Artech Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 To może w przyszłym tygodniu. Muszę opracować najpierw przyrząd na którym rozepne kawałek plecionki. Jakieś pomysły ?Klej. Cjanoakryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 A może w końcowy odcinek wbić mała igłę i ciągnąć na siłę, myślę że mogłaby się trochę rozwarstwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 To może w przyszłym tygodniu. Muszę opracować najpierw przyrząd na którym rozepne kawałek plecionki. Jakieś pomysły ? Łącznik bezwęzłowy z każdej strony może by się nadał? Trudno coś doradzić jak się nie wie jak urządzenie wyglądaTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares2k Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Takie coś mam w pracy Sent from my Power_3S using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 A to teraz wiem jak wygląda ????, tylko niewiele można się domyśleć jak to obsłużyć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Nadal uważam, że najprościej przykleić dwa końce na kropelkę lub inny szybko schnący klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares2k Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 O wiąże kawałek plecionki wokół tego bloku stali i zmierze Sent from my Power_3S using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares2k Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Piscifun lunker 0.06Maszyna pokazuje mi 0.18 Sent from my Power_3S using Tapatalk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 No wreszcie mamy miarodajne pomiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares2k Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Jutro sprawdzę kast King super power 0.08 ⁴ splotowa Mam jeszcze invisible braid dragon 0.1 ,dam crosspower 0.20 8 splotowa i za jakieś 2-3 tyg przyjdzie do mnie daghezi 8 splotowa 0.14 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares2k Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 To 0.06 to można uzyskać na sufmiarce jak się ją dobrze dociśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 W piątek otrzymałem angryfisha 15lb. Plecionka śliska, zdecydowanie okrągła, sprawia bardzo pozytywnie wrażenie. Niestety zauważyłem pod kilkoma zwojami defekt tkacki, po 10m od początku linki, na odcinku 15cm, odwinąłem 10m i wyrzuciłem. Mam nadzieję, że dalej będzie jednolita. Bardzo szybka dostawa za sprawą wysyłki z magazynu w miejscowości Komorniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) To 0.06 to można uzyskać na sufmiarce jak się ją dobrze dociśnieNa "sufmiarce" może i tak jest, ale już suwmiarka może dać zupełnie inny wynik... Edytowane 26 Marca 2019 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares2k Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Przepraszam za błąd. Jestem dyslektykiem. Sent from my Power_3S using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares2k Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Zmierzyłem to na powiększeniu X10 myślę że jest to +/- 0.01 maksymalne powiększenie jakie mogę uzyskać to x50 ale musiałbym zmienić obiektyw w mikroskopie, jednak nie chce grzebać w nim. Sent from my Power_3S using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Laser pomiaru dokonuje ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares2k Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Nie. Lampa rzuca snop światła na plecionkę i mierzony jest powiększony cień . To działa na takiej zasadzie. Sent from my Power_3S using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasek Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Myślę że to nie jest laser tylko światło rzucane na materiał mierzony. Te dwa boki metalu o którym mowa wyżej to pryzmy, podtrzymujące materiał w pozycji równoległej lub prostopadłej do promienia światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares2k Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Dokładnie tak. Myślę że na potrzeby wędkarstwa to wystarczy, nie potrzeba tu mikroskopu elektronowego :-) Sent from my Power_3S using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 W piątek otrzymałem angryfisha 15lb. Plecionka śliska, zdecydowanie okrągła, sprawia bardzo pozytywnie wrażenie. Niestety zauważyłem pod kilkoma zwojami defekt tkacki, po 10m od początku linki, na odcinku 15cm, odwinąłem 10m i wyrzuciłem. Mam nadzieję, że dalej będzie jednolita. Bardzo szybka dostawa za sprawą wysyłki z magazynu w miejscowości Komorniki.Miałem to samo.W pierwszej defekt był mniej więcej w połowie na 130m,ale w drugiej już na 80 metrze.Troche jestem zdegradowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Miałem to samo.W pierwszej defekt był mniej więcej w połowie na 130m,ale w drugiej już na 80 metrze.Troche jestem zdegustowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Dokładnie tak. Myślę że na potrzeby wędkarstwa to wystarczy, nie potrzeba tu mikroskopu elektronowego :-) Sent from my Power_3S using TapatalkKolego nie znam się na tym (jeszcze) i dlatego zapytalem. Mikroskop fajny mam i ja tylko na razie nie mam do niego oprogramowania niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) To 0.06 to można uzyskać na sufmiarce jak się ją dobrze dociśnie Coś mi tu nie gra. Kolega porównywał Lunkera 6lb (0,06mm) do do Major Crafta #0,6 (0,06 mm). Ja nie miałem ani jednej ani drugiej, ale z tego co wiem, ten Major jest jak Egi Metal #0,4 8lb, a z kolei średnicę tej w porównaniu do żyłek oceniałbym na realne 0,07 - 0,09 mm.Więc w te 0,18 mm nie chce mi się wierzyć. Czy to na pewno Lunker 6lb? A może masz lunkera #0,6 (12lb, 0,12 mm) Edytowane 26 Marca 2019 przez Grzegorz B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares2k Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Napewno to 0.06 piscifun . Na oko wygląda jak żyłka 0.1. Mikroskop pokazuje mi 0.18 mierzyłem 2 razy mnie też to dziwi. Jutro zmierzę raz jeszcze na drugim mikroskopie żeby się upewnić. Sent from my Power_3S using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Coś mi tu nie gra. Kolega porównywał Lunkera 6lb (0,06mm) do do Major Crafta #0,6 (0,06 mm). Ja nie miałem ani jednej ani drugiej, ale z tego co wiem, ten Major jest jak Egi Metal #0,4 8lb, a z kolei średnicę tej w porównaniu do żyłek oceniałbym na realne 0,07 - 0,09 mm.Więc w te 0,18 mm nie chce mi się wierzyć. Czy to na pewno Lunker 6lb? A może masz lunkera #0,6 (12lb, 0,12 mm)Takie średnice najłatwiej porównywać z włosem...Przeciętny włos ma 0,04 mm.I przysłowiowego konia z rzędem temu kto znajdzie równie cienką plecionkę. A opisywane to i 0,03 są 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi