Skocz do zawartości

RYBOMANIA Lublin 3-4 grudzień 2016

sslonio

Rekomendowane odpowiedzi

Na tym FC wiążesz pętle cz stosujesz zaciski?

Wiążę. Ciężko ale da radę.

Pętle.

Andrzej, skontaktujemy sie w przyszłym tyg. Zgoda?

OK. Dzwoń.

Tylko na rybach mogę być. Drużno i Mazury w planach jak nie zmrozi.

Pętle są brzydkie i łapią zielsko i inne farfolce  :(  :P  :D

Nic nie łapią. Rurka termokurczliwa. Ale brzydkie są  ;)

Edytowane przez godski

nie wiem,  nie dotrwałem, Zbyszka Kawalca też nie zastałem, gdzieś polazł, poczekałem 15min, obejrzałem kilka wędek i pojechałem do domu

kompletnie nie czułem atmosfery i chciałem już wrócić

ps. bardzo dobre wrażenie zrobiło na mnie pstrągowe Nextino Stream 6'6", miałem Troutino, Finetail, ta najtańsza seria w nowym zbrojeniu naprawdę mi się podobała

Kamil widzę że zakupileś Basare. Mnie również zaciekawił ten wobler. Jakość wykonania niczego sobie. Ciekawe jak wypadnie nad wodą?

Pierwszy raz miałem w ręku tyle Majorów. Kilka modeli zrobiło duże wrażenie. Nie tylko te po 1900 ale i te tanie ciekawie się prezentują.

Mimo usilnych poszukiwań nie znalazłem imitacji minoga. Coś w zastepie kupiłem ale nie to co bym chciał.

wcześniej kupiłem 3 inne sztuki (malowania), czekają na sezon, na razie sprawdziłem tylko pracę na wodzie stojącej, bardzo obiecująca

ps. swoją drogą szkoda, że nie wiedziałem, że będziesz, była by okazja się poznać, pogadać i oderwać od tej "czwartkowo targowej" atmosfery :)

Edytowane przez BazyL
  • Like 1

przelotki są lżejsze, ale sama prezentacja , to czysta manipulacja z pominięciem danych

jeśli już porównywać, to w podobnym segmencie i tak w prównaniu do Fuji Torzite są lżejsze od 20 (choć tutaj raczej wychodzi około 15%, bo nie ma 30-ki i musimy porównywać z 25KLH) do 5% w zależności od wielkości

dodatkowo ten niby set na który się powołują to bez tunelu i szczytowej, sam stożek, długi 6 przelotek, ale jednak

sorrki , aktualizacja, bo z wlotową pokićkałem, Tortize 25KLH - 3,6g, AGS 30 2,8g , nie cholery nie wiem jak im na prezentacjach wychodzi około 2g, bo sam ważyłem te przelotki

nie zmienia to faktu, że na wlotowej jest duża różnica , ale potem już jest tak jak napisał od 20 do 5%

poza tym dochodzi następny element, bo kto teraz zbroi wędkę (nawet 16lb w 6 na szczycie), więc ogólnie jest to taki zmanipulowany niedomówieniem przekaz

Edytowane przez BazyL
  • Like 1

Sporo przynęt, mało wędek, chyba ani jednego stoiska rodbuildingowego, czy nawet wędek z wyższej półki, a szkoda :( Nie każdego interesuje jaxon, konger czy daiwa... Ogólnie wydaje mi się, że było mniej wystawców niż w zeszłym roku. Co ciekawe tydzień temu byłem na targach piwnych w tym samym miejscu to bilet parkingowy kosztował 5 zł i wejściówka 5zł. Teraz 10 za parking i 15 wejscie (10 przez internet)...

• Like 1

Tak jak już wcześniej koledzy pisali paszy to było pod dostatkiem,momentami to nieźle śmierdziało .Kilka ciekawych wędek z wyższej półki było ale trzeba je było wyłowić z morza chrustu .Ceny oczywiście wysokie ale trafiały się wyjątki.Wielkim rozczarowaniem okazała się nowość Daiwy kołowrotek Prorex ,kóltura pracy jak w Mistrallach.Kilka firm obecnych w tamtym roku nie zaprezentowała się w tym razem.No i chyba zjedli część szczupaków z akwarium bo były większe na poprzednich targach.Widziałem jakieś wędzone były przy wejściu

• 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...