Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Chrabąszcz majowy --> w listopadzie,do łowienia ryb mniej więcej od czerwca ...Taka sytuacja 1f603.png
Zrobione z drzewka ,lekkie 2gr z kotwicą,pływające...
Nie jest to wobler na Wisłę,Odrę ...Łowi się tym klenie na wszelakich dopływach (rzeczki małe i malutkie)-delikatnie,precyzyjnie ,cichutko,oddając jeden przemyślany WYCZEKANY rzut a nie sto w stylu "może się uda-licząc na przypadkowe ryby"...Często kładziesz na wodę i spuszczasz w miejsca żerowania klusek ...Wiosną zrobię takie woblery bez sterów (bez pracy własnej),,,Twoją sprawą będzie jak go podasz pod krzaczek,burtę ,trawki ( na tzw.spuszczanego,lub metoda rzutu i udawania,że robal wpadł właśnie do wody i nie wie o co chodzi B)  -metody spinningu stare jak świat a nadal piekielnie skuteczne przy klenio-jaziu
Piękne widowiskowe,techniczne łowienie a jeden nieprzemyślany rzut może spierniczyć cały wypad (spłoszysz ryby a one szybko nie wrócą).....

p.s - Wiosną się podzielę...Wygląd woblera w tym wypadku jest piekielnie ważny,im bardziej naturalny tym lepiej,,,Kleń widzi dobrze a w dopływach często bywa mega cwany i uczulony na detale..(cały czas pisze o małych rzekach)

Spody czarne!! bynajmniej u mnie ,ewentualnie brąz...

1_630.jpg

2_435.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 23

• 2 tygodnie później...

No grubo pojechałeś Kubesku z tymi pstrągami :) ! Wyglądają zajefajnie! Ciekawe co byś wymyślił ,jakby cię tak na dwa miesiące w altance zamknąć ;)  :D ?

Każdy strugacz ma "samotne " życie a Ty mnie jeszcze zamykasz na 2 miechy :D  A ja Ci paczkę na gwiazdora szykowałem heh :o B) :lol:

Kiedy można zakupić parę sztuk tych kropkowańców ?

Będą na giełdzie ?

Na giełdzie by sie przydały ,bo mi się materiały pokończyły ....Mogę Cię zapisać na "zeszyt" jak w sklepie spożywczym  B)  :lol:  i jak będą gotowe to wyślę ( Masz do  wyboru 5 i 6cm) ...Napisz na Priw które i ile sztuk,,"piątki" będą już za 3 dni ,więc pisz co i jak.

Czołem harcerze :P :lol: :lol:

Jako,że świąt nie lubię i jedyne co ewentualnie zrobię to ubiorę małą choinke ,to mam czas na?? --> woblery i na ryby  :D

Dziś wrzucam strzeblowate

Łamane mają około 6,5cm i 4gr z kotwami.....Natomiast "zwykłe" są o około centymetr mniejsze ,ale waga prawie taka sama..."oba cwaj" pływające

3_25.jpg

1_229.jpg

1_228.jpg

2_152.jpg

PUSTO NAD RZEKAMI!!!! Polecam

(w sensie zero ludzi)..ryby są

jaaa.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 8