bobesku Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Pstrągowo na bobeskowo Te akurat wszystko na "czwórki" 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) W oczekiwaniu na dzisiejszą walkę "Antka" z Parkerem wrzucam moje nowe stado "Pilot" ...Ekipa z Dywizjonu 303 Kolor "Okoń-Green"Kleniowa torpeda--> moje najlotniejsze woblery "kleniowe"..(ale nie tylko,bo pracuje fajnie w opadzie i można nim ścigać np okonki tą metodą niżej filmik z pracy w opadzie-ten sam model tylko inny kolor wobsa)Wobler który ma tylko 3cm i aż 5gr wagi ,doleci wszędzie gdzie trzeba,do łowienia m.in kleksów w najdalszych zakątkach rzeki i w najsilniejszych nurtachNic mu nie straszne ..Na zawodach można nim trafić "konkurenta" w przeciwnym sektorze Oczywiście jest to wobler tonący... Udanych Świąt moczykije Film "se" trzeba powiększyć na full ...To był mój pierwszy filmik nagrywany telefonem ,więc wyrozumiałości ( w połowie nagrywania znacznie lepiej widać to co chciałem pokazać) ... Edytowane 31 Marca 2018 przez bobesku 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Piękna sprawa ,jak ktoś bije swoją życióweczkę na coś co sam wykonałeś w swojej stajni Leszek zaliczył 50cm ,na mojego starego pstrążka w różowych majteczkach Taki fajny prezent dostałem na zająca i jest mi mega miło z tego powodu 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Kleniowo-Jaziowo i Jaziowo-Kleniowo Dzisiaj pokażę Wam fajny ,czyli ciekawski dla rybek kolorek Jest to perła- seledyn z "grafitowym" grzbietem ...( ciężko opisać kolor ,więc lepiej spojrzeć na fotkę )Jedna z podstawowych barw w moim pudełku na kleksy ( zmieniłem kolor grzbietu na jaśniejszy,kiedyś był czarny)➖ok.3,5cm➖pływające➖3grNad wodę!!!! Ten kolorek bardzo często jest atakowany przez szczupaki ,dlatego jak go zakładam to sie momentalnie zabezpieczam zdrówkoKuba Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez bobesku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 "Kleniowe" malutkie okonki w innym kolorku niż ostatnio ,bardziej naturalnym,jaśniejszym (wersja bardziej narybkowata )Armaty dalekosiężne ..lecą jak wystrzelone z procy ok.3cmok.5grtonąceStaram się wrzucać (pokazywać) nowe wobki pod kleksy 2018 na przemian : raz pływające <--> raz tonące Udanego weekendu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 (edytowane) "Kleniowa Brązka 2018"Tego Wam jeszcze nie pokazywałem....Ma już tegoroczne klenie na koncie,więc jazda Mocno naturalny kolorek,trochę perły,brązu,czerni + włożone dużo serca w wykonanie i mamy naprawdę naturalnie wyglądającego małego "kleniowo-jaziowego" woblereczka.. Parametry :ok. 3,5cmpływającyok.3grHamulec "nawijaka" już gra Edytowane 10 Kwietnia 2018 przez bobesku 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Lecimy dalej z wiosennym tematem i to dosłownie ,bo to kolejny mały a ciężki "kleniowy" (około 5gramowy) pocisk Kolorek typu "Black-Fury" (bynajmniej ja go tak nazywam)( Szykowany już od zimy ,bo u mnie na fotce jeszcze śnieg) ➖ok 3cm➖tonącyUdanego weekendu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) U la la la ..Wiosna 2018 --> Mission complete ➡Gdy dzień zamienia się w noc, zaczynam tropić tych wspaniałych myśliwych ..✔Wtedy interesuje mnie tylko największy rybi dowódca danego gatunku...Często przegrywam te bitwy,ale w piątek 13stego..--> "Myśliwy stał się zwierzyną"▶Przy okazji przetestowałem sobie moje nowe "kleniowe" modele woblerków na sezon 2018 i już wszystko jasne✅.......Zdrówko ... .................................... aha ..Od razu jak tu jestem, to pokażę Wam mojego najjaśniejszego małego woblerka .. ok.3,5cmok.3grpływający Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez bobesku 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Tyson kochał gołębie ...Ja hoduję Wróbelki!! "Wróbelek "Po zeszłorocznych długich testach (i tegorocznych wiosennych ) w końcu mogę Wam pokazać mojego nowego ptaszka ...Starszy brat mojego oldskulowego "Koliberka"...Jest większy,cięższy,lotniejszy ....Koliberek był opcją na małe rzeczki,dopływy,leśne strumyki i tego typu klimacik...Wróbelek--> jest woblerem idealnie dającym sobie radę na dużych i średnich rzekach nizinnych ,po to go stworzyłemNa razie tylko jeden naturalny kolorek ,ale dojdą nowe ( kwestia czasu ,bo Wróbelki mają już u mnie w pudełku podstawowe miejsce w ataku ..)Długość około 3cmTonąceWaga uzbrojonego około 3grJedna kotwiczka nr 10 Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez bobesku 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Fotki od Tomka i Marcina ...Ładny pstrąg i ładny klenio, pogoniły moje wobsy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Mój ulubiony kolor małego woblerka na Warte (do łowienia w dzień)..Oczywiście to tylko moje przyzwyczajenia,wiara w ten kolor i pewnie też to ,że złowiłem na to największego mojego kleksa zbudowały tą całą otoczkę i słowo " ulubiony"...Bo ulubiony wcale nie znaczy najlepszy ...a najlepszy nie istnieje Nie ma nazwy :Po prostu taki --> Błękit 3,5cm3grPływający 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Coś w tym błękicie jest. Dawniej kiedy często odwiedzałem Dunajec woblery w tym odcieniu były bardzo skuteczne właśnie na klenie, z tym, że tam akurat bardziej wieczorową porą niż w dzień ale każda woda jest inna i rządzi się swoimi prawami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Tak jak mówisz kolego .................. "Ruda" 3,5cm3grpływająca Nie chce mi się filozofować ,bo każdy wie,że małą rybkę zje wszystko ...Więc wrzucam foto i lecę na półfinał LM Bayern-Real 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Kolejny mały zawodnik z nadwagą :lol:Jeszcze bez nazwy,ale ryby już łowi..... jest z ekipy od tych "naturalnych' kolorków ➖ok 3cm➖ok 4,5- 5gr➖Tonące 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Szczerzę to ja nie lubię majówki,,,,Ani dobrze połowić ,bo pełno ludzi na wodą ,ani się napić (bo nie pije) :D Chyba muszę przeczekać ten 1 majowy BUM i od połowy miesiąca--> ogień Zrobiłem trochę takich wobków - ok.3-3,2cm -4,5-5gr -tonące Fotka od Kamila ...taki fajny klenio na mojego 3,5cm pływającego wobka -wersja 2018 Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez bobesku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zastanawiam się, kto ma bardziej zafrasowaną minę - ryba, czy łowca? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) Taki nowy Okonek : -pływający -ok.3,5cm -ok.3gr Pierwszą rybą złowioną na okonka był ??? ---> Okoń ..................... Pstrungi: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, aha: Testuję sobie moje nowe dżerki na szczupaczych ząbkach: Edytowane 6 Maja 2018 przez bobesku 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 ➡Gdy dzień zamienia się w noc, zaczynam tropić tych wspaniałych myśliwych .. Mam podobnie;) I największy ze stada pzdr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 8 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Dzięki za focie Panie Staruszek ten wobler zdróweczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Smużak 3cm 3gr Mocno trzyma się nurtu,lotny i jest ciemnego koloru (spód czarny) ... Pracuje od 20cm do smużenia ,czyli 0cm 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Patrzcie jakiego ślicznego okonia "murzynke" dorwałem ... Jeżeli chodzi o wygląd tej ryby to moje PB heh :D ................. Tomek i jego klenie na moje wobaski 3,5cm ( na fotkach te większe kluski) Udanego weekendu ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 (edytowane) "Wzdręgówki" Moje najmniejsze woblery..Średnia ich długość to 1,9- 2cm ...1,5grama,tonące ...Łowią wzdręgi,jelce ,płocie i wszelaki białoryb ...Dobra opcja na jazia i klenia z malutkich ciurków do mega -ultra-lajta ....Raz w roku ( latem) robię taką partyjkę tych przynęt..Kupiłem do nich specjalne pudełko Versusa do najmniejszych przynęt ,bo są tak małe,że nigdy ich znaleźć nie mogłem heh ....Dwa naturalne kolorki Kilka ładnych rybek mi się udało ostatnio złowić ,ale wrzucę fotkę tej co mnie najbardziej cieszy ,czyli pięknego szczupaka z malutkiego bajorka ( na dużego łamańca) ....ryba z kałuży Długość rybki można se zmierzyć w programie graficznym odmierzając długość młynka Ja ryb nie mierzę zdrówko Edytowane 29 Maja 2018 przez bobesku 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Mój Mini "Dżerkuś"...5cm (Waga około 12gr)Malutki czarodziej (Macie fotkę,plus film jak pracuje w opadzie...zawsze łowię sam i nic innego sensownego jedną ręką nie nagram )...FILM --> https://www.youtube.com/watch?v=bpHn0uQsf-I&feature=youtu.beFajna sprawa na małe bajorka , na letnie pory roku ,lub dni jak szczupaczki nie mają ochoty na duże kąski ,żerują na mniejszych rybach ,lub po prostu mają taki kapryś ,że "dziś jemy małe " ( wiadomo o czym mówię i rozpisywać się nie ma sensu) ..Nie raz taki malutki dżerkuś ratował mi dupę...Trafia się też od czasu do czasu na tą przynęte okoń.Jak prowadzić?? To jest właśnie w jerkach najpiękniejsze ,że prowadzisz je tak by w danym dniu było najskuteczniej ..Można z niego wyciągnąć nieskończenie wiele metod ,technik prowadzenia .......................Ćwiczę dużo boleniówek ,ale pominę już zdjęcia małych i średnich boleni (bo takie mnie w tym roku polubiły heh) ............Stary duży Kleń ( około 55) na moją 3,5cm "klenióweczkę" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Piękny :clappinghands:Te największe lubią wieczór . Edytowane 29 Czerwca 2018 przez iduss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 (edytowane) "Latawiec"W moim ulubionym kolorku8cm20-22grTonącyŁadne odjazdy na boki i dodatkowo zrobiony w dwóch opcjach:1. lusterkowanie podczas opadu.2.Wolnoooo opada w tzw "Dryfie" ..Bez ruchu...Wersja druga mi o wiele bardziej odpowiada na typowych płyciznach i tam mnie nie zawodzi.....Opcje nr 1 wybieram jak jest trochę więcej wody i mogę go czasem puścić w ładny wolny opad... Jak to z dżerkami = setki technik prowadzenia jednego woblera... Wszystkiego dobregoKuba Edytowane 4 Lipca 2018 przez bobesku 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi