Skocz do zawartości

Śpiochy, spodniobuty i buty Mikado

aczarny

Rekomendowane odpowiedzi

Najważniejsze żeby materiał sam w sobie nie puszczał wody i skarpety były szczelne / polecam zakłądanie dodatkowej skarpety neoprenowej na tą od śpiochów/ . Na przeciekające szwy jest metoda. W swoich innej marki , wymieniłem i wzmocniłem kilka taśm i stały się pancerne ;) Polecam taśmę  / czarną w rzeczywistości grafitową /  https://sklep.orkan-tactical.pl/loxy.html . W sklepie fly jest lekko droższa   http://www.taimen.com/pl/pl/product/waders-and-jackets-repair-tape-1-m_99932038/104581

Edytowane przez Hansolo

Ciekawe rozwiązanie, będę próbował reanimować moje neopreny, proszę napisz czy aplikacja żelazkiem zda egzamin, czy masz inny sposób ? 

Masz może sprawdzony klej, pomijając że taśma jest z klejem właśnie. U mnie musi być grubsza aplikacja :)

Edytowane przez duzers

Ciekawe rozwiązanie, będę próbował reanimować moje neopreny, proszę napisz czy aplikacja żelazkiem zda egzamin, czy masz inny sposób ? 

Masz może sprawdzony klej, pomijając że taśma jest z klejem właśnie. U mnie musi być grubsza aplikacja :)

Kolego do neoprenów z żelazkiem nie pochodź.  Tylko kleje z rodziny Stormsure czy jakoś tak. Neopren + żelazko , to sex z Freddym Mercurym  - ryzyko wielkie a przyjemność do dupy.

• Like 2

Kolego do neoprenów z żelazkiem nie pochodź.  Tylko kleje z rodziny Stormsure czy jakoś tak. Neopren + żelazko , to sex z Freddym Mercurym  - ryzyko wielkie a przyjemność do dupy.

Dobre : )

Na zimno będę cudował, problem dotyczy neoprenów. Dziękuję za cenne informacje. 

• 4 tygodnie później...

Witam,  jak z rozmiarami śpiochów. Mam 190 cm wzrostu, rozmiar buta 46 skłaniam się ku rozmiarowi  L dlatego, że jestem szczupłą osobą. Podejrzewam, że XL byłby dla mnie "workiem". Czy ktoś ma podobne wymiary i jaki rozmiar jest odpowiedni ?  :) Będę wdzięczny za odpowiedzi bo chcę już zamawiać a nie wiem jak z tym rozmiarem 

Edytowane przez PiotrekF

Witam,  jak z rozmiarami śpiochów. Mam 190 cm wzrostu, rozmiar buta 46 skłaniam się ku rozmiarowi  L dlatego, że jestem szczupłą osobą. Podejrzewam, że XL byłby dla mnie "workiem". Czy ktoś ma podobne wymiary i jaki rozmiar jest odpowiedni ?  :) Będę wdzięczny za odpowiedzi bo chcę już zamawiać a nie wiem jak z tym rozmiarem 

Odpisałem Ci na PV. 

Dobierać (przymierzyć) trzeba byłoby w jakimś sklepie, ponieważ nigdzie nie znalazłem tabel rozmiarowych. Ja bynajmniej tak postąpiłem. 

Może i jesteś szczupły , ale stopę masz zapewne proporcjonalną do wzrostu więc kieruj się rozmiarem skarpety . Napisz do Hurch.pl  podaj wymiary i Ci odpiszą jaka rozmiarówka Vision. Porównasz z innymi i coś dobierzesz. Ja mam śpiochy  Wiliam Joseph  / marka bez znaczenia / w rozmiarze XL i mimo tylko 183 cm  i tego że sięgają mi pod pachy , skarpeta jest idealna  / zwykły platfus 43 / .

Właśnie najbardziej zastanawia mnie rozmiar skarpety. Nigdy nie miałem tego typu spiochów zawsze neopreny z kaloszem na stałe. Po radach kolegów którzy przy wzroście 180 mówią ze M jest idealne skłaniam się ku rozmiarowi L. Tylko czy zmieści się tam moja stopa 45-46. Trochę drażni brak rozmiarówki Mikado. Może ktoś wie gdzie na dolnym śląsku jest sklep stacjonarny który ma je w ofercie ?

Edytowane przez PiotrekF

• 5 lat później...