bobesku Opublikowano 27 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 (edytowane) 11cm pod "Sandaczowanko" Kolorek -srebro matowe Tonące Około 8gr (uzbrojone) Cieńki korpus ,typowy "Slim" Metale jako sterowniki (plastyczne,można palcami podginać ,odginać i przeginać) dzięki temu w tym roku ( a jestem średnio 4 razy w tyg na rybach) nie złamałem ani jednego steru na sandaczach (czytaj kamlotach,gdzie wcześniej poliwęglan mi czasem pękał) Edytowane 27 Września 2018 przez bobesku 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Ahoj Tracę jakoś moc na fora wędkarskie... Sandaczówki: -Na wieczorno -nocne moczenie .. -Płytkie opaski,rafki,napływy ,przelewy... -Około 10cm -waga uzbrojonych około 7g Pracuja na około 0,5m -Pływające -Tym razem sterki z poliwęglanu " Świetlik i Kiełbik" Edytowane 9 Października 2018 przez bobesku 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Malowanie świetne. Jeśli to nie sekret to możesz zdradzić technikę? Chodzi mi o te "paski", "prążki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Malowanie świetne. Jeśli to nie sekret to możesz zdradzić technikę? Chodzi mi o te "paski", "prążki".Wszystko oprócz oczu na tych 2 modelach jest robione pędzelkami + akryle....Czym się maluję to żadna tajemnica ,ale jak malować to ja tego opisać nie umiem ,bo się nie da...Bo jak np opisać ile nabrać akrylu na dany pędzel i jak mocno przycisnąć i maznąć ??? O tym jak wymieszać farby nie wspomnę...Około 5 lat maluję akrylami a i tak każdy wobas jest inny ,co najwyżej mogą być dwa podobne...nie umiem zrobić dwóch takich samych....i to mnie w tym kręci.. Edytowane 10 Października 2018 przez bobesku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 O to chodzi, podobne ale nie takie same. Takie mi się najbardziej podobają. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 "Cyk -Cyk" Takie "Cykadki" pod głębsze łowienie bolasów i nie tylko: -okolice 9cm -około 11gr 3 kolorki: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Mistrzu prowadź.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 (edytowane) Ryba warta by się troszkę "pochwalić" ,więc wrzucę ,a co : 90+ Rafała na moją "nocną 10cm sandaczówkę" "Bobeskowe Jerki Oczojebsy" też łowią (rybka Wojtka) A ja strugam dalej.... i spędzam w tym roku sporo godzin nad wodami a coraz mniej w internetach zdrówko!! Edytowane 29 Października 2018 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Siemaaa "Mirki" Dawno mnie tu nie było Sandaczowa "Ruda" księżniczka Woblera w tym roku robiłem od 9 do 12cm (pływaki)Na metalowych plastycznych sterach i na zwykłych....Wszystko w zależności gdzie i jak łowiłem..Złowił kilkadziesiąt sandaczy w tym roku ,więc jest progres 'twórczo-wędkarski" Fotki niektórych ryb wrzucam tutaj pod linkiem :https://www.facebook.com/Woblery-Bobesku-1431971323716454/?ref=aymt_homepage_panel&eid=ARBp0Wc9zYS2UX7Zd9TkfP-9NBm4XSpH7mZPkPKo5OpMDE_6q1e6SgVpdLo1PfydN_xcv7Mc5xCfbpgA ............... Pozdro600 Edytowane 19 Listopada 2018 przez bobesku 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 (edytowane) Dla mnie jak zwykle klasa sama w sobie. Link odwiedziłem.....dziś nie zasnę.Pstrażki wymiatają. Edytowane 19 Listopada 2018 przez Zybi81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) Muszę się trochę podciągnąć ,bo mocno jerka zaniedbałem...nawet nie wiem co tu nowego w tematach tworzycie RUDA "11" -> zdjęcie od bokuOstatnio ją pokazałem od przodu to teraz boki ( tyłu już nie pokażę ,bo się obrazi ) Następne zrobię dopiero w maju ,by były na czerwiec ( to moja ulubiona broń na sandacze... )W tym roku za dużo kombinowałem z długością Rudych (więcej testów i kombinowania niż łowienia),ale przynajmniej wiem co i jak ma być na przyszłość....Od 2019r tylko 9 i 11cm ,tak mi w zupełności starczy Listopadowy tłuścioch Edytowane 30 Listopada 2018 przez bobesku 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Deszczyk pada ,słonko świeci ,rybka na Woblerki Bobesku leci :lol: Udanej niedzieli!! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 A ja takie bajery dziś znalazłem pod choinką. Dzięki gwiazdorku Taptalkniete z Galaxy s8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Gwiazdor życzy powodzenia nad Wartą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Gwiazdor życzy powodzenia nad Wartą [emoji38]Teraz to już musimy razem wyskoczyć i mi dasz instrukcję obsługi Zapraszam na łódź w 2019! Taptalkniete z Galaxy s8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 WOBLEROWY SEZON PSTRĄGOWY 2019......CZAS START...........Pojedli w święta? Potańczyli w sylwka?Na sam początek ..Nowość w wersji "mini".Jeszcze nie ma nazwy ,ale chłopaki już ryby na niego "koszą" w niektórych okręgach.????Od dziś będą tu same "pstrągówki" aż do przedwiośnia.????Wobler około 3cm,tonący ( bardzo lotny i dlatego można go też fajne wykorzystać do łowienia kleni) ..????Docelowo będzie w 3-4 kolorach ( na razie mam gotowe dwa kolorki ,ale wrzucam po kolei) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 To uczucie gdy siedzisz sam 14-stą godzinę w pracowni na pełnym skupieniu i nagle klej zaczyna z tobą rozmawiać ....heh.... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Za dużo się nawachałeś tego kleju???? Edytowane 3 Stycznia 2019 przez Zybi81 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Ile ja bym dał by móc tak posiedzieć w pracowni... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 WOBLEROWY SEZON PSTRĄGOWY 2019......CZAS START...........Pojedli w święta? Potańczyli w sylwka?Na sam początek ..Nowość w wersji "mini".Jeszcze nie ma nazwy ,ale chłopaki już ryby na niego "koszą" w niektórych okręgach.[emoji117]Od dziś będą tu same "pstrągówki" aż do przedwiośnia.[emoji117]Wobler około 3cm,tonący ( bardzo lotny i dlatego można go też fajne wykorzystać do łowienia kleni) ..[emoji117]Docelowo będzie w 3-4 kolorach ( na razie mam gotowe dwa kolorki ,ale wrzucam po kolei)Piękne, jaka waga tych cudeniek i jak głęboko pracują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Wagowo pod 3gr (uzbrojone) ....Pracują płyciutko tak średnio do 0,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 ????"Malutki "Seledynek"????Tego Wam jeszcze chyba nigdy nie pokazywałemNajmniejszy rzeźnik z całej mojej rodziny "Seledynków"-Około 3cm-Waga w uzbrojeniu pod 3gr (lotny)-Tonący-Pracują średnio do 0,5m-Bardzo stabilny w nurtachOprócz pstrągów, wobler ciekawy pod łowienie kleni - jazi i okoni w miejscach gdzie te ryby gustują w "oczojebnym" kolorku,lub akurat mają taki dzień ,kaprys .. zdrówko 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) ??Wy Też lubicie marchewkowe cukierasy?? Ten kolor na spodzie to "oczojebny" pomarańcz ( niektórzy mylą z czerwienią )- 3cm -Tonące -Waga gotowych do łowienia około 3gramyMały,lotny ,stabilny woblerek, do łowienia głównie w płytszych fragmentach wody. Edytowane 8 Stycznia 2019 przez bobesku 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 "Mała RUDA" ....Nowe stado......--> Moja gwiazda w pudełku na pstrągi i klenie Wszystkie woblery robię z uśmiechem na twarzy,ale przy Rudych zawsze mi się ryjek jakoś bardziej cieszy,tak to już miłość -> obojętnie czy tworzę małą,malutką a może dużą Rudą sandaczową ....Dzień w którym wymyśliłem Rude jest mega ważną datą na moim woblerkowym świecie "Hand Mejdu" ...zawsze mam ją w pudełku ????....Technicznie: Długość- Około 3,5cmWaga- około 3gr w gotowości bojowejPływająceGłębokość pracy 0,5-0,8m..(plus-minus) 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Nowy zawodnik w pudełku Misją było zrobienie woblera -> małego, jasnego od góry i koniecznie białego po bokachok.3,5cm,pływający,pod 3gramy,głębokość pracy uzależniona od miejsca połowu,sprzętu i techniki prowadzenia ( dedykowany na płytsze fragmenty wody) ,materiał drzewo lipowe. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi