bobesku Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Wam też ostatnio nad wodami wiatr łeb urywa?? Czasami idę do przodu a jednak do tyłu... Koło 7cm...Miarki nie przykładałem.Długo się za nie zabierałem,ale się udało...Warto było powalczyć z psychikom...Pod grzbietem przebija ładnie oliweczka,,,na wobkach widać odcienie zieleni a aparat nie widzi :lol: Coraz bliżej celu!!!! 2 fotki ,bo dwie moce nasłonecznienia Musze się dorobić kamerki podwodnej i coś ponagrywam Edytowane 24 Lutego 2016 przez bobesku 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Bardzo fajnie wyszły bierz się teraz za kiełbia 4cm bo czas ucieka ps. co do kamerki to wcale nie jest takie znowu duży wydatek, 200zł dałem a nagrywa lulu Jakby trzeba było jakiś filmik to wiesz gdzie mnie znaleźć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 bierz się teraz za kiełbia 4cm bo czas ucieka Jak skończę to 4cm jadzie do Ciebie na film ..Przynęt nie odsyłasz ,zostają u Ciebie..Tylko 4cm kiełbik to duże wyzwanie..Zrobię skrzela ,oczy i nie ma miejsca na nic więcej...No,ale walczymy. Napiszę Ci PW jak będą gotowe..Postaram się się jak najszybciej byś miał czas nagrać. pozdrówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Zostaną u mnie do czasu zakończenia konkursu, później odeślę wszystkie na raz mam już od Ciebie dwie sztuki za free, wystarczy.Też walczę z tym problemem, na krótkim i wąskim korpusie ciężko będzie cokolwiek zmieścić.Czasu w tym semestrze mam, aż nadto więc luz, bardziej martwię się o czystość rzeki. W ostateczności będą wannowe filmiki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Zaraz na @ wyślę motywację że się da...Wierzę w Ciebie, to maleństwo wyjdzie lepiej niż te ostatnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Wierzę w Ciebie, Dzięki...Dziś lub jutro dojdzie dostawa konkursowych pędzi Kozłowskiego,korpus już mam ..ruszy malowanie .. ..detale,detale,detale Jak przegrać to tylko po wojnie!! Bankowo się postaram.... p.s dzięki za maila...mój będzie szedł bardziej w zieleń pozdro!! Edytowane 25 Lutego 2016 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Kozłowski - porządny sprzęt... nie ma lipy! Próbowałem ostatnio Twojego z różowym brzuszkiem - jak pisałeś musiałem go trochę dostroić, ale jak się udało - ho hoRybek co prawda nie skusił ale to co w wodzie wyprawia... mniód! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Ja dzisiaj stoczyłem swój bój i kiełbik już w lakierze brakuje jeszcze kilka detali, ale to kiedyś tam. Cudo nie wyszło, ale tak to jest jak człowiek zajmuje się żabami, kiełżami, osami itd. zamiast małymi rybkami. Czekam na Twoją wersję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki...Dziś lub jutro dojdzie dostawa konkursowych pędzi Kozłowskiego,korpus już mam ..ruszy malowanie .. ..detale,detale,detale Jak przegrać to tylko po wojnie!! Bankowo się postaram.... p.s dzięki za maila...mój będzie szedł bardziej w zieleń pozdro!!Nie wiem czy dasz radę na tak małym korpusie, ale "podkład" jak w drugiej połowie luty 2013 pasował by pod te pędzle Kozłowskiego... pewnie robisz kilka takich, to spróbuj z jednym podobnie jak kiedyś robiłeś Edytowane 25 Lutego 2016 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Piotresku chodziło mi,że zamówiłem pędzelki do detali,szczegółów ...Bo na 4cm korpusie to ja wiem,że zbytnio nie poszalejemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Piotresku chodziło mi,że zamówiłem pędzelki do detali,szczegółów ...Bo na 4cm korpusie to ja wiem,że zbytnio nie poszalejemy No wiem, to jest właśnie fajne utrudnienie że wielkość ogranicza Mi chodziło, że masz doświadczenie z siatkowym podkładem i jak się uda tam zmieścić, to efekt może wyjść bajeczny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Mnie po prostu rozwalają te woblery.Nie mogę tu zaglądać bo do drewna wrócę a Zelldo dostanie szału Bobesku jeszcze raz-piękne,piękne,piękne. Edytowane 25 Lutego 2016 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Mnie po prostu rozwalają te woblery.Nie mogę tu zaglądać bo do drewna wrócę a Zelldo dostanie szału Bobesku jeszcze raz-piękne,piękne,piękne.No właśnie dzisiaj strugałem 4 "cyk ukleje" (cykadowe wynalazki) i taka cienka listewka w łapę mi wpadła... Kurna, jeszcze nie miałem lepszego drewna niż to co Ty kiedyś miałeś! Niby jakaś ciemniejsza ta lipa, słoje bardziej delikatne, czasem tylko takie piankowe pory jak w balsie, po tylu latach drewno mięciutkie, nic nie odpryskuje nawet przy wielu nacięciach brzeszczotem, przyjemnie się w tym pracuje... Wróć Tomaszu, może znów takie dobre drewno się pojawi na JB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) No właśnie dzisiaj strugałem 4 "cyk ukleje" (cykadowe wynalazki) i taka cienka listewka w łapę mi wpadła... Kurna, jeszcze nie miałem lepszego drewna niż to co Ty kiedyś miałeś! Niby jakaś ciemniejsza ta lipa, słoje bardziej delikatne, czasem tylko takie piankowe pory jak w balsie, po tylu latach drewno mięciutkie, nic nie odpryskuje nawet przy wielu nacięciach brzeszczotem, przyjemnie się w tym pracuje... Wróć Tomaszu, może znów takie dobre drewno się pojawi na JB To nic innego jak wysezonowana lipa.To co jest w ofertach na allegro to dziadostwo.Mogłeś też trafić na olchę lub topolę czasem się zawieruszył kawałek w lipowych deseczkach.Ja do drewna nie wrócę za daleko już zabrnąłem w syntetyki ale od piany się trzymam z daleka.Głównie żywice.Trudniejsze formy ale większa możliwość modyfikacji materiału przez dodatki typu mikrosfera i inne. Edytowane 27 Lutego 2016 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Fajną lipe którą mogę polecić ma też kolega z forum o nicku @krzysio12Ja już mam paczuszkę....elegancki towar.Teraz tylko trzeba tym listewką dać życie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Wstręciuchy ...około 5,5cm,pływająceDwa kolorki,jedne takie na ciemnej zieleni a drugi kolor ciężki do rozszyfrowania ..zrobię jeszcze na brązach (ciemnych) Edytowane 5 Marca 2016 przez bobesku 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Bobesku masz natychmiast przestać mnie drażnić!Jeszcze jeden nie doszedł,a już kolejne mi się podobają!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Te guzy są tak ochydne, że aż piękne 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Gratulacje za "woblery wielkopolskie"! Do czego to dochodzi. Wielkopolski przyczółek w Warszawie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 (edytowane) Gratulacje za "woblery wielkopolskie"! Do czego to dochodzi. Wielkopolski przyczółek w Warszawie... Nazwy nie są moje,jedynie wobleryCiężka sprawa, sam otoczony stolicą ... Swych korzeni się nie wyprę Właśnie mocze nad Wartą,,,tyle syfu płynie ,że idę do domu....Nie da rady zrobić "przejazdu" woblerem bez zaczepki jakiegoś farfocla,,, zdrowia! Edytowane 7 Marca 2016 przez bobesku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Około 5,5cm,pływające i łowiące ryby Spody w "seledynku"..ostatnie aż do zimy,,choć za oknem nadal zima Edytowane 9 Marca 2016 przez bobesku 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Popełniłem sobie jeszcze takie woblerki z myślą o dużym kleniu (tylko kilka sztuk)..pływające..maks 0,5m...długość około 5,2cmDodałem im na boczek akcenty czarnej kropy z żółtą na zewnątrz...kolor "black fury" ..klasyk m,in pod kleksy Nie wiem czy to zadziała,ale na pewno podziała na mnie a wtedy będę 10x łowniejszy Edytowane 9 Marca 2016 przez bobesku 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Bobesku...nie kuś! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio12 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 ten pstrążek z lewej strony na Twojej rece tak na mnie patrzy ze musze go miec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Bobesku...nie kuś! wobki jak wobki..prościzna ten pstrążek z lewej strony na Twojej rece tak na mnie patrzy ze musze go miec Zostawię Ci pstrąga ...oczywiście mowa o tych "seledynkach",tak?? Bo te duże kleniówki też mają kropki a nie są kropkami :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi