Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

"Czereśnia"

Rok temu skuteczny był "agrest" ,to trzeba dołożyć coś nowego z ogrodu :D :P

Wobki są prawie czarne z dodatkiem czerwonych "drobinek"-co dało efekt podobny kolorystycznie do ciemnej czereśni  ( zależy pod jakim kątem na nie spojrzeć)

Dodatkowo duże żółte oczy--> tzw. "kleniowe celowniki"  ..

ok.2,5cm

ok.2,5gr

tonące

dscf7843.jpg

dscf7856.jpg

post-49240-0-85273700-1490616048_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 9

Niezly przemial miales w marcu :D

A te poczatki entomologii w Twoim wykonaniu swietne. Co prawda paski "zkacowane", ale z ciapaniem i pomaranczem efektownie stonki wyszly.

PS.

Eeee... myslalem ze tym postem setka wybije :P

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 1

Już mi się troszkę "jajca" znudziły ,,Muszę se przerwę zrobić z takim tematem  :P 

Owady mocno wkręcają i nie chcę się zarazić ,bo wtedy pewnie całą zime i wiosnę bym je robił..

Stonka,chrabąszcz majowy,pływak żółtobrzeżek,szerszeń i może big ant --> każdego z tych muszę w tym roku zrobić B)

Dalej odpisz i może będzie "stówka" :lol: :lol: :lol:

Wczoraj nad Wartucha cale popoludnie wobki ustawialem i zbytnio niemoglem odpisac... moze teraz ;)

Ale denerwujace sa te crosowe ekipy ryczace na wedkarskich sciezkach przy rzece! Jeszcze motorowki i skutery utrudniajace robote przez macenie wody i wyplukujace syf ( drzewa, konary, laty, trawy) z brzegow. Latem zostanie nam tylko nocne lowienie w sokoju :(

• Like 1

@bobesku nieźle zasuwasz z tymi mikrusami, nie wiem jak z pracą ale wizualnie miodzio :)

Przejdźmy teraz do mniej przyjemniejszej części, a mianowicie: gdzie jest wykończony korpus szczupaka? :P :P :lol:

Myślałeś, że o nim zapomniałem, a ja odczekałem pół roku i pytam ponownie B)

ps. chyba, że był już gdzieś w wątku, a przeoczyłem, ale nie wydaje mi się bo przeglądam na bieżąco :ph34r:

• Like 1

@bobesku nieźle zasuwasz z tymi mikrusami, nie wiem jak z pracą ale wizualnie miodzio :)

Przejdźmy teraz do mniej przyjemniejszej części, a mianowicie: gdzie jest wykończony korpus szczupaka? :P :P :lol:

Myślałeś, że o nim zapomniałem, a ja odczekałem pół roku i pytam ponownie B)

ps. chyba, że był już gdzieś w wątku, a przeoczyłem, ale nie wydaje mi się bo przeglądam na bieżąco :ph34r:

Pół roku to jeszcze nie ma tragedii :lol: :lol: :lol:

Szczubla nie było ,ale za to wziąłeś czynny udział  w moim temacie ,bo mi nabiłeś 100  stronę na forum :D

Przechodzisz do historii :P  Tak piszę o tej "setce" ,bo nawet nie wiem kiedy to zleciało :o

6 lat ---> mam ten wątek na forum ....grubooo

No i rusz się z wobkami ,mam nadzieję ,że niedługo znowu  zaskoczysz  całe forum B) :lol:

Edytowane przez bobesku
  • Like 3

Pół roku to minęło od ostatniego przypomnienia, a nie wystrugania rozbójnika :lol:

Mi do setki jeszcze trochę brakuje, chociaż i tak mam nie najgorszą średnią (69 stron w 3 lata) :D

Zaskakuje to mnie na chwile obecną uczelnia, przykładowo zajęcia od 8- 20 :ph34r: oczywiście nie za jednym zamachem, 3h zajęć, 1h przerwy, 2h zajęć, 1h przerwy <_< ni to na mieszkanie wrócić, ni to czekać pod drzwiami :rolleyes:

Z wobkami może ruszę przez święta bo kilka osób dopomina się o kiełże B)

• Like 2

Pół roku to minęło od ostatniego przypomnienia, a nie wystrugania rozbójnika [emoji38]

Mi do setki jeszcze trochę brakuje, chociaż i tak mam nie najgorszą średnią (69 stron w 3 lata) :D

Zaskakuje to mnie na chwile obecną uczelnia, przykładowo zajęcia od 8- 20 :ph34r: oczywiście nie za jednym zamachem, 3h zajęć, 1h przerwy, 2h zajęć, 1h przerwy <_< ni to na mieszkanie wrócić, ni to czekać pod drzwiami :rolleyes:

Z wobkami może ruszę przez święta bo kilka osób dopomina się o kiełże B)

Na zajęciach dziubaj [emoji38]

Pozdrawiam nick

• Like 1

Piękne przynęty ! :)

PS: przeglądałem wątek od początku i w okolicach lata 2015 są jaja ze zdjęciami- przykladowo przy opisie "takie coś ok 7cm" jest zdjęcie deski rozdzielczej ciągnika xD takich sytuacji jest masa Pozdro!

• Like 1

Piękne przynęty ! :)

PS: przeglądałem wątek od początku i w okolicach lata 2015 są jaja ze zdjęciami- przykladowo przy opisie "takie coś ok 7cm" jest zdjęcie deski rozdzielczej ciągnika xD takich sytuacji jest masa Pozdro!

Podziękował :)

Co do zdjęć --> Taka sytuacja jest jak się wrzuca fotki przez te programy "online"  do zmniejszania zdjęć...Po jakimś czasie fotka "wygasa" i pojawiają się inne ,kogoś innego ,.......Jak na fotce nie ma woblera ,lub woblerów to nie moje zdjęcia  :)  .....

zdrowia

• Like 1

Jakis czas temu to zauwazylem. Wchodze w watek a tam jakies ladne Panie :) a w opisie ze niby maja 7cm. Patrze, i ni cholery nie wiedzialem gdzie te 7cm :D

Pozdr

M

Ja kiedyś chciałem skopiować fotkę jednego starego woblera,patrze,szukam  a tam jakiś kulturysta w czapce świętego mikołaja---> w majteczkach :D :lol: :lol:

• 2 tygodnie później...

Głęboki napływ,duża rzeka nizinna a w nim wielkie,tłuste,obżarte klenie.. :P
Wobler mały ,ale ciężki,tonący i głęboko schodzący
( Mój dobry zią @Ricci będzie testował na Odrze ze środków pływających)..
Okonki 3,6cm..ok.4,5gr ..tonące ...
P.s - Palec mam ubabrany od farby,ale spoko już się umyłem :D

post-49240-0-99976900-1492885705_thumb.jpg

post-49240-0-91875500-1492885727_thumb.jpg

post-49240-0-13815100-1492885719_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 10

Dobra wyżej sobie poćwiczyłem na plastiku  fantastiku ( korpus nie mój , jedynie dociążony ,wymalowany i dokończony przeze mnie ..nie na sprzedaż itd...do łowienia w miejsca gdzie się rwie po 15-20 wobków na wypad,by mieć jakiś wynik ...typowo do własnego użytku...jeszcze se takie poperki "fantastiki" zrobię )

Jak wymalować 3,5cm okonka  chyba się "naumiałem  i gra gitara :P :D

...................

Teraz czas się brać za poważne woblery :D

w sumie zrobię 4 floty --> 2,5 -3 -3,5 - 4cm  (wszystko pływające)...m.in nowe "Koliberki"

Przerwa z "jajami",bo mi się znudziło

Lipa,samba,olcha plus nożyk do tapet + papier ścierny i ogień !!!

post-49240-0-15324800-1493034002_thumb.jpg

Życzę wspaniałego dnia

• Like 5

"Koliberek "

,wersja 2017 ..w dwóch kolorkach i kilku odcieniach 1f642.png
Zmieniło się drewno z którego jest robiony i ster..
Teraz jest bardziej lotny niż jego poprzednik.
Najmniejszy pływający wobler jaki strugam. Robiłem je też w wielkości 2cm,ale standard Koliberka to 2,5cm i około 2gr wagi z uzbrojeniem ( ten nowy)...

Kolor nr.1 to typowy "naturalek" (Każdy inaczej ubarwiony)...
Kolor nr.2 to klasyk -klasyków ,czyli cały czarny z żółtymi akcentami (o tym kolorku nic już pisać nie trzeba)

post-49240-0-44791800-1493148527_thumb.jpg

post-49240-0-06298900-1493148536_thumb.jpg

• Like 5