Skocz do zawartości

Plecionki z Chin

Grzegorz B.

Rekomendowane odpowiedzi

Ważne że mocna jak cholerka, dobrze trafiłeś nic tylko brać na przyszły sezon. Daj linka od kogo kupiłeś ??

300M MODERN FISHING Brand super strong Japan multifilament PE braided fishing line 4 strands braided wires 8 10 20 30 40 60 80LB

http://s.aliexpress.com/nyaUBzAN

(from AliExpress Android)

Przyszła dzisiaj do mnie biała KK 12lb. Czekałem niecałe 2 tygodnie ale nie o tym chciałem... Plecionka na łączniku bezwęzłowym wytrzymuje średnio 4,5-5 kg. To dużo poniżej oczekiwań! Ciężko mi o tym pisać, bo to ja rozpocząłem ten watek chwaląc KK ale faktem jest, że linki KK zamówione przeze mnie na początku tego roku doskonale trzymają parametry (dla przykładu linka 12lb - 7kg na łączniku bezwęzłowym i 5-6 kg na węźle). Ciężko to uzasadnić kolorem, niestety wygląda na to, że mają nierówne partie.

Tak że kolega godski słusznie napomknął w tym wątku o częstej bolączce Chińczyków - kontroli jakości :(

• Like 1

Jutro, tj. 11 listopada, za ok. 6,40 zł 100 m plecionki. Myślę że można zaryzykować w grubszym rozmiarze.:

https://pl.aliexpress.com/store/product/100M-Brand-LineThink-GOAL-Japan-Quality-Multifilament-100-PE-Braided-Fishing-Line-Fishing-Braid-Free-Shipping/1170474_32318802835.html

Trzeba się liczyć z długim czasem darmowej dostawy, nawet 2 mies.  bo będzie presja jak na polskiej wodzie ;-)

Edytowane przez Ferret

Jako, że to mój pierwszy zakup w Chinach to powiedzcie proszę, tak pi razy oko, ile się średnio czeka na przesyłkę?

Zamówiłem 29,10 dzisiaj do mnie dotarła.

Porównałem z tym co mam nawinięte na kołowrotkach i znów poczułem to dziwne uczucie że mnie do tej pory w du..e paru producentów ruchało.

Pletka jest O.K a nawet bardzo O.K

Do tej pory płaciłem 50-60 zł za 100-150m plecionki która naprawdę nie jest lepsza od Kastking. Teraz za kilometr zapłaciłem niecałe 80zł.

Myslę że ta pletka namiesza w rynku.

pzdrWoW

• Like 3

Oj, nie sądzę żeby namieszała na rynku - 90% i tak kupi coś z znaną metką. Jaxon ZX Machine w opinii użytkowników bije na głowę zaubery, tańsze daiwy i dorównuje slammerowi wytrzymałością. I co? Nic. Nawet go wycofują. A brakuje mu tylko napisu Daiwa Kix.

Ale to nie nasze zmartwienie, ja też będę testował. Przy tej cenie, jak pletka polata sezon (150m), to cenowo wchodzi taniej niż dobry mono.

Kupić 150m za mniej niż 30zł i nawet zajechać w pół roku, mniej boli niż wydać 80 za tyle samo i po dwóch wyjściach na ryby stwierdzić że coś nie gra.

• Like 1

Już w którym wątku słyszę o tym Jaksonie ZX...który z Daiwą ma tyle wspólnego,że chinczyk po swojemu ''zerżnął'' wizualną aparycję orginalnego Kix-a...a jeśli chodzi o plecionki prosto od producenta,to jest tak ,że często jest zbyt duża rozbierżność jakościowa w różnych partiach,nawet jeśli towar jest identyczny i kupiony u jednego sprzedawcy.