Skocz do zawartości

Plecionki z Chin

Grzegorz B.

Rekomendowane odpowiedzi

Na życzenie wyprodukują w Chinach Ludowych; 

- Megabassa

- Hihonto

- dobre, bo tanie

- jeszcze tańsze

Gusty chadzają krętymi drogami.. z  zupełnie prostych motywów :)

Godząc się na poziom przeciętnego internauty, dziękuję ci artech za czas poświęcony mojej osobie.. :)

znaczy sie na zyczenie w chinach produkuje firma megabass czy hihonto bo tak jest ,zlecaja produkcje i pozniej firmuja to swoja marka,wedki major craft czy blanki batsona to tez made in china,keitech ma fabrke ww ietnamie ,plecionki ygk czy variwas  to rownierz chiny c

czy to znaczy ze sa produkty zle ?niesadze

poprostu placimy za marke a sa produkty nie psiadajace jeszcze swojej renomy tak samo dobre lub lepsze i 5 razy tansze takie sa fakty 

• Like 5

taka jest prawda ze kazdy w chinach chce produkowac jak najtaniej... a chinczyk poza firma tez sprzedaje :D i nie jest to kwestia plecionki lecz każdej rzeczy jaka kupujemy od wędkarstwa po ciuchy na elektronice kończąc. Głupi przykład dam kupna 100 świetlików za 9 zl świeca zajebiście i ktos nie powie ze w polsce tansze i lepsze :D

Edytowane przez Adik81

Cześć, a możesz coś więcej napisać jak tam trzymanie koloru,szumy i śliskość ,porównując do czegoś popularnego

Czy trzyma kolor ciezko mi stwierdzic bo z powodu ze jest taka tania to vzesto ja zmieniam by zawsze miec ja w miare nowa wiec kolor mam zawsze hehe. Od chyba pieciu lat nie uzywam nic innego wiec ciezko mi z czymkolwiek porownac. A czy szumi? Tak szumi ????

Przyszła do mnie Goal 0,8 15lb grey.

W porównaniu do KastKinga linka jest bardziej gładka i śliska. Jest troszeczkę grubsza od KK 12lb ale cieńsza od 15 lb. Jest też cieńsza od PP 15 lb.

Test ta łączniku bezwęzłowym wykazał  7,5 kg. Palomar 5,4 kg.

Przepuszczałem linkę między palcami i nie zostawiła żadnych śladów. Jestem przekonany, że jest z tych niebrudzących.

Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.

• Like 1

A niech tam...off topem zaśmierdzi. Polska mentalność obrażać się na dowcipy o "polskim złodzieju kradnącym niemieckie samochody", a żartować z "chińskich, żółtych, małych rączek pracujących za miskę ryżu". Wesołych Świąt tym, którzy w ramach prezentu gwiazdkowego, nie kupią zabawek innych niż MADE IN CHINA dla swoich dzieci.

Edytowane przez Młody wędkarz
  • Like 2

Czyli chcesz powiedzieć, ze rozwój gospodarczy w skali makro i mikro można sfinansować ze sprzedaży produkcji i usług marnej jakości, ciekawa teza. Jeszcze ciekawsze jest, że skoro sfinansowaliśmy chińczykom wzrost gospodarczy to dlaczego nie mogliśmy zrobić tego sobie ?

Tak na marginesie, byłem w Chinach pierwszy raz w 1984, wtedy ich gospodarka była daleko za polską, kolejny raz byłem po ponad 20 latach, w 2006 i mogłem zobaczyć różnicę. Zapewne ten potencjał zobaczył Steve Jobs przenosząc produkcję z Cupertino zresztą nie tylko on, już w 1984 pełna parą budował w Chinach swoja fabrykę VW.

Koniec OT

• Like 1

Czyli chcesz powiedzieć, ze rozwój gospodarczy w skali makro i mikro można sfinansować ze sprzedaży produkcji i usług marnej jakości, ciekawa teza. Jeszcze ciekawsze jest, że skoro sfinansowaliśmy chińczykom wzrost gospodarczy to dlaczego nie mogliśmy zrobić tego sobie ?

Tak na marginesie, byłem w Chinach pierwszy raz w 1984, wtedy ich gospodarka była daleko za polską, kolejny raz byłem po ponad 20 latach, w 2006 i mogłem zobaczyć różnicę. Zapewne ten potencjał zobaczył Steve Jobs przenosząc produkcję z Cupertino zresztą nie tylko on, już w 1984 pełna parą budował w Chinach swoja fabrykę VW.

Koniec OT

Znalezione w necie, jak ulał pasuje na odpowiedź :rolleyes: Zresztą tym żarcikiem także kończę tutejszy OT...

"Polak wstaje rano, włącza japońskie radyjko, zakłada amerykańskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chińskie tenisówki, po czym z holenderskiej lodówki wyciąga niemieckie piwo. Siada przed koreańskim komputerem i w amerykańskim banku zleca przelewy za internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiada do czeskiego samochodu i jedzie do francuskiego hipermarketu na zakupy. Po uzupełnieniu żarcia w hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino wraca do domu. Gotuje obiad na rosyjskim gazie. Na koniec siada na włoskiej kanapie i szuka pracy w polskiej (?) gazecie – znowu nie ma! Zastanawia się, dlaczego w Polsce nie ma pracy???”

• Like 2

chiny to na tachwile potentat w wielu branzach ,najbardziej chyba w elektronice wszystki smarfony ktore mamy to chinczyki a kazdy z nas  praktycznie jakiegos ma

W słownikach polszczyzny też przodują... :angry:

Steve Jobs nie był wizjonerem. Pracował w biznesie. Dwie dekady wcześniej tłukłby tanio swoje elektroniczne klunkry w japońskim warsztacie,  jutro nawalałby w Wietnamie albo Indiach. W Chinach trudno znaleźć dziś cokolwiek innego prócz elementów globalizmu, marksizmu oraz społecznego darwinizmu - co wcale nie znaczy, że z amoralności nie da się ulepić imperium przyszłości. Dobre już było.. :)

znaczy sie na zyczenie w chinach produkuje firma megabass czy hihonto bo tak jest ,zlecaja produkcje i pozniej firmuja to swoja marka,wedki major craft czy blanki batsona to tez made in china,keitech ma fabrke ww ietnamie ,plecionki ygk czy variwas to rownierz chiny c

czy to znaczy ze sa produkty zle ?niesadze

poprostu placimy za marke a sa produkty nie psiadajace jeszcze swojej renomy tak samo dobre lub lepsze i 5 razy tansze takie sa fakty

??? Czemu uważasz, że plecionki YGK to chiny? Sprawdziłem kilka różnych rodzajów i na każdym widnieje, że wyprodukowano w Japonii.

Kto chce niech używa sobie te plecionki, kto wierzy w magiczne właściwości drogich plecionek- niech sobie takie kupuje. Co komu do tego??? Jak ktoś musi połechtać ego plecionką za 300zł- OK, jeśli ktoś będzie dzięki temu szczęśliwszy. Jeśli komuś będzie wystarczająca plecionka za 30zł- OK, każdy kieruje się czymś innym.

• Like 3

Nie wiem jak jest z Japonią ale towar nie musi być wyprodukowany w Niemczech żeby nosił dumne made in germany.

Masz 100% racji. To jest tak że firma "X" zamawia u firmy "Y" towar a firma "Y" zleca produkcje firmie "Z" poniewaz firma "Z" wyprodukuje towar za 50% ceny. Firma "Y" na tym zarabia ale bierze odpowiedzialnosc za produkt i gwarancje.

Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka

W większości przypadków ( nie zawsze) forumowiczom owe jdm plecionki, i inne bajery, służą do opisu relacji z połowu " forumowych stykaczy " :)

Bo jak ktoś ma pieniądze to najczęściej nie ma czasu być 15razy w miesiącu na rybach.

A spędzony czas nad wodą celebruje umilajac sobie wędkowanie drogimi zabawkami.

• Like 1

Nie wiem jak jest z Japonią ale towar nie musi być wyprodukowany w Niemczech żeby nosił dumne made in germany.

Fabryka YGK znajduje się dokładnie tutaj -Itayashima-60-1 Setochō Akinokami

https://goo.gl/maps/7xdXq7trh9H2

Co więcej to bardzo nowoczesny budynek pasywny, przyjazny dla środowiska :).

Polecam oglądnąć ich katalog. Są np. wyjaśnione różnice w splotach plecionek

i jaki to ma wpływ na wartości użytkowe linki.

• Like 1