Czez Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 W maju lecę do Helsinek po odbiór pieska od hodowczyń. Chciałbym jej przywieźć jakieś drobne upominki z Polski. Mam zamiar kupić CD z muzyką Chopina, jakiś album o Polsce i coś ze słodyczy np. Wedla. Wszystko to są takie moje wymysły. W Finalndii będę pierwszy raz w życiu i jak do tej pory nie dane mi było poznać w realu żadnego Fina. Słyszałem, że wielkim powodzeniem w Finalndii cieszą się batoniki Prince Polo.Może macie jakąś wiedzę w temacie tego co warto zawieźć do tego kraju w formie drobnego upominku, czyli co sprawi przyjemność Finkom (hodowczynie to dwie panie)? Oczywiście z tym sprawianiem przyjemności Finkom, to tak bez podtekstów proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Oczywiście z tym sprawianiem przyjemności Finkom, to tak bez podtekstów proszę Szkoda, bo juz miałem kilka sprawdzonych pomysłów! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Ja kiedyś dałem jakiś komplet obrus + serwety z Cepelii i Finy mnie nie zatłukły. Czy im się podobało to inna sprawa.Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Te Finy co ich znam lubia wode ognista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Te Finy co ich znam lubia wode ognista Ten co ja znam też i to bardzo , ale pytanie było o panie, chyba że zawiezie im po flaszce Finlandii dla męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Panie tez :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 W maju lecę do Helsinek po odbiór pieska od hodowczyń.Co to za rasa, foksterier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 W maju lecę do Helsinek po odbiór pieska od hodowczyń.Co to za rasa, foksterier Nie Rasę można zobaczyć klikając w mój podpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 W maju lecę do Helsinek po odbiór pieska od hodowczyń.Co to za rasa, foksterier Nie Rasę można zobaczyć klikając w mój podpis.Tez śliczne, widzę, ze wymagają mnóstwo czasu, szczególnie na pielęgnowaniu owłosienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Tez śliczne, widzę, ze wymagają mnóstwo czasu, szczególnie na pielęgnowaniu owłosienia . Nie ma tragedii. Kąpiel 2-3 razy w miesiącu, w miarę regularne czesanie, ale nie codziennie. Za to nie linieją i nie trzeba po domu z odkurzaczem non stop śmigać. Coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Oczywiście z tym sprawianiem przyjemności Finkom, to tak bez podtekstów proszę Szkoda, bo juz miałem kilka sprawdzonych pomysłów! <_< A mamy jakieś polskie specjalności w tej dziedzinie? <_< Niestety, nie znam żadnych Finek, nie wiem co może im się szczególnie spodobać PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Grzesiu, I don't know about you, but I was lucky enough to hear that it wasn't bad. What impressed them was a kiss after! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Kryst nice one gentle barbarian <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Mateczko jedyna, Fin to Fin, człowiek taki. Europejczyk do tego. Kup to, co wyda Ci się odpowiednie dla tych pań, narodowość ma tu ente znaczenie. Byłem trochę w Finlandii, znam troszkę tych ludzi i ich mentalność. Z wodą ognistą to prawda, piją rzec można po naszemu, ale nie wydaje mi się, żeby taki prezent był taktowny. Dobry pomysł z albumem o Polsce, koniecznie po angielsku (Fińczyki nieźle nawijają w ingliszu, praktycznie w każdej grupie wiekowej). Jeśli ich hobby to kynologia (a po kontekście sądzę, że tak), to może jakaś książka o polskich rasach czworonogów? Tyle, że to znów będzie nieużyteczne, bo w obcym dla nich języku. Rodzime słodycze w ładnym opakowaniu albo jakieś niebanalne, polskie rękodzieło też na pewno spotka się z ciepłym przyjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 OK, dzięki. Mam już obraz tego co zawiozę w prezencie PS. Poruszone tu kwestie gorzały i tych spraw świadczą, że duch w narodzie nie ginie, co mnie bardzo cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Nie wiem jak to wygląda w Skandynawii, ale Polacy potrafią wyprodukować również całkiem dobre sery. Osobiście polecam ser Lazur, produkowany w Nowych Skalmierzycach, obok mojego rodzinnego Ostrowa. Świetny ser pleśniowy, w wielu odmianach, moim zdaniem - jako część składowa prezentu, jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 No proszę... A ja będę z Norwegii przywoził kocurka z norweskiej hodowli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 No proszę... A ja będę z Norwegii przywoził kocurka z norweskiej hodowli Po norweskiego leśnego, czy inną rasę? Bo widzę, że masz Maine Coony, które uważam za chyba(?) najpiękniejszą rasę. Ale to tylko zdanie laika, zerkającego od czasu do czasu na koty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Po reproduktora Maine Coona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Ja też po repa jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Jak jechaliśmy do Finlandii to kolega zapytał gospodarza, młodego Fina, co mu przywieźć z PL. Odpowiedz była mało oryginalna ale szczera, żubrówkę Podobno to dla nich rarytas. Nie kosztowałem bo jestem uczulony na trawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 To sobie Robert w życiu nie zajarasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Niekoniecznie Uczula tylko kilka gatunków. Wiadomej nigdy nie testowałem a podobno ma niesamowite właściwości. Odkryli je, wiadomo – Amerykanie i wykorzystują. Badania kliniczne trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi