,inną pracę ,inny kolor ,schodzą troszkę głębiej a łączy ich jedynie długość..Ładnie lecą i dają fajny dreszczyk na blanku ...Co do samego sandacza to w tej kwestii wobler "oczojeb" co najmniej w połowie przypadków jest lepszy od naturalka ( to tylko moje prywatne zdanie i każdy ma prawo mieć inne a to temat na grubą książke ) ....Ja bez oczojebów na sandacza nie idę...Czerwony grzbiet przeplatany z czernią ,boczki na chromach (mocne srebrne błyski,choć dość stonowane, by nie dawał za mocno po oczach-->nazwijmy to srebrny mat) i spody w seledynku ...zdrowiaKuba Pozdrawiam z jesiennej Warty!!! Edytowane 6 Października 2016 przez bobesku 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) Kuba. Na kaczki, to zdecydowanie nie ten sprzęt Edytowane 6 Października 2016 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Super połączenie kolorków! bardzo mi się podobają!jakie kotwy do nich stosujesz bo na pierwszym zdjęciu wydają się jakieś duże? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Kuba. Na kaczki, to zdecydowanie nie ten sprzęt Heheh,,, Ale jakie były agresywne, bo z młodymi... Super połączenie kolorków! bardzo mi się podobają!jakie kotwy do nich stosujesz bo na pierwszym zdjęciu wydają się jakieś duże? Bo to tak jak z rybami --> im bliżej obiektywu tym ryba większa i tak też jest w tym wypadku Kotwy nr.6 im zakładamTeraz zrobię zestaw kolorów z "pomarańczką" ahoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Co tu dużo pisać... Pewnie się powtarzam ale piękne wobki robisz a co najważniejsze łowne :-) Jak dla mnie jesteś numero uno jeśli chodzi o ręczne malowanie przynęt... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 9 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Mały trening przed sezonem pstrągowym 2017 ...Materiał od Słowackich pstrągarzy (w prezencie na testy + moje wykonanie)...Będzie ogień !! Tu akurat 7cm pływające pstrągóweczki. Jak na nie patrze to ryj mi się cieszy jak u testera leków psychotropowych heh Będą takie tematy w malutkich ilościach zimą ,to się podzielę ..Mega pracochłonne dziadostwo....Kuba 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 12 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Właśnie robię --> Sandaczowy "Błysk 9" ,kolor mandarynka.Około 9cm , z lipki ,pływający..ponad 5grPięknie widoczny w brudnych,trąconych wodach...Wolfram obowiązkowy,bo wobek często zjadany przez szczuble! 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Jak to mówią klasyki spinningu --> "bez dobrego srebra,ani rusz" 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Potwierdzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Mały trening przed sezonem pstrągowym 2017 ...Materiał od Słowackich pstrągarzy (w prezencie na testy + moje wykonanie)...Będzie ogień !! Tu akurat 7cm pływające pstrągóweczki. Jak na nie patrze to ryj mi się cieszy jak u testera leków psychotropowych heh Będą takie tematy w malutkich ilościach zimą ,to się podzielę ..Mega pracochłonne dziadostwo....KubaNa "TYM" zdjęciu to błyszczy się lakier czy coś "ala" folia, kalkomania ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Ja nigdy nie użyje kalkomanii. To "ala" folia i dodatek akryli...taki miks Edytowane 15 Października 2016 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Dwa unikatowe Maserati z mojej z "kotłowni"...Dopieściłem je w ciuszki niczym londyński krawiec . .. Chociaż bardziej im pasuje nazwa "Manieczki" ,bo dają refleksy świetlne jak na grubych imprezach techno Barwy,odcienie ,refleksy ,kąt padania światła ajćJadę w nocy zobaczyć nad Odrę,ale z większym kalibrem...Łownej niedzieli!! ahoj 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi