Tomek Scyzor Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Będą w chandlu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 W chandlu na pewno nie !!!!W handlu można napisać do twórcy...... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Będą w chandlu? Mam jeszcze kilka ,jak chcesz to pisz śmiało....gotowe są --> 4 kolory pstrągów w wielkości (3,5cm,pływaki,3gr),mogę wysłać fotki na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 " Seledynki" -> wychodzą z warsztatu...małe,ale nie malutkie ...te średniej wielkości W związku z pytaniami o większe modele "Seledynków" to oznajmiam wszem i wobec iż -> będą na początku lutego ! Robią się "piąteczki" i oczywiście Wam je tu pokażę.. Wobki ze zdjęcia mają 3,5cm,pływające ,pod 3 gramy,materiał drzewo lipowe .. Udanego wieczoru,piona 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 :rockon: Było ich trzech, w każdym z nich inna krew , ale jeden przyświecał im cel..siala lala ( Szykowane już od lata ,w końcu gotowe)????3,5cm????2,5-3g????pływające????drewno lipoweOpcja na płytsze fragmenty rzeki ( Oprócz pstrągów działają fajnie na klenie i okonie) -"Mandarynka"-"Seledynek"-"Naturalek" zdrówko 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cru Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) Witam A będą 5, 6 cm w takim zestawieniu? ( braci 3 ) Edytowane 31 Stycznia 2019 przez Cru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Jak chodzi o większe to pewnie już jadą czterej jeźdźcy jadą - mandaryna, seledynek, naturalek i rudzialek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Witam A będą 5, 6 cm w takim zestawieniu? ( braci 3 )Będą za kilka dni 5cm --> pstrążki seledynki,pstrążki naturalki , dwa kolory strzebli ( naturalna i samczyk godowy oczojebny) i "brudasy"Czyli 5 modeli...jak skończę, to wrzucę tu zdjęcia. Jak chodzi o większe to pewnie już jadą czterej jeźdźcy jadą - mandaryna, seledynek, naturalek i rudzialek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 :rockon: Na początku stycznia odbyło się tarło moich "Brudnych" (miejsce "godów" zdjęcie nr1)Teraz dopiero skończyły świntuszki ...Do niektórych z Was już dziś wyruszyły,szykować miejsce w pudełku --Model 2019 ( Główna zmiana od modelu 2018-> różni się tym,że jest troszkę cięższy,wygląd bez zmian....)-5cm-4g-pływające-drobniutkaaa praca ze sporą częstotliwością drgań-głębokość pracy uzależniona od miejsca połowu,prowadzenie ,sprzętu ..( średnio przyjmij ,że do metra ) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Strzebelki... -Szykowane od lata ,jeszcze ciepło było -Teraz dopiero mi się udało dokończyć: -Strzeblowate w dwóch kolorkach ( Pan i Pani ...) -Parametry techniczne prawie "identiko" jak u Brudasa ( post wyżej ) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Ostatnio siedziałem nad 5cm pstrążkami..( Dwa kolory)Zmieniłem w tym roku w 100% "bebechy" wszystkich 5 centymetrowych woblerów pstrągowych ....Teraz są mi.in troszkę cięższe ,lotniejsze i stabilniejsze w trudniejszych warunkach,-Pływające-Do około metra-Waga koło 4gr 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Krzychu trzepnął takiego pstrągasa na mojego wobasa 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Łamańce ,połamańce Od lata męczone i tydzień temu skończone 7cm Pływające Około 5g Drobna praca z dość mocnym dreszczykiem na blanku..dryy,dryyy 3 kolorki, aha - w niektórych kolor oczu może być inny bo robiłem "ślipia" -> srebrne ,złote i pomarańczowe 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Piękny Garbolinio z rzeki ,skontrolował mi woblera Działa 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 "Ślizowaty Śliz" Coś nowego na ten sezon ......Brakowało mi woblera który będzie "bazowany" typowo na barwach,odcieniach brązu (grzbiet ma czarny a spód powiedzmy,że "rudawy")...5-5,5cm,pływający,uzbrojony około 4g... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Coś nowego, takie fajowe tygrysie klimaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Strzebelki w "robocie" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 (edytowane) Hejo,ejo Byłem dziś ustawić tą Drużynę "A" ze zdjęcia.. Od dziś moja pstrągowa rodzinka ma nowy model pstrągasa :-ok.5,5cm -ok.4g -Pływające-do metraUdanego weekendu Edytowane 22 Marca 2019 przez bobesku 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Kiełbiki ->którymi będę w tym roku łowił ładne klenie Bynajmniej taki jest jeden z moich planów na ten sezon,czyli po roku przerwy wracam do łowienia kleksów. ..Celowo sobie odpuściłem poprzedni sezon od nich, by wrócić stęskniony i mocno dać im w 2019 po "dupkach" Wobler nieco większy niż moja "przeciętna "klenióweczka" która ma 2,5 : 3 lub 3,5cm.Kiełbik ma około 5cm,waży ze 4g, pływający i jest nieco konkretniejszym kąskiem dla profesora klenia..Średniej wielkości kleń wciąga taką "piątkę" przez nos Dobry wobler też pod pstrągi z niegłębokiej wody.Ale spoko -> 2cm wobki kleniowe też zrobię w tym roku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Kleniowooo - grubo kluskowo Pstrągowooo .......... Teraz będzie ??? Boleniowooo ?? Małe bolenióweczki ,zrobione specjalnie na "moje" wytypowane odcinki Warty ( na początek maja) ... Niskiii stan rzeki wymagał szybkiej reakcji "twórczej" i o dziwo zdążyłem je zrobić ,wierzę ,że po obserwacji wody ten boleniowy "secik" da kilka rybek.. Zobaczymy czy intuicja nie zawiedzie... Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez bobesku 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jaka waga tych boleniowek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 @pmiszk1 --> uzbrojone pod 8gr ..taki grubszy korpusik,prowadzenie wolne i średnio-wolne i średnie ...... Pierwsze kleniówy na sezon 2019 Na start lecą maluszki -jajcowate: 2,5cm2,5-3gTonące Zaplanowałem 8 kolorów,na początek dwa ... Kolor nr 1 --> "Oska" lub Black Fury (Tak mi się skojarzyło z osą ,bo główne barwy to intensywny żółty i czerń w połysku) Kolor nr 2 - > Towar jak z serialu "Breaking Bad" ...Kto oglądał to pamięta Pana Waltera i jego niebieską mete Od dziś ten wybitny nauczyciel chemii pracuje u mnie na warsztacie i niżej efekt współpracy z Panem Waltem 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Gotowe kolejne dwa kolorki mini wobasków : -2,5cm -2,5-3g -tonące Model nr 3 --> ."Naturalek" Model nr 4--> . Najjaśniejszy jajcarz w mojej "jajowej" drużynie ... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Model nr 5 "Oczojebek-Fluo" - Najbardziej pstrokaty kolorek z całej rodziny maluszków .Oprócz kleni i jazi używam często typka na okonie, w sytuacji kiedy trzeba je trochę wkurzyć kolorkiem,podrażnić ich zmysły,zdenerwować i zakłócić ich spokój Ten model mocno sobie upatrzyły szczupaki,czy chcesz czy nie - będą go często atakowały Oczojeb-Fluo nie ma łatwego życia 2,5cm2,5-3gtonące 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 (edytowane) Model nr 6 "Czekoladki" prosto z bombonierki Kolor z rodziny kameleonów ( kiedyś mi facet zrobił w mieszalni ) i tylko mogę ryczeć ,że słuch po nim zaginął... Raz jest złoty,raz brązowy a zaraz brązowo-złoty ( wszystko zależne od kąta i siły padania światła) Jakieś tam inne kameleonki moge se kupić ,ale takiego już nigdy 2,2cm ( około) 2g tonące Troszkę mniejsze niż cała reszta nowych jajcarzy na ten sezon .............. Maj-start .. U mnie testy moich nowych popperków,dlatego wybrałem szczuble a nie bolenie i będę musiał nadrobić .... Jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem,kilka rybek zaliczonych i co mnie mocno zdziwiło ani jednego pistoleta ....czuję,że jak zaczną strzelać to będzie problem heh ...W przyrodzie wszystko się z czasem wyrówna Najlepsza pora na pluski dopiero nadejdzie ... Edytowane 2 Maja 2019 przez bobesku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi