Skocz do zawartości
  • 0

Zmiany w składzie redakcyjnym

pitt

Pytanie

Niniejszym informuję, ?źe odchodzę od redakcji portalu jerkbait.pl.

Jako osoba prywatna i (ex-) redaktor nie chcę byc asocjowany z prawicowo-populistycznymi wypowiedziami zamieszczanymi na łamach portalu j.pl i dystansuję się wyraźnie od wszelkich treści tego typu. Niniejsze oświadczenie dotyczy wszystkich wypowiedzi, link?łw i odsyłaczy zamieszczanych w forach, listach mailingowych, w artykułach a tak?źe w wiadomościach prywatnych.

Proszę o przyjecie do wiadomości, ?źe ze względ?łw wymienionych powy?źej jak i ze względ?łw, kt?łrych nie chcę publikować, opuszczam zesp?łł redaktorski i z dniem 1 kwietnia 2011 przechodzę na status u?źytkownika.

Bardzo dziękuje wszystkim za wsp?łlne 6 lat, za wsp?łlne dyskusje i nieskończoną wymianę zdań i doświadczeń, nie tylko wędkarskich ... będę ten okres czasu wspominał jako cenne doświadczenie ?źyciowe. Kolegom z redakcji ?źyczę dalszych sukces?łw i wszystkiego najlepszego na dalszej drodze, a u?źytkownikom wielu godzin spędzonych na rybach lub przed desktopem.

Tight lines!

PS. Nadal będę odwiedzał stronę, ale kierunek jest jeden => 'editor emeritus'

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ech, wielka szkoda.

Podziękować naszym forumowym wyznawcom jedynie słusznej prawdy - zajebiście kuźwa Panowie.

Mam nadzieję, ?źe wyjdziecie po za gratki, pochwy i prawdy objawione, by trochę zrekompensować odejście jednego z redaktor?łw...

Chocia?ź, przecie?ź przynajmniej co po niekt?łrych działanie forum tak naprawdę wali, liczy się autopromocja i marketing, darmowa reklama...

• 0

Pitt- nawet nie wiem co napisac, powaga. Dla mnie zawsze byles cennym zrodlem informacji, takich od prawdziwego wedkarza, lowiacego ryby. Twoje teksty czytalem z najwieksza przyjemnoscia, wszelkie arty na glownej byly najwyzszych lotow, otworzyly mi oczy na wiele aspektow wedkarstwa takich jak chociazby softjerki.

Cala seria wywiadow z celebrytami wedkarskiego swiata, nie naszego oczywiscie mogla byc zrobiona wylacznie przez ciebie.

Dziekuje ci za wszystko i do zobaczenia u ciebie na rybach, jesli oczywiscie mnie zabierzesz :D

Watek, ktory cie tak wkurzal wlasnie wywalilem.

Michal Wujek

• 0

O tym kto ....... oczywiście mo?źe zdecydować tylko człowiek rozumny :unsure:

Decyzja Pitta oczywiście jest poza dyskusją , ale zawirowania i otoczka wok?łł ju?ź taka oczywista nie jest . Czy?źby pozostali modowie uskutecznić mają zamiar cenzurowania i sekowania publikowanych treści , podług wzorca lewacko poprawnościowego , jeśli ju?ź taką fatalną logikę niechcący Pitt narzucił , rzucając sw?łj społeczny etat przeciw komuś , czy te?ź czyimś poglądom ??!

O wszystkim mo?źna rozmawiać , to tylko kwestia kultury i szacunku dla rozm?łwcy . O samochodach , muzyce , fotografii czy r?ł?źnych sportach . Tak samo się przecie?ź rozmawia o światopoglądach i polityce . Czy?źbyście wszyscy moi dorośli koledzy tego nie potrafili , a łby napchane macie gazetami ??

• 0

Czy?źbyście wszyscy moi dorośli koledzy tego nie potrafili , a łby napchane macie gazetami ??

Czyli dorosłość jest warunkowana przez światopogląd? Kto ma inny jest dziecinny, lub jest jednym z potomk?łw 5 milion członk?łw ?źydo-komuny? Niedawno razem z dorosłymi kolegami w najlepsze takie poglądy lansowaliście...

A tak naprawdę - jest salon24, niezale?źna i mn?łstwo podobnych for, gdzie mo?źna w najlepsze zdrajc?łw i spiski tropić, prawdę pisać, obliczać ilość ?źyd?łw, zaprzańc?łw i ludzi niegodnych do ?źycia polakami. Ćwierć, p?łł i 3/4 ?źyd?łw, Polak?łw, inteligent?łw.

A tu mo?źe porozmawiajmy o wędkarstwie, rybach i ew fajnych laskach czy autach, a te trudne poszukiwania prawdy zostawmy tym, kt?łrzy akurat łakną jej jak d?źd?źu d?źd?źownice... Ja mam trochę dość czytania w co drugim wątku świadectw frustracji, minięcia się z powołaniem kaznodziei czy polityka (kiera?).

Bolenie tak, brunatne mądrości niekoniecznie...

Sam te?ź mam w tym zasługę, czasem zbyt mi gul skacze.

• 0

A poszedł Ty z tymi Landroverami , albo ja p?łjdę won i im przeciw :lol: :lol:

Iście , wyście , zbroiliście .. Wywoływanie wojen kulturowych to specjalność lewicy , czy?źbyś zamiarował odwr?łcić tą oczywistość , owieczką skrzywdzoną się mianując ?

Nikogo wcześniej nie raził j..bany moher albo głupi kartofelek , skąd nagle taka wra?źliwość na głupawe wpisy ? Bo teraz na naszych a nie waszych jadą , nieprawda?ź Kuba ..

O właśnie tak sie składa ?źe na temat .. Autorzy nie są homofobami , katolikami ani ?źadnym innym tutejszym ciemnogrodem . Ani te?ź wedkarzami we furii swiatopoglądowej tuz po five oclocku .

Polecam dla ukojenia i samej przyjemności lektury , oraz ponad podziałami :D

http://lubczasopismo.salon24.pl/polityka/post/292842,niezydo wscy-zydzi-i-antysemityzm

• 0

Ja myślę sobie tak:

Nie jestem święty, nie chcę i będę, ale: Jesteś ... (wszystko z dodatkowymi epitetami) Czechem, Rumunem, Cyganem, Niemcem, Litwinem, Ruskim, Żydem, Arabem, Chińczykiem, Murzynem, itp. itd. jest niewłaściwe.

Jeszcze raz powt?łrzę:

Zbrodnie III Rzeszy nie są zbrodniami Niemc?łw, tylko hitlerowc?łw

A my dalej w tym samym ..... jak to nazwać ..... po pańsku .... szambie.

• 0

Piotr - kolejna cenna osoba opuszcza forum z powodu przepychanek niezwiązanych z tematem. Szkoda... wstyd... :wacko:

dajcie ju?ź spok?łj, bo zamiast refleksje wyciągać, dalej się pałujecie w miejscu...

@pitt - połamania i szerokich w?łd.

a i jeszcze jedno - nie daj się zwariować. Nie odchodź zbyt daleko, przez ludzi, kt?łrzy ju?ź się nie zmienią, a wcią?ź bardziej ich boli ni?ź buduje...

Było te?ź wiele cennych moment?łw i o nich warto pamiętać.

• 0

pitt, akurat dla mnie nie ma to znaczenia czy jesteś redaktorem czy te?ź nie bylebyś nie odchodzi z forum bo byłaby bardzo wielka szkoda... z kim bym się wtedy sprzeczał nt. średnicy plecionek i kto by mi tłumaczył na czym drop shot polega :D.

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, ?źe do zobaczenia mo?źe gdzieś nad wodą :D.

• 0

Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, ?źe do zobaczenia mo?źe gdzieś nad wodą :D.

Z treści tematu wynika, ?źe najlepiej na neutralnej ziemi. :mellow:

Chyba coś mnie ominęło, jakiś wątek usunięto, nie miałem ostatnio czasu śledzić wszystkiego uwa?źnie, ale mo?źe to i lepiej. Nie muszę rozumieć Twojej decyzji, Pitt, szanuję to i wierzę, ?źe postępujesz słusznie. Choć z drugiej strony bardzo ?źałuję. Podobno łańcuch jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo... Jeśli za jakiś czas, nie znajdziesz powod?łw, by wr?łcić tu do nas, do siebie, jako redaktor, przyjdzie mi przyznać, ?źe Jerkbait.pl stracił swoje chyba najcenniejsze ogniwo. Bez urazy dla licznych jak najbardziej zasłu?źonych Koleg?łw red. i mod... To moja prywatna opinia i nie jest ona obiektywna. Wierzę, ?źe to przemyślałeś, a nie poddałeś się nerwowej chwili, bo byłoby bardzo szkoda, ?źebyś Ty sam tego ?źałował z jakiegoś bie?źącego powodu lub z powodu pojedynczych user?łw i ich pogląd?łw. Jeśli ma to być zamknięcie jakiegoś rozdziału, to bardzo Ci za niego dziękuję, bo ogromną teoretyczną świadomość wędkarstwa z tym rozdziałem wchłonąłem. Żadnych po?źegnań nie będzie, wszak będziesz zaglądać tu jako zwykły u?źytkownik. Z największym potencjałem do zostania redaktorem B) Trzymaj się!

Jedwabiście tight lines!

Pozdrawiam

Grzesiek

• 0

Tak samo się przecie?ź rozmawia o światopoglądach i polityce

Szczerze Sławku? Uwa?źam ?źe rzadko kiedy traci się wzajemną sympatię r?łwnie szybko, jak podczas rozm?łw o polityce. Dla portalu tematycznego, wędkarskiego takie erzatze merytorycznej aktywności sa po prostu szkodliwe co ilustruje m.in. wy?źej wymieniony przykład. Osobiście jestem zdania, ?źe tematy sensytywne - przekonania polityczne, religia, orientacja seksualna etc - nie powinny mieć miejsca na tym portalu, nawet w cafe. Wartość dodana ?źadna, negatywne skutki uboczne dotkliwe :wacko:

• 0

Zdaje się, ze to moja skromna osoba jest autorem usuniętego wątku. Zapytuje tedy Kolegę redaktora @Friko czy przypomnienie o dniu upamiętniającym pewne zdarzenia historyczne wa?źne dla naszej Ojczyzny, kt?łry to dzień, pozwolę sobie przypomnieć został uchwalony przez Sejm Rzeczypospolitej zalicza do temat?łw sensytywnych? Gdzie tu polityka? To raczej historia!

U.

P.S.: za wartość dodaną uwa?źam edukacje historyczną - taki był m?łj zamysł

• 0

[quote title=Friko napisał(a) dnia czw, 31 marzec 2011 09:41

Uwa?źam ?źe rzadko kiedy traci się wzajemną sympatię r?łwnie szybko, jak podczas rozm?łw o polityce.

Całkowita racja - ale i na to jest metoda:od lat je?źd?źę na ryby z moim bratem ciotecznym z kt?łrego poglądami i preferencjami politycznymi całkowicie się nie zgadzam (i vice versa), ale podczas wyjazd?łw obowiązuje nas niepisana umowa ?źe polityka na rybach jest tematem tabu (opr?łcz przycink?łw typu czrwony pająku czy moherze - kt?łre są wygłaszne i przyjmowane w tonie humorystycznym - z właściwym dystansem i bez zacietrzewiania się).

Myślę ?źe wędkarstwo powinno byc wsp?łlnym terenem dla wszystkich bez względu na opcje polityczne, wyznaniowe etc., dlatego wnoszę o powstrzymanie się od umieszczania wpis?łw o charakterze politycznym, bądź mających podteksty polityczne. Forum to nie rodzina i nie znając dobrze interlokutora łatwo przekroczyc granicę czyjeś wra?źliwości i wytrzymałości. A jak ju?ź inni koledzy napisali do spełniania się politycznie sa inne fora.

Pozdrawiam:

Sławek

PS. mam nadzieję ?źe @Pitt podjął decyzję emocjonalnie i wycofa swoją rezygnację.

PPS. @Ugly - historia (a raczej jej interpretacja) = polityka.

Zamysł edukacji historycznej jak najbardziej słuszny ale uwa?źam ?źe nie na tym forum.

pozdrawiam:

Sławek

• 0

... z podstawowych wartości demokratycznych, jaką jest wolność słowa, zostanie uszanowana na tym forum...

Czyli pełen luzik i ka?źdy pisze co chce?

To chyba warto mod?łw zwolnić ze słu?źby, w końcu najgorsze bluzgi, wyzwiska czy insynuacje to te?ź szeroko pojęta wolność słowa.

Dobry jest pomysł Friko - omijania pewnych temat?łw.

Naprawdę nie musze znać pogląd?łw polityczno-religijnych kogoś kto ze mną łowi pstrągi czy struga woblery. Du?źo ciekawiej byłoby wiedzieć, ze przy okazji gra na banjo lub lata na parolotni.

• 0

Z treści tematu wynika, ?źe najlepiej na neutralnej ziemi. :mellow:

Niestety źle mnie zrozumiałeś.

Forum to dla mnie środek do celu - celem jest łowienie ryb. Jeśli łowienie ryb odbywa się w doborowym towarzystwie to nic mi więcej nie jest potrzebne do szczęścia.

pitt jest z Wrocławia, w kt?łrym pracuję. Jeśli będzie w okolicy to wolę spotkanie twarzą w twarz ni?ź pogaduchy forumowe.

Mnie r?łwnie?ź ominął TEN wątek i mogę się tylko domyślać co tam było.

W takich przypadkach powinno się wątek zamknąć, ale nie usuwać.

Ten temat powstał w konsekwencji wątku ju?ź nieistniejącego i jedynie na priv m?łgłbym się dowiedzieć o co chodzi...