Skocz do zawartości

Plecionki z Chin

Grzegorz B.

Rekomendowane odpowiedzi

Cena Czyni Cuda. Mega8, Kingkast, Megabass.  O Mao co oryginał.. :)

No cóż, komentarz w stylu: "wszystkie dziewczyny, z którymi nie spałem są beznadziejne w łóżku, a szczególnie te wsiowe". Sławku, wróżbita Maciej wpadłby przy Tobie w kompleksy :) .

https://www.youtube.com/watch?v=2VnC9TNzPSk

• Like 3

Racja jest po Twojej stronie. Pocieszam się, że to cecha nie tylko Polaków.

Od siebie napiszę, że produkty japońsko-amerykańskiej myśli technicznej celowo odłożyłem w kąt. Chcę się - w ramach walki ze stereotypami- organoleptycznie przekonać, że można coś wartościowego znaleźć w kraju, w którym wynaleziono jedwab, papier, czy ruchomą czcionkę. 

• Like 1

Fałszuje się ciuchy, części samochodowe, alkohol i papierosy, ale jakoś nikt się nie chwali, że jest łykającym z chciwości tandetę, jeleniem..

Nie daj się Hubercie.. :)

Kiedyś oglądałem wywiad z Pudzianem w którym reporter zapytał go czy to nie obciach podjeżdżać Hummerem pod dystrybutor z gazem. Usłyszał odpowiedź "A co to za wstyd że za podróż z Warszawy do Krakowa zamiast zapłacić 800zł płacę 400zł"  

Pewnie jestem jeleniem bo zamiast zapłacić 35zł za 100m budżetowej plecionki zapłaciłem 75zł za 1000m.

pzdr WoW 

• Like 2

Fałszuje się ciuchy, części samochodowe, alkohol i papierosy, ale jakoś nikt się nie chwali, że jest łykającym z chciwości tandetę, jeleniem..

Jakby państwo nie podnosiło podatków tylko je obniżało to myślę że nikt by takich rzeczy nie kupował.

Tak na marginesie, ostatnio jechałem autem ze znajomym. W pewnym momencie zwrócił uwagę na moje etui ochronne na telefon, "o, masz takie same jak moje, świetne jest, doskonale się trzyma w dłoni, co nie?" Przytaknąłem, że jestem zadowolony i pytam o cenę. "120 ze szkiełkiem w komplecie". Nie mogłem się nie uśmiechnąć.  Ja dałem (bez szkła) 4$ :)

• Like 1

Tak na marginesie, ostatnio jechałem autem ze znajomym. W pewnym momencie zwrócił uwagę na moje etui ochronne na telefon, "o, masz takie same jak moje, świetne jest, doskonale się trzyma w dłoni, co nie?" Przytaknąłem, że jestem zadowolony i pytam o cenę. "120 ze szkiełkiem w komplecie". Nie mogłem się nie uśmiechnąć. Ja dałem (bez szkła) 4$ :)

Bo widzisz, szkło jest takie drogie ????

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Napiszę to tak ,kupiłem kilka rzeczy z Chin i wcale jeleniem się nie czuje. Może inaczej , wolał bym być takim jeleniem niż jeleniem który za tą samą tandetę przepłaca kilka razy. Napisałem to na tanim Chińskim kompie który działa bez problemu kilka ładnych lat. Pozdrawiam przepłacające jelenie  :P .

• Like 2

Sławek napewno wyglądasz jak młody Bóg, masz super zbudowane ciało, jesteś bardzo przystojny a każda kobieta chce cię mieć. Jeśli tak nie jest to twoja żona jest łanią. Przestań wyszydzac innych bo wybierają inaczej niż ty. Chcesz przekonać innych? Doplac każdemu kto chce kupić linkę a jak się nie zgodzą to wtedy jeleniuj.

Edytowane przez Negra
  • Like 5

Widzę ,że znowu kilku kolegów musi się tłumaczyć,ze swoich decyzji,będąc poniekąd wywołanymi z ławki przez Pana Sławka,który swoim zwyczajem lawiruje między tematami i podpuszcza.Nie przejmujcie się,dla Pana Sławka każdy jest jeleniem...każdy kto przez odrobinę inny-mniej słuszny pryzmat patrzy na świat...megalomania ma różne oblicza,a tutaj mamy najczystrzy,powiedziałbym nawet kliniczny przypadek.Nie wiem czy to słuszne,ale tytuł Bloggera na tym forum coraz bardziej kojarzymi mi się ze stworem bardzo powszechnym w mitologii nordyckiej.

• Like 7

...ze swoich decyzji - świetne.. :)

Czy ja mówię nie kupujcie ? Kupujcie ! Tak wyraża się wolność..

W mojej branży to cokolwiek chorobliwe zjawisko objawia się wyrażaną w przedwstępnie postawionym przez klienta pytaniu - Ile to będzie kosztowało i dlaczego tak drogo, co później na przetargach zamienia się ofertowy wyścig pt zrobię to wam za darmo, a nawet dopłacę.. z czego powstaje nowa, alternatywna wersja jakości..

Przebój brzmi - włączamy niskie ceeeenyyyy.. :)

Edytowane przez Sławek Oppeln Bronikowski

No to chyba etap fajansiarskiego kopiowania przeszedł w stadium imitacji albo taniego erzataza.  Karpiówek Haysoon już nie tłuką dla pokolenia wielbicieli turboglobalizmu/dosizmu ? :)   

Fajans czy nie fajans wybór zawsze jest kwestią osobistą. Może być dumny, publicznie ogłoszony - zgadzam się!

Wychodzenie z szafy  jest cool.. :)

Wszystko co mogę, właśnie robię.. Pax Negra.. :)

Aliści, wciąż nie przestaje mnie zdumiewać założenie, że dobre jest najtańsze..i chińskie :)  

...ze swoich decyzji - świetne.. :)

Czy ja mówię nie kupujcie ? Kupujcie ! Tak wyraża się wolność..

W mojej branży to cokolwiek chorobliwe zjawisko objawia się wyrażaną w przedwstępnie postawionym przez klienta pytaniu - Ile to będzie kosztowało i dlaczego tak drogo, co później na przetargach zamienia się ofertowy wyścig pt zrobię to wam za darmo, a nawet dopłacę.. z czego powstaje nowa, alternatywna wersja jakości..

Przebój brzmi - włączamy niskie ceeeenyyyy.. :)

Jak zwykle "onanizator słów" powiedział wiele nie mówiąc nic konkretnego. Przerzuć się na pisanie książek, tylko pamiętaj Harrego Pottera już wymyślił ktoś inny... :D :D :D

• Like 1