Skocz do zawartości

RYBOMANIA Lublin 3-4 grudzień 2016

sslonio

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

3-4 grudnia 2016 roku - to termin tegorocznych targów wędkarskich RYBOMANIA 2016 w Lublinie. Nie ma jeszcze zbyt wielu informacji nt. wystawców, kto i co będzie ale myślę, że w tym wątku będziemy to na bieżąco aktualizować  :)

No i swoją drogą ciekawe jak w tym roku będzie zorganizowane stoisko Naszego Forum, bo wiem, że w poprzednich latach były na ten temat dyskusje co i jak zmienić, poprawić, usprawnić etc.

Zapraszam wszystkie osoby, które trafią na jakieś info nt. RYBOMANII z różnych źródeł, do dzielenia się informacji z pozostałym Kolegami.

Tutaj macie info z zapowiedzi:  ;)

http://rybomania.com.pl/pl/news/za_dwa_miesiace_rozpoczynamy_kolejna_rybomanie_tour/

• 5 tygodni później...

W porównaniu do chociażby ubiegłego roku to trudno dostrzec progres tej imprezy w Lublinie. Rozmawiając trochę z wystawcami to z ich perspektywy wygląda to tak, że ludzi jak na warunki lubelskie może i sporo ale obroty mniejsze niż Poznaniu czy Sosnowcu a za stoisko trzeba zapłacić. 

Ja nastawiam się na rekonesans po ofercie ciuchów Simmsa, których na co dzień w Lublinie nie ma nawet gdzie obejrzeć a kilka firm będzie, które mają je w ofercie. Poza tym dla dzieciaków tradycyjnie główna atrakcja to akwarium i będą mogły czymś tam porzucać do wody  :)

Ogólnie targi zaczynają ewoluować w kierunku bazaru.Wszyscy chcą tylko zarobić na targach.Kiedyś to faktycznie były targi,można było na spokojnie obejrzeć,porozmawiać itd.A teraz tylko kasa,kasa,kasa.Podchodzisz do znanego między innymi tu z forum kolegi co wyrabia żelazo i masz wrażenie że jest tylko zainteresowany sprzedażą.Jak już kupisz (za niemałą kasę )to już ma Ciebie w du...chyba że jesteś kolegą to nawet na kawę Cię zaprosi.Coraz mniej mi się podobają te imprezy.

• Like 2

Ogólnie targi zaczynają ewoluować w kierunku bazaru.Wszyscy chcą tylko zarobić na targach.Kiedyś to faktycznie były targi,można było na spokojnie obejrzeć,porozmawiać itd.A teraz tylko kasa,kasa,kasa.Podchodzisz do znanego między innymi tu z forum kolegi co wyrabia żelazo i masz wrażenie że jest tylko zainteresowany sprzedażą.Jak już kupisz (za niemałą kasę )to już ma Ciebie w du...chyba że jesteś kolegą to nawet na kawę Cię zaprosi.Coraz mniej mi się podobają te imprezy.

Myślę że wynika to nie tyle z podejścia wystawców a bardziej z zainteresowania towarem. Przez każde stoisko przewija się taka ilość ludzi że jest to nie do ogarnięcia. Ja z kim chciałem to porozmawiałem choć nie zawsze za pierwszym podejściem mi się udało.

Jeśli chodzi o promocje to raczej bym nie liczył . Dużo różnego asortymentu w jednym miejscu i to jest plus. Można oglądać dotykać próbować nowości i nie tylko. Pozatym prezentacje przy dużym akwarium i opowieści różnej treści . Moim zdaniem warto . Targi w Lublinie są na pewno mniejsze niż w Poznaniu bo i hala pewnie mniejsza ale jechać 100 a nie 400 km to też różnica tak jak dla mnie.