Skocz do zawartości

Plecionki z Chin

Grzegorz B.

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek otrzymałem angryfisha 15lb. Plecionka śliska, zdecydowanie okrągła, sprawia bardzo pozytywnie wrażenie. Niestety zauważyłem pod kilkoma zwojami defekt tkacki, po 10m od początku linki, na odcinku 15cm, odwinąłem 10m i wyrzuciłem. Mam nadzieję, że dalej będzie jednolita. Bardzo szybka dostawa za sprawą wysyłki z magazynu w miejscowości Komorniki.

To 0.06 to można uzyskać na sufmiarce jak się ją dobrze dociśnie

Na "sufmiarce" może i tak jest, ale już suwmiarka może dać zupełnie inny wynik... ;)  :doh:

Edytowane przez Alexspin

W piątek otrzymałem angryfisha 15lb. Plecionka śliska, zdecydowanie okrągła, sprawia bardzo pozytywnie wrażenie. Niestety zauważyłem pod kilkoma zwojami defekt tkacki, po 10m od początku linki, na odcinku 15cm, odwinąłem 10m i wyrzuciłem. Mam nadzieję, że dalej będzie jednolita. Bardzo szybka dostawa za sprawą wysyłki z magazynu w miejscowości Komorniki.

Miałem to samo.W pierwszej defekt był mniej więcej w połowie na 130m,ale w drugiej już na 80 metrze.Troche jestem zdegradowany.

Dokładnie tak. Myślę że na potrzeby wędkarstwa to wystarczy, nie potrzeba tu mikroskopu elektronowego :-)

Sent from my Power_3S using Tapatalk

Kolego nie znam się na tym (jeszcze) i dlatego zapytalem. Mikroskop fajny mam i ja tylko na razie nie mam do niego oprogramowania niestety.

To 0.06 to można uzyskać na sufmiarce jak się ją dobrze dociśnie

Coś mi tu nie gra. Kolega porównywał Lunkera 6lb (0,06mm) do do Major Crafta #0,6 (0,06 mm). Ja nie miałem ani jednej ani drugiej, ale z tego co wiem, ten Major jest jak Egi Metal #0,4 8lb, a z kolei średnicę tej w porównaniu do żyłek oceniałbym na realne 0,07 - 0,09 mm.

Więc w te 0,18 mm nie chce mi się wierzyć. Czy to na pewno Lunker 6lb? A może masz lunkera #0,6 (12lb, 0,12 mm)

Edytowane przez Grzegorz B.

Coś mi tu nie gra. Kolega porównywał Lunkera 6lb (0,06mm) do do Major Crafta #0,6 (0,06 mm). Ja nie miałem ani jednej ani drugiej, ale z tego co wiem, ten Major jest jak Egi Metal #0,4 8lb, a z kolei średnicę tej w porównaniu do żyłek oceniałbym na realne 0,07 - 0,09 mm.

Więc w te 0,18 mm nie chce mi się wierzyć. Czy to na pewno Lunker 6lb? A może masz lunkera #0,6 (12lb, 0,12 mm)

Takie średnice najłatwiej porównywać z włosem...

Przeciętny włos ma 0,04 mm.

I przysłowiowego konia z rzędem temu kto znajdzie równie cienką plecionkę. A opisywane to i 0,03 są

• Like 2