bobesku Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 To mnie zdjęciem zaskoczyłeś :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Co można robić latem na plaży?1.Podziwiać piękne dziewczyny2.Opalać się3.Pływać4.Łowić szczupaki na poppery 6cm Popperek w naturalnym kolorku i w 3 godzinki 3 ryby na brzegu + kilka "nietrafionych" widowiskowych brań Ogólnie najbardziej lubię łowić na popki 5-6cm z tego względu ,że mi siadają i okonie i szczupaki,ale dziś narysowałem projekt nowego większego 10cm Popperka -->typowo już w kierunku szczupaka (na wrzesień będzie gotowy , zobaczymy czy go pajki polubią ) ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Nowy kolorek małych bolenióweczek.Szarość :--> kolor smutku,ale w wędkarstwie jest odbierany i kojarzony zupełnie inaczej... z sukcesem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) Dzisiaj trochę nietypowo ,dlaczego złote boleniówki? Niżej odpowiedź::--> Jeśli coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie Kiedyś nad Odrą zauważyłem jak miejscowi "Aborygeni" łowią bolki na złote boleniówki,z powodzeniem.... Stwierdziłem,że też chce mieć takie w pudełku... 7cm i około 11g Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez bobesku 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 --> Jeśli coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie Jeśli coś JEST głupie ale działa to jest głupie Jeśli coś WYGLĄDA głupio ale działa to nie jest głupie - mała ale znacząca różnica A boleniówki sztos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Oddawaj mojego ulubionego woblera wąsaczu! 1,3m 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Trochę nowych oliwek bolenowych.Siódemeczki w terenie ...Na nieco cieńszym korpusie i bez opalizacji na "karku",wtedy grzbiet wychodzi bardziej ciemny ... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Młodzi wędkarze już mocno ćwiczą moje woblerki.....efekt -> piękny boleń 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Rafał podesłał zdjęcie suma na mojego woblerka "sandaczowego" ...Lepiej brzmi wobler do nocnych misji ( ja wolę taką nazwę) ,bo jak nie sandacz to siada sum a jak nie sum i sandacz to się trafia nocny bolas ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Małe "Rude" -> bolenióweczkiOkoło 5,5cm i 9g Co do samych ryb, to ostatnio się nie rozstaje z "Popperowaniem" i łowię przeważnie niewielkie szczupaki ... +30st na dworze =ciężki okres na ryby ...Niech mocniej popada, to chociaż z nad wody można bezpośrednio uderzyć do lasu na grzyby .. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 1 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Klenie na "jajcarza" z warsztatu .............. zdjęcia forumowy --> @tobiasz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Oskubali mnie za szybko ze wszystkich małych srebrnych boleniówek z pierwszego stada, pudełko było puste....dlatego powstało drugie stado boleniowych maluszków ...ostatnie w tym roku ...Okolice 5,5cm i 9gPrzed nami wrzesień,październik i listopad ,czyli 3 piękne wędkarsko miesiące 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 5 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Wczoraj odwiedziła mnie Baśka nad Wartą ....Wcześniej połaziłem,pojezdziłem bez wędki w poszukiwaniu nowych "dzikich" miejsc i jedną miejscówkę sobie od razu wytypowałem pod brzany ... Przy pierwszym podejściu udało się jedną "chwycić" Zeżarła tymi pięknymi "ustami" mojego woblerka w wielkości około 3-3,5cm w ciemnym ubarwieniu... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu77 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Witam możesz coś napisać o sprzęcie na jaki poławiasz brzany na warcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 (edytowane) Witam możesz coś napisać o sprzęcie na jaki poławiasz brzany na warcieW sumie to wszystko zależy w jakim miejscu jestem,czyli od łowiska,miejscówki ...Ja sobie sprzęt dzielę w tym wypadku na dwie opcje:1.Delikatniej z mniejszym woblerem (3-4cm),płycej schodzącym w miejscach z wolniejszym nurtem niż to bywa przy standardach brzanowych i np płytszą wodą .. wtedy nie kombinuję ze sprzętem i jest to sprzęt jak na zwykłego klenia ,osobiście mam tu młynek z plecionką . 2.Mocniej,głębsza woda ,jakaś np rynna, szukanie ryby przy samym dnie i wtedy używam sprzętu jak na bolki z tym,że przynęty inne ,bo woblery 4-5cm głębiej pracujące,czasami dociążone szybko na miejscówce ...... Nie chcę tu pisać o dokładnych modelach wędek ,bo to kwestia indywidualna a moich sklepowych blanków i tak już nie robią (Na bolki np stary dobry TD do 28gr i długości 2,9m...na klenie Konger IrI Lucky) Ale obie mają wspólną cechę -> Mocno się gną i szybko męczą ryby,takie mi pasują w tym wypadku .....Kotwiczki najwyższej jakości i tak samo bardzo ważne kółka łącznikowe i linka ,tylko najwyższa półka /..Brzana to najsilniejsza ryba w Polsce (w swojej kategorii wagowej i nie ma żartów).. Bardziej trzeba się poświęcić na szukaniu ryb ,bo to jest klucz do zdobywania punktów Do tego ryby migrują i jak je znajdziemy to jutro może być za późno,czyli szukanie od nowa i zapewne inna miejscówka i znowu inne podejście,inny sprzęt ...Syzyfowa praca ,ale czasem się uda Edytowane 6 Września 2019 przez bobesku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu77 Opublikowano 6 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Używasz plecionki?boje sie czy brzana nie przetrze jej o kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 7 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Ja ogólnie odchodzę całkowicie od żyłek Jak dobrze myślę to nie mam już na żadnym kołowrotku nawiniętej żyłki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 8 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 No i mamy piękną Baśkę na mojego wobka ....76cm Zdjęcie od Krzysztofa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 9 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 7cm10-12grOstatni temat boleniowy w tym roku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Niedawno otrzymałem niespodziewankę od Kuby [emoji16] i taki ładny klenik, na niebieskiego [emoji173] Taptalkniete z Galaxy s8 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 2 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Pierwsze w tym roku wobki z dedykacją pod wieczorno-nocnego sandacza Mam już gotowe 5 z 7 planowanych modeli na jesienny sezon 2019,jako pierwszy wchodzi: "Kiełb" -> 9-10cm (średnio mają 9,5cm) -> waga uzbrojonych około 9gr ->pływające -> głębokość pracy 0,5-1m Drobna praca ze sporą częstotliwością drgań Idealnie współgrają z wieczorno-nocnym łowieniem na np rzecznych opaskach... Oprócz sandaczy trafia się bolas i sumy c.d.n 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 (edytowane) "Sandacz ,jesień 2019"Kolejny zawodnik pod wieczorno-nocne szukanie sandaczy w płytszych fragmentach wody tzw "ŚWIETLIK"Skąd się wzięła nazwa woblera? Otóż kiedyś za małolata jak jeszcze jeździłem na nocki łowić sumy i węgorze we Warcie (na grunt),to zakładało się tzw "świetliki" na gruntówki ( przywiązywało się je np.taśmą izolacyjną do szczytówki ) Były prawie identycznego koloru jak te woblery i co najważniejsze od zawsze mi się kojarzą z pięknymi nockami ,wspomnieniami i namiotami na rzeką ...Niżej dane techniczne: Około 9,5cmOkolice 9gramPływająceGłębokość pracy 0,5-1mc.d.n Edytowane 3 Października 2019 przez bobesku 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 4 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2019 Listonosz mi dziś przyniósł taką fajną rybkę od ekipy z Towarzystwo Przyjaciół Rzek Iny i Gowienicy Dziś nie ma misji "sandacz",bo w nocy w Nowym Jorku walczy Gołowkin a jego walk nie odpuszczam Udanego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 "Sandacz,jesień 2019" Model nr 3 "Silverek" 9-10cm około 9gr uzbrojone pływające głębokość pracy 0,5-1m Opaskowy zabijaka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 7 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2019 ...Misja Sandacz.. Model nr 4 Ruda (wersja 2019) 9,5cm 0,5-1m 8-9 gram pływające 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi