Skocz do zawartości

Woblerki bobesku

Rekomendowane odpowiedzi

Kiełbiki

Długość niecałe  10cm,pływające,8g,gł.pracy 0,5-0,8m

Zawsze robię je tylko jesienią .. -> jedną partyjkę na październik a drugą listopad ...w grudniu bywa różnie :P

Fajna opcja na wieczorno-nocnego sandacza,..można też dobrze wykorzystać na szczupłego z płytkich odcinków wody

post-49240-0-54707800-1634110027_thumb.jpg

• Like 1

Powoli mi się kończą kolory do pokazywania a plan był taki by Wam tu wrzucać jeden dziennie :huh:

Na ten sezon jesienno-sandaczowy zrobiłem aż 13-14 kolorków,--> mój osobisty rekordzik :o

Parametry tych wobków znacie a  filmik jak to   pracy w nurcie rzeki  jest na poprzedniej stronie 

Naturalek

post-49240-0-24133700-1634572321_thumb.jpg

Szarak

post-49240-0-62296400-1634572344_thumb.jpg

• Like 2

Barwy Lecha Poznań , kibice Kolejorza bardzo chętnie widują go w swoim sandaczowym pudelku, dlatego musiałem dorobić kilkanaście sztuk. :D Jak zdjęcie na pudełku to znak,że właśnie byłem je ustawiać nad rzeką.

Pomijając sport a skupiając się tylko na walorach czysto wędkarskich , jest to kolor bardzo lubiany przez wędkarzy, znam nawet takich ,dla których jest to kolorek najważniejszy (każdy wędkarz ma inne upodobania,przyzwyczajenia i inną wiare w kolory przynęt)..

Obok ,na drugim planie 3x Gandalf1f9d9_200d_2642.png

post-49240-0-10641600-1634752373_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 1

Ustawiamy sandaczowy temacik nad rzeką ,tym razem naturalne kolorki.

Jeszcze z tydzień i zaczynam przygotowania woblerków na pstrągi 2020 :o

IMG_20211024_112650.jpg

..........

..jpg

Proponuję przenieść kolorki z drugiego zdjęcia ???? (tam gdzie niebieskie) na woblery pstrągowe.

• Like 1

Robert skleił sobie u mnie bardzo ciekawy zestaw na pstrągi i jaźio-klenie:
->2,5cm  Chromuś,Silverek,Goldzik,Hologramek i Rudy
->3,5-3,7cm  Silverek i Chromek
->Pstrąg Marchewkowy ,Pstrąg naturalny i "Ciernikowaty"
Doszły do tego zestawu jeszcze sandaczówki,ale już się nie załapały do zdjęcia ,bo było na szybko przepakowanie paczuszki i w trasę :rolleyes:

post-49240-0-57186900-1635522608_thumb.jpg

Edytowane przez bobesku
  • Like 1