Skocz do zawartości

Plecionki z Chin

Grzegorz B.

Rekomendowane odpowiedzi

W Polsce znam trzech..Na setki centusiów, którym reklama pędzluje zajebiste wędki na wagę i rewelacyjne braidy mierzone w latach świetlnych.  Nie zamierzasz chyba przy użyciu irracjonalnego subiektywizmu, racjonalizować tego ślepego pędu do każdej możliwej tandety?

Przecież dobre - tanie,  to antonim.. :)

Rozumiem Twoją misję. Tylko obrałeś złą formę nawracania. Ale ChMDT.

Jak zwykle pospolity bełkot silącego się pseudo erudyty. :angry:

Dla rozładowania atmosfery:

Przychodzi Irlandczyk do hotelu w którym pracuje Polka: 

- two tea to room two - mówi 

- tam ta ram tam tam - odpowiada Polka

• Like 1

Europejczyki złożone w Chinach - łączcie się.. przeciwko mnie.. :D

Przepraszamy pana Hrabiego, ale czy Hrabia był ojcem Hrabiego? czy Jan był Hrabiego ojcem ?

Ja to widzę tak : Starszy pan po 60tce, kamienica, kot,fajka, wykształcenie wyższe, stary sweter, bezrobotny, pieniądze ze spadku po ciotce(hrabinie) ryb nie łowi siedzi jedynie na wielu forach, o różnej tematyce, nie mając o niczym pojęcia poza tym że zna parę ciężkich do wypowiedzenia słów, których nadużywa nagminnie, wbijając sobie do głowy że jeśli ktoś nie zrozumie to jest idiotą, a on jedynym na  świecie mądrym.

250px-Herb_Osek.jpg

• Like 7

Przepraszamy pana Hrabiego, ale czy Hrabia był ojcem Hrabiego? czy Jan był Hrabiego ojcem ?

Ja to widzę tak : Starszy pan po 60tce, kamienica, kot,fajka, wykształcenie wyższe, stary sweter, bezrobotny, pieniądze ze spadku po ciotce(hrabinie) ryb nie łowi siedzi jedynie na wielu forach, o różnej tematyce, nie mając o niczym pojęcia poza tym że zna parę ciężkich do wypowiedzenia słów, których nadużywa nagminnie, wbijając sobie do głowy że jeśli ktoś nie zrozumie to jest idiotą, a on jedynym na  świecie mądrym.

250px-Herb_Osek.jpg

Mylisz się co do Sławka. Grubo się mylisz.

• Like 2

A ja niestety nie mam nawet znajomych, co mają znajomych, którzy znają kogoś, kto widział Sławka na oczy, nie mówiąc o ze Sławkiem kolegowaniu :rolleyes: Ale gdybym chciał się w detektywa czy psychologa pobawić, zacząłbym od ławeczki, tej właśnie - http://jerkbait.pl/blog/6-lawka-slawka/

Trzeba czasami przyznać przed sobą, w duchu, przed lustrem, że niektóre irytujące osoby są pożyteczne właśnie dzięki przerysowaniu i wku...cej formie...i że na żywo w realu tak naprawdę raczej na bank i na 100% jest inaczej...chyba że nie, co nie musi zmieniać samego założenia B) 

• Like 3

I kolejny wątek, gdzie dwie strony zajmuje dyskusja z "misją" p. Hrabiego, aby łowili tylko ci, ktorych stać na kij za 5tys. Kartagina musi być zniszczona.

Otwieram lodówkę - a tam mój imiennik...

Możemy wrócić do meritum? Do tego, które pletki rdzennie chińskie są warte uwagi, które nie, i jak mają się jakością do innych?

• Like 3

http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/rodbuilding/rodbuilderzy-prezentuja-%e2%80%93-wedki-na-jazie-i-klenie-r199

Daleki bylbym od obrazania Slawka, czasem cos palnie ale moze miec rowniez swoje zdanie. Zanim niektorzy wiedzieli co to jest jerkbait on juz bral czynny udzial, zdanie jakie mial na temat niektorych "tanich mozliwosci" ma do dzis, chociaz czasy sie troche zmieniaja :)

• Like 3

Wszystko w porządku, zgadzam się, ale po co epatować górnolotnymi frazesami? Przecież można przekazywać swoje opinie i przekonania językiem prostym i zrozumiałym, bez konieczności szokowania górnolotnymi wyrażeniami.

Wszystko w porządku, zgadzam się, ale po co epatować górnolotnymi frazesami? Przecież można przekazywać swoje opinie i przekonania językiem prostym i zrozumiałym, bez konieczności szokowania górnolotnymi wyrażeniami.

Np. żeby uatrakcyjnić tą naszą szarą rzeczywistość ;)

• Like 1

Można i tak można i tak, " mamy" do niego "ale" bo wyraża się w specyficzny sposób on ma do innych że używają tanich chińskich rzeczy, nikomu nie dogodzi, ważna jest wymiana zdań bez wzajemnego obrażenia się. Sławek czasem ta zasadę łamie w ramach "edukacji" co mi się również nie podoba.

Być może obywatel Sławek używa takiego języka na co dzień, więc nie odmawiałbym Mu prawa to tego co nazywasz epatowaniem. Jednak zachęcałbym Go do dzielenia się własnymi doświadczeniami, bo opinia Sławka (czy coloumba, żeby nie było, że się czepiłem człowieka) na temat plecionek KastKing, jest niczym moja opinia na temat picia alkoholu w Iranie podczas ramadanu. Niby coś tam wiem, ale nie byłem w Iranie.

Edytowane przez Fossegrim
  • Like 3

Pija, a jakze...w nocy nikt nie widzi, nawet przymyka oko Wszechwidzacy. Ludzie wszedzie maja te same wady i zalety, problemem jest grunt, na ktorym te ludzkie slabosci czy doskonalosci dojrzewaja ???? Przepraszam za luzna, niczym splot slabej plecionki, skad by nie pochodzila, mysl...????

A herb ladny. Mnie sie podobaja takze takie, jak ten Alexspina, chyba siega czasow jeszcze dawniejszych, jest surowy i w tej surowosci mocno rycerski ????

Edytowane przez coloumb
  • Like 1

Akurat herb @Alexspina jest jeszcze starszy niż średniowiecze, i wywodzi się z symboli Scytyjskich lub Sarmackich. Przynajmniej tak z mojej edukacji w tej dziedzinie wynika.

A wyznawcy Allaha, to różnie z piciem mają. Po zachodzie słońca Allah przecież nie widzi jednego skromnego wyznawcy ;)

Pracowałem z Turkiem, zresztą bardzo wykształconym i światowym. Piwo przyswajał, umiarkowanie i po zmierzchu. Wódka go przerażała.

Tatarzy z naszych okolic (Polska, Ukraina) , to w ogóle nie mają problemu z alkoholem. Chyba że się szybko skończy ;)

• Like 1