Skocz do zawartości

WAHADŁA I WIRÓWKI MINIONEJ EPOKI, RĘKODZIEŁO...

Andrzej Stanek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wielu z nas lubi blaszki – wahadła i wir?łwki. Ka?źdy ma jakąś małą kolekcję, czy to firmowe lub rękodzieła. Fajnie będzie zgromadzić to w jednym miejscu tak by ka?źdy m?łgł oczy nacieszyć.

Moja propozycja na otwarcie to blachy Pana Nadrowskiego. Robione dla mnie pod głowatkę – jesienny zlot 2010.

Zaletą tych blach jest idealne lusterkowanie przypominające ?źerującą świnkę, jelca jak i lipienia. Jedna z nich to legendarna klamka. Blachy mają długość około 13-15 cm i wa?źą 30-37 gram.

Zapraszam Koleg?łw do wstawiania swoich fotek z opisem: autor, wielkość, waga jeśli to mo?źliwe…

post-1149-1348915342,6124_thumb.jpg

post-1149-1348915342,7471_thumb.jpg

@LadyD wstawił wahadła piękne, ja wstawię stare - odziedziczone po Ojcu te?ź zawziętym spiningiście.

Są z połowy lat siedemdziesiątych albo wcześniejsze, jako ciekawostka - chyba jedne z pierwszych przynęt gumowych - pierwsze ripperki

Sławek

post-2340-1348915344,6706_thumb.jpg

Chyba nie miałeś blach Pawła nigdy w rękach... Powiem tak, zdjęcia jak zdjęcia ale te blachy ... myślę ?źe Lady_D potwierdzi

Nawet nie chyba, a na pewno :D... dawno przestałem się ekscytować przynętami samymi w sobie, choć dalej je kupuję :D. Na wahadła nie łowię więc le?źą poza kręgiem moich zainteresowań. Nawet gdybym je miał to pewnie i tak bym nie łowił :D.. albo wrzucał w beznadziejne miejsca :D.. jak urwę to nie szkoda.

Po prostu podobają mi się zdjęcia.

fedx chyba nie powiesz, ?źe wierzysz w mit przynety idealnej :):):):):):):D???

Witam

Blaszki Pana Pawła zbieram od trzech lat, trochę ju?ź tego mam...

Pracują i wyglądają jak przystało na sztukę Mistrza.

Nie miałem okazji poznać P. Nadrowskiego osobiście w realu, prowadzimy długie rozmowy przez telefon podczas kolejnych projekt?łw.

Jest człowiekiem o miłym usposobieniu, kt?łrego chce się słuchać kiedy opowiada o swojej pasji.

Blaszki z mojej kolekcji po wejściu do wody o?źywiają się i ustawiają rozgrywkę po swojemu, ja tylko kręcę i delektuję oczy magią błysk?łw.

Jest miło posiadać takie numizmaty a jeszcze fajniej łapać na nie.

Wzory trudne do naśladowania dlatego cenne.

Dla kogoś kto nie czuje tematu jest to kawał blachy dla pasjonata talizman...

Sami oceńcie gdzie wam bli?źej…

fot. wir?łwka na głowatki, du?źaaaa wir?łwka...

post-1149-1348915352,1947_thumb.jpg

post-1149-1348915352,3381_thumb.jpg