Skocz do zawartości

Plecionki z Chin

Grzegorz B.

Rekomendowane odpowiedzi

Demobil to zazwyczaj wysoka jakosc, tak przynajmniej rozsadek podpowiada. A brezent tez pewnie nie najtanszy Nie miec 100 zl na kij to raz, tkwic w tym stanie przez lata to dwa, twierdzic, ze mimo olewania niuansow jest sie pasjonatem...to sciema.

Poza tym pozdrawiam, powodzenia...

No no no, odważne a raczej głupie stwierdzenie.
  • Like 1

A ja, korzystając ze szczytu sezonu na jesienne sandacze, wyskoczyłem dzisiaj na Oderkę z kupionym na początku roku kastkingiem 12 lb. Miałem kilka zaczepów, na każdym z nich potwierdziła się naprawdę świetna moc tej linki :)  Dodam, że na zaczepach ta linka nigdy nie strzeliła mi gdzieś na środkowym odcinku, jestem przekonany że przy wszystkich rwaniach poszła na węźle (o ile nie udało się uwolnić przynęty).

• Like 2

Panowie, poruszyliście temat półek . Japońska plećka za 200zł ( tu należało by odjąć cło,vat,marże itp,pewnie w Japonii kosztowała by 100zł) to dla Polaka wysoka półka , bo droga (w porównaniu do polskich zarobków ) no i Japońska. Dla Japończyka i jego zarobków to jakiś tani badziew . Dla Chińczyka który zarabia kilka dolców 23 zł to jest wysoka półka. Jeśli chcemy porównywać ceny plecionek porównajmy je do zarobków w jakim kraju zostały wyprodukowane. Nie przeliczajmy wszystkiego na złotówki.

• Like 1

Tak wiele słów, tak wiele pokrętnych teorii dla usprawiedliwienia swojej osobistej skłonności do tandety i taniochy. Mawiają przecież mądrzy ludzie, że człowieka biednego nie stać na rzeczy tanie.. :)

• Like 2

Panowie, poruszyliście temat półek . Japońska plećka za 200zł ( tu należało by odjąć cło,vat,marże itp,pewnie w Japonii kosztowała by 100zł) to dla Polaka wysoka półka , bo droga (w porównaniu do polskich zarobków ) no i Japońska. Dla Japończyka i jego zarobków to jakiś tani badziew . Dla Chińczyka który zarabia kilka dolców 23 zł to jest wysoka półka. Jeśli chcemy porównywać ceny plecionek porównajmy je do zarobków w jakim kraju zostały wyprodukowane. Nie przeliczajmy wszystkiego na złotówki.

https://cinkciarz.pl/o-nas/biuro-prasowe/informacje-prasowe/juz-wkrotce-chinczycy-beda-zarabiali-wiecej-niz-polacy-wynagrodzenia

Niedługo to my będziemy sto lat za Mu...za Murem Chińskim :rolleyes:

• Like 1

Tak wiele słów, tak wiele pokrętnych teorii dla usprawiedliwienia swojej osobistej skłonności do tandety i taniochy. Mawiają przecież mądrzy ludzie, że człowieka biednego nie stać na rzeczy tanie.. :)

Panowie to może jakaś składka na drogiego lekarza ? Może pomoże  :) .

• Like 2

Panie, to proszę napisz tu jaka plecionka jest warta uwagi tak żeby posłużyła choć jeden sezon z tej "wyższej" półki.

Edytowane przez tebe

Panowie @columb i @Sławek Oppeln Bronikowski uprawiają rozmowy w stylu: dlaczego nie bzyknąłem Angeliny Jolie. Załóżcie może wątek dlaczego nie macie plecionki z Chin i tam sobie o tym opowiadajcie. Bo do tego wątku to raczej niekoniecznie coś sensownego wniosły Wasze wpisy... 

• Like 2

Wolny od rycia w chińskim wysypisku, zwyczajowym żerowisku krajowych tygrysów rynkowych oraz ich niewiernych klientów, nie uprawiając żadnej formy kryptoreklamy, polecam renomowane braidy, szanowane za nienaganną jakość i pochodzenie przez bardziej zaawansowanych i dbałych o własną reputację przyjaciół w hobby.. :)

Sławek sparzyłeś się czy wogóle nie próbowałeś a już Cię ....?

Wolny od rycia w chińskim wysypisku, zwyczajowym żerowisku krajowych tygrysów rynkowych oraz ich niewiernych klientów, nie uprawiając żadnej formy kryptoreklamy, polecam renomowane braidy, szanowane za nienaganną jakość i pochodzenie przez bardziej zaawansowanych i dbałych o własną reputację przyjaciół w hobby.. :)

A może jakiś konkret ?

• Like 1

Logiczny argument jest wtedy, gdy kupisz szanowny columbie plecionkę KastKing, pojedziesz nad wodę, porzucasz, złapiesz rybę, urwiesz na zaczepie i powiesz nam, że plecionka z Chin, którą zakupiłeś nie spełnia Twoich oczekiwań, bo jest... i tu wszystko co napisałeś powyżej możesz umieścić. Wtedy nie mam najmniejszych wątpliwości, że wiesz o czym mówisz. 

• Like 1

To sie stanie, zgodnie z wczesniejsza deklaracja ???? Nie jest jednak mozliwe, aby za dwie i pol dychy dostac linke klasy japonskiego osmio splota...i jak pisalem, w zwiazku z obiektywna tanioscia plecionki takiej czy innej, oszczedzanie nie ma sensu, bo cierpi komfort. W imie czego?

Edytowane przez coloumb
  • Like 1

Chyba juz tu raz pisałem o tej plecionce :) bodaj 3 sezon z tri poseidon 0,14 fluo żółta-trocie,-morze,rzeka,sandacze,troche szumi to fakt ale na plaży rzadko kiedy  słyszę swoje myśli a co dopiero plećke na przelotkach poza tym -moc ,obły kształt ,trzymanie parametrów .Nikt mi nie powie że pleciona za 150 zł za za 150 m nie będzie się rwała tak samo czy to na kamienistym dnie lub pełnym zaczepów sandaczowych miejscach..po prostu za tą cene są dobre aby nie powiedzieć bardzo.Od tego sezonu testuje Goula (jakoś tak  ) na razie letnie rzeczne trocie i sandacze..-daje rade :) polecam tym co chcą tani i dobrze...

• Like 2

Niektórych nie przekonasz.  Klapki na oczach :)

Klapki? ja kupiłem kastking i z deklarowanej mocy 12lb co daje nam ok 5.5kg wytrzymalosc byla na poziomie 3kg i to pekala na calej dlugosci nie na wezle... wiec o jakich klapkach tutaj mowa?

plecionka byla bardzo nieprzewidywalna dodatkowo farbowała ... 

Jak to wytłumaczysz? tez mam klapki na oczach? Wystarczy przeczytac opinie w sklepie pod danym produktem i zobaczyc jak wiele zlych opinni jest na temat jej... a ile osob wystawia opinie pozytywny tylko po tym jak dostana plecionke i wyjma ja z koperty? bez zadnego najmniejszego testu...

Pax, pax, pax.

Nie nauczy się kaczka pływać, dopóki sobie wody do d..y nie naleje. Mam nadzieję, że po przyszłym sezonie zwolennicy, bądź przeciwnicy np. Kastkinga będą mieć cywilną odwagę i wejdą pod stół i odszczekają, że towar jest super, bądź do bani. Zakładam, że obie strony najpierw ją przetestują.

Nie przemawiają za mną argumenty, że ojca brata konia syn testował i stwierdził, że plecionka jest do kitu. Nie przemawiają argumenty, że za taką cenę to nic dobrego być nie może. Ocenę pozostawmy użytkownikom. Kto się rozczaruje (łącznie za mną) zapewne nie omieszka się pochwalić.

Swoją drogą, ciekawi mnie jak by wyglądały opinie tej plecionki, gdyby nazwa firmy na szpulce zaczynała się na literę D, M, K i kosztowała 3 razy drożej?

• Like 2