raist Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 500m plecionki ktora ja kupuje kosztuje 8 dolarów. Za 3 szpule place 24 dolary. To jest cos w granicach 90zl. Mam za te cene plecionki na 2 kolowrotki na caly sezon. Lowie codziennie, duze rzeki, glownie z glowek. Sporo malzy i kamieni. Plecionka narazona jest na sporo roznych rodzajow przeszkod i zawad. Jak uwazam ze sie zuzyla to nawijam nowa. Sezon u mnie trwa od maja do marca. Wiec 10mcy lowienia. Pewnie gdybym chcial miec na kolowrotku markowa plecionke to kosztowaloby mnie to z 1000pln a po moim sezonie i tak trzeba by ja bylo wymieniac. Przy takiej ilosci plecionki nawet nie mysle ze moze by jeszcze lowic na te co mam nawinieta. Jak cos mi nie pasuje poprostu obcinam ostatnie 10m a jak jest jej juz malo to nawijam nowa. I prosze mi wierzyc nie mialem jeszcze przypadku by mi linka pekla na rybie. Lowie plecionkami w zakresie 10 - 20lb. Nie raz ryba przekracza podawana wytrzymalosc linki i jakos mi sie nie zrywa. I na koniec ciekawostka z aliexpress. Sprawdzalem ostatnio jak nazywa sie pewna plecionka ktora kupilem. Klikam w moje zakupy i widze te plecionke. Klikam w te oferte a pod tym linkiem plecionka firmy kastking. Prawda o plecionkach z ali jest taka ze dostepnych jest tylko kilka rodzajow linek. Moim zdaniem prwnie wszystkie wychodza gora z 3 fabryk a tylko naklejaja rozne nazwy na szpulach ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Ciekawostka 1. Co To jest Yuwo Narzędzi Połowowych Co., Ltd?Yuwo Narzędzi Połowowych Co., Ltf jest profesjonalna produkcja fishing produkt ponad 20 łzy, w tymwędki,kołowrotki,wędkowanie Przynęt, Żyłki, haczyki Rybackiei tak on. OEM dla wielu dużych guarentee jakość marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) doszla dzis do mnie kastking 12lb 0,10mm srednica 5,45kgplecionka jest bardzo cieniutka bez widocznych przegrubien.Problem jest taki ze po kilku testach mam cale niebieskie rece.Malo tego z deklarowanych 5.5kg~ wytrzymałości ma moze z 3.5kg i to nie strzela na wezle a na calej dlugosci... co moim zdaniem juz na starcie ja dyskwalifikuje ... Do łowienia okoni czy mniejszych rybek się nada, jednak nie do tego miała ona być dla tego tez poleci na allegro ewentualnie na giełdę jeżeli ktoś by ja chciał.Ogolnie to zaryzykuje jeszcze raz i zamowie to samo tylko duuuzo mocniejsza tym razem.Plecionka na gieldzie ja potrzeuje czegos mocniejszego Edytowane 2 Listopada 2016 przez Michci0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Weź coś 8 splotowego lepiej mają dobre. https://pl.aliexpress.com/item/500M-8X-MODERN-FISHING-Brand-Super-Strong-Japan-Multifilament-PE-braided-fishing-line-8-Strands/32492628972.html?spm=2114.010108.3.41.1ewzse&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_1&btsid=142c71b7-0f08-418a-b19f-783e53e0e1aa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Sprawdzałem ostatnio moją 12lb KastKing na łączniku bezwęzłowym. Pęka na łączniku przy obciążeniu 7 kg. O wytrzymałości na węźle pisałem wcześniej.Możliwe, że kolor (skład barwnika) ma znaczenie... Z pozoru może się to wydawać absurdalne ale już kilka lat temu, zwróciłem uwagę na fakt, że taki Techron w kolorze czarnym jest przeklinany przez wędkarzy, a oliwkowy - chwalony (przeze mnie zresztą też).Tak więc nie ma co kombinować z kolorami i najlepiej brać sprawdzone i polecane przez innych. Ja polecałem light grey i wszystkie 4 linki KK które mam, o różnych średnicach w tym kolorze dobrze trzymają parametry i nie brudzą. Albo trafiłeś na gorszy sort... Ja teraz czekam na KK 12 lb w kolorze białym czyli bez barwnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Do mnie dzisiaj dotarła paczka... :15 lb10 lb6 lbI fluocarbon 0.16 4 lbPowiem tak... Na sucho... Hmmm super... Mocne... Czuć zwoje i nie są tak gładkie jak moje varivas ale... Za cenę ponad 100 pln mam 1400 metrów linki już się nie mogę doczekać jutrzejszych testów! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Tomek kiedy zamawiałeś? Ja jeszcze czekam na moje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Tomek kiedy zamawiałeś? Ja jeszcze czekam na moje...08.10.2016W Polsce były już 25.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 I fluocarbon 0.16 4 lb Który wziąłeś? Też chcę u nich kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Do mnie dzisiaj dotarła paczka... :15 lb10 lb6 lbI fluocarbon 0.16 4 lbPowiem tak... Na sucho... Hmmm super... Mocne... Czuć zwoje i nie są tak gładkie jak moje varivas ale... Za cenę ponad 100 pln mam 1400 metrów linki już się nie mogę doczekać jutrzejszych testów!Tomku zamówileś Kingkasta x8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 A ma ktoś porównanie MIKADO NIHONTO OCTA BRAID do Kingkasta x8 ?Miał ktoś obie jednocześnie w rekach, albo może je porównać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Tomasz daj link od kogo brałeś i jaki kolor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Brałem tutaj... Fluocarbon jak w linku. KastKing 2016 new 300Yd /274M Fluorocarbon Fishing Line 0.16-0.45mm 4-30LB Carbon Fiber Leader Line brand fly fishing line pescahttp://s.aliexpress.com/ziuY3EBR (from AliExpress Android) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Brałem tutaj... Fluocarbon jak w linku.KastKing 2016 new 300Yd /274M Fluorocarbon Fishing Line 0.16-0.45mm 4-30LB Carbon Fiber Leader Line brand fly fishing line pescahttp://s.aliexpress.com/ziuY3EBR(from AliExpress Android)Tomku, a to nie przypadkiem żyłka nylonowa z powłoką fluorokarbonową? Napis na szpuli tak sugeruje - fluorocarbon coated -, choć opis produktu w kilku miejscach podaje różne informacje:- Material: Nylon- Material: Fluorocarbon Line- Feature A:High-tech 100% fluorocarbon coating Nie zmienia to faktu, że cena za taki długi odcinek całkiem niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Jak dojdzie, przypal zapalniczką koniec i będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A jak przypalę to co ma się stać bo nie mam zielonego pojęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Kupiłem jako Fluorocarbon... Jest mocna.. Jest nierozciagliwa... Tyle mogę powiedzieć napewno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Ponoć jeżeli to czysty fluorocarbon, a nie tylko powłoka, będzie się topił, a nie palił (czarny glut). W komentarzach na Ali ktoś dodał zdjęcie stopionej, okopconej końcówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 No to jak nie rozciągliwa to lepsza nawet od pleciony na rzekę. Bo na jezioro pleciona będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Ja się szykuję na 11.11 wszystko będzie prawie na połowę obniżone !!!! Słuchajcie a tam się płaci paypal ? Edytowane 6 Listopada 2016 przez norbertkrakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Z tymi obniżkami to nie jest tak kolorowo ;-) teraz ceny są sporo zawyżone tylko po to żeby 11.11 dać "super deal" a tak w rzeczywistości to oszczędności są minimalne, a wiem to bo widzę co się dzieje z cenami przedmiotów które chce kupić lub kupiłem wcześniej ;-) np. na paczce gum idzie zaoszczędzić może jakieś 0.10$ ! ;-) ale warto powalczyć o kupony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Chinczyki przegiely z tym 11.11. Mam w koszyku pododawane jakies 80 przedmiotow. Wszystko poszlo w gore o 100% w moim koszyku tylko po to by 11.11 obnizyc cene ponownie to tej co byla jeszcze 2 tyg temu. Czkawka im sie odbije ta promocja bo pewnie teraz 90% stalych klientow nic nie kupuje tylko czeka na 11.11 by ceny wrocily do normy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ostatnio na zaczepie przy próbie zerwania pękł przypon firmy MAX 1x9 surfstrand 30cm do 9kg.Mowa o lince Modern 4X - 20lb w kolorze Army Green. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Czyli linka lux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michci0 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Ostatnio na zaczepie przy próbie zerwania pękł przypon firmy MAX 1x9 surfstrand 30cm do 9kg.Mowa o lince Modern 4X - 20lb w kolorze Army Green. moze jakies real foto wstawic z kolorem tej linki? ktora to jest dokladnie bo kastkinga chyba sobie odpuszcze jednak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi