Skocz do zawartości

Kolor SLIDERÓW

MARCIN--Spin

Rekomendowane odpowiedzi

Piszmy w tym wątku o kolorach jakie preferujemy w SLIDERACH

kazdy niech napisze np 3 kolory i poda przy jakiej wielkosci przynety i na jakie wody są dla Was najskuteczniejsze.

ten temat pomoze wielu poczatkujacym takim jak ja.

np

1. GT, Slider 12cm na miejscowki 1,5 metra wody

2. ........

3. ...........

Wielkości zamienne w zależności od tego jak mam ochotę łowić lub jaka woda.

preferowane kolory

RGS

RSH

GT

wielkości ulubione to 7 oraz 10

Typ zdecydowanie tonące - odpada mozliwosc zaskoczenia co do charakteru pracy. Przy tonących czy tonie wolno czy szybko jestem zadowolony.... Przy plywajacych jesli trafie na wersje ledwo zanurzajaca sie to jestem troche zdrazniony... moalem do tej pory dwie takie ale obydwie nie sa juz w moim posiadania na skutek zdarzen losowych

Moje preferowane kolory to RR oraz RPH. Kolory dobieram w zależności od liczebności populacji danych rybek w jeziorze. Jeśli widzę dużo drobnego okonia, wybieram RPH, jeśli nie zwykłą wierzchowską płotkę. W Szwecji przy okazji obiadu (codziennie braliśmy po 3 szt. na obiad robiony w naturalnych warunkach na wyspie) dokonywaliśmy sekcji. Cóż się okazało. Głównym pokarmem szczupaków były okonie, które prawdopodobnie pojawiły się masowo w najcieplejszej zatoce ze względu na znaczne ilości ikry innych ryb m.in. szczupaków (dobre jedzonko). Wtedy przełączyliśmy się na RPH co w efekcie dało bardzo dobre wyniki. Może to tylko moje wytłumaczenie ale działało a to najważniejsze ....

Z kolei chciałbym powiedzieć, na którego slidera nigdy nie zaliczyłem ryby. Był to slider w kolorze RH. Łowiłem na niego sporo w różnych warunkach niestety na razie konto zerowe. Osobiście podoba mi się jeszcze kolor CK (Carbon Killer) oraz nowa makrelka.

Pozdrawiam

Remek

Ze Sliderków używam tych kolorów i wielkości

10F RR

10F RGS

10S RR

Ostatnio mam ochotę przetestować kolor CK, niestety w moim ulubionym sklepie ich nie ma więc chyba zamówię przez necik.

pozdrawiam Maciek