Zdzisław Czekała Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Świeżo zmontowany SAGE VT2 796-4 B (9'6” 4 pcs. #7) z ergonomiczną rękojeścią korkową. Komponenty użyte do budowy: blank SAGE jak wyżej, uchwyt kołowrotka Struble U3 Black Anodize – drewienko Burl Madrone, rękojeść korek profilowany klasy Super Grade zwiększający komfort i zmniejszający napięcie ścięgien przedramienia, przelotki wejściowe Fuji SVL, przelotki prowadzące ReCoil snake saltwater, przelotka szczytowa ReCoil saltwater, Wykończenie ciemno-granatowa nić Gudebrod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Maniform?A jak to-to w łapie leży?Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Dokładnie tak. Wielkość oryginalna tej rękojeści jest dla gościa z wielką łapą taką do przewalania węgla bez użycia łopaty ale bez problemu zmniejszyłem rękojeść do swojego rozmiaru. Leży dość przyjemnie i po dwu godzinnym teściku wydaje się wszystko oki więcej napiszę po dłuższym kilku godzinnym wędkowaniu będzie wtedy wiadomo robi odciski czy nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Pstrągi na Sanie niech się już boją .Uchwyt ciekawy ale nie polecam brać do samolotu bo podejrzenie o terroryzm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Czekała Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Dzisiaj pierwszy raz w tym roku byłem na OS San. Łowiłem kilka godzin właśnie tym Sage z tą „ergonomiczną” rękojeścią test mimo bardzo dużego przeszkadzającego wiatru raczej udany przyniósł dużo informacji i wniosków. Łowi się taką wędką dość dziwnie i po prostu inaczej choć wcale nie gorzej od tradycyjnej. Dużą zaletą rękojeści jest to, że trzyma się ją w jednej określonej pozycji, a nie jak to się często zdarza wędka kręci się w ręce jak chce. Sama rękojeść jak dla mnie wymaga małej przeróbki (małej zmiany kątów i grubości), a to ze względu na mój specyficzny sposób łowienia związany z nadwerężonymi przyczepami ścięgien w stawie łokciowym. Uchwyt w swojej oryginalnej formie powinien przypaść do gustu osobom łowiącym nazwijmy to techniką „zachodnią” czyli mocne sztywne trzymanie wędki z blokadą nadgarstka, a co za tym idzie naprężone mięśnie przedramienia i szybkie ich męczenie. Prawie na pewno w moim Sage ta rękojeść zostanie oczywiście po odpowiednich przeróbkach adaptacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi