Skocz do zawartości

martwa Wisła, okolice Gdańska

HUNTER

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Koledzy!

zwracam się z prośbą o wskaz?łwki co do łowienia w okolicach Gdańska.

szczeg?łlnie interesuje mnie Martwa Wisła.

?źyciowe koleje losu kierują mnie właśnie tam w okolice zupełnie nie znane mi wędkarsko.

dlatego bardzo proszę o wszelkie wskaz?łwki, mo?źe garstkę miejsc?łwek, gdzie w okolicach Gdańska mając zwodowaną na Martwej Wiśle ł?łdź mo?źna oddawać się naszej pasji

za wszelkie odpowiedzi - podpowiedzi szczerze dziękuję

Ja byłem w zeszłym roku jesienią kilka dni w G?łrkach Wschodnich. Jest tam kilka fajnych pas?łw trzcin wychodzących kilkadziesiąt metr?łw w głąb oraz parę zawalonych drzew i starych kutr?łw, z kt?łrych zostały tylko strzepy. Ja łowiłem w okolicach pensjonatu Stara Wędzarnia (szczerze polecam) i udało mi się z brzegu wyciągnąć kilka ładnych okoni oraz dwa szczupaki. Miejscowy rybak powiedział mi, ?źe są piękne sandacze ale trzeba mieć ł?łdkę i echo. Z G?łrek Wschodnich wychodzi te?ź parę kutr?łw na dorsze, ale mi się nie udało bo była du?źa fala i wszystko odwołali. Z drugiej strony masz ju?ź morze oraz Wisłę więc okolica wygląda na potencjalnie interesującą, a poza tym bardzo urokliwą. Jak lubisz zbierać grzyby to te?ź super okolica. Ja trafiłem na wysyp podgrzybk?łw i kozak?łw. Sprawdź te?ź kt?łre wody sa czyje. Mi zajęło chwilę ustalenie komu zapłacić składkę w miejscu gdzie łowię. :mellow: Życzę połamania kija

Witaj HUNTER.Ja czasami łowię na Martwej Wiśle najczęściej koło mostu wantowego ale tylko z brzegu,bo łodzi nie posiadam i średnio mnie na takową ciągnie.Okolice mostu to znana miejsc?łwka i w okresie dobrych brań cię?źko się dopchać.Najczęściej łowię tam szczupaki i okonie ale sandacz te?ź się trafia.Mam znajomych,kt?łrzy łowią z łodzi i rocznie mają kilka ładnych sandaczy na rozkładzie.PZDR Piotrek

W tamtym sezonie ze względu na powodzie nie byłem ani razu ale tego na pewno nie odpuszczę.Nawet bez samochodu mo?źna mieć kilka ciekawych i rybnych miejsc.Ja najczęściej łowie w waszej okolicy i na wyniki nie narzekam.PZDR Piotrek

Jest woda, samoch?łd, ryby(mo?źe?), nic tylko jeździć B)

Zapraszamy Piotrze :D

• 9 lat później...
  • 1 rok później...