FRS1985 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie kupiles , nie testowales nie macales , nie wypowiadaj sie w tym watku , bo nie o tym on traktuje. Kupisz, opisz, napisz, zapisz a moze wielu mniej zamoznych czlonkow tego forum skorzysta z przyjemnoscia. J po ponad 5 latach uzytkowania w dalszym ciagu polecam Saratoge , choj jest troszke drozsza od ww. kastkinga ktorego nie mialem i pewnie nie bede mial. Gdyby nie ona szukalbym po katach dragonowskiej maximy ktorej juz chyba nie robia a szkoda bo w tej cenie to tez swietna linka ale odchodzi w zaomnienie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nadajesz się na cenzora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 (edytowane) Luckyguliver, on 09 Dec 2016 - 11:45, said: to bez komentarza Luckyguliver, on 09 Dec 2016 - 11:45, said: 15 razy w miesiącu na rybach, to faktycznie jesteś Lucky Ale o co Ci dokladnie chodzi? Po co tak klepac bez sensu? Edytowane 9 Grudnia 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Testuje jakis czas pletke spectra extreme braid 0,13 i zlego slowa nie powiem. Uzywam power pro, power strike 4 splotowe i nie uwazam zeby byla gorsza. Mialem cienkiego varivasa jakis niebieski, brodzil i rwał sie jak nitka duzo gorszy od zielonego techrona. Najbardziej jestem zadowolony z pline tcb8 ale mozliwe dlatego ze to 8 splotow. Z zylkami tez roznie bywa dopiero co odebralem z pirani gamakatsu super gline 0,26 i po nawinieciu ma znacznie wieksza pamiec od jakiegos jaxona ktorego dostalem za free na jakis zawodach. Dlatego nie zawsze drozsze jest lepsze. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opisze ten sezon czyli od stycznia do teraz. Lowie na plecionki super power max 4x. Kolor zolty i ciemno zielony. 4 splotowa. 0.16mm 20lb. Kupiona na Aliexpress.com. na rybach 5 razy w tygodniu. Srednio. Po 2h 3h nad woda. Duze rzeki. Lowienie z glowek. Sporo zatopionych kanieni , malz i innych przeszkod. Ze szczupakow tych wyjetych i godnych opisania to 120cm, 118cm, 109cm, 98cm plus kilkqnascie 90 z malym plusem i pewnie okolo 50 w przedziale 70 do 90cm. Poza tym okolo 150 sandaczy ale nie duzych. Takich w przedziale 50 - 65cm. I ani razu plecionka mi nie strzelila nagle ot tak sama z siebie.teraz klikajac w swoj zakup zamiast tej plecionki pokazuje sie pod tym linkiem kastking w tej samej cenie. Wiec jak dla mnie sie sprawdza i warta zakupu. Pzdr serdecznie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie moge juz edytowac wiec dodam jeszcze tylko ze mialem suma na kiju. Chyba suma bo nie zobaczylem ryby. Wyciagnela mi 220 m tej chinskiej pletki i tez pletka nigdzie nie puscila tylko dopiero na koncowym wezle na szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Cześć, przede wszystkim pogratulować wyników. Moim zdaniem bardzo ważne jest właśnie to gdzie plecionka pęka, te naprawdę dobre właśnie blisko węzła lub krętlika bezwęzłowego urywają się. Tam jednak są największe przeciążenia, i jeśli linka jest jednorodna , urywa się właśnie w tym najbardziej przeciążonym miejscu. A właśnie o to chodzi żeby ten warkocz był jak najbardziej okrągły. Jeśli jest gdzieś jeszcze ta o której piszesz spróbuję ją kupićTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 A możesz zamieścić zdjęcie szpuli lub opakowania , lub podeślesz link pod którym można ją kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Trzeci świat zarobkowy jara się trzeciorzędnymi plecionkami dorabiając skomplikowane teorie do zupełnie prostych faktów. W Wólce KosowskieJ można sobie do kompletu sprawić niemniej twarzowe obuwie ze skóry ekologicznej za rewelacyjne kilka złotych Artech.. z zadowoleniem widzę, że czytać umiesz, ale ponieważ niewiele z tej umiejętności wynika, cierpliwie wyłożę ci, że obce są mi stadne baranie pędy, nie wiesz ile kosztuje sweter oraz wierzysz w cuda.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Sławek na bank pomyslę o Tobie kupując w tym roku świecę Caritasu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Sławku drogi, jakie pisanie takie czytanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Slawek zna Slawek ma, Twoje zdrowie slawku i niech sie Tobie wiedzie. Skoro masz taka wiedze na temat czajnis produktow , to wiele musiales urzytkowac badz urzytkujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 "Ż"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Prosze oto link. 500M MODERN FISHING Brand Super Strong Multifilament PE braided fishing line 4 strands braided wires 8 10 20 30 40 60 80 90LB http://www.aliexpress.com/item/32492010669/32492010669.html (from AliExpressDokladnie taka kupowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Tak doczytalem. Ten komentarz o trzecim swiecie zarobkowym byl kierowany do mnie?? Hmm, jestem przekonany ze pod katem zarobkow spokojnie mieszcze sie w klasie sredniej wysoko rozwinietego panstwa europejskiego ???? mimo to kupuje pletki w Chinach ???? Edytowane 10 Grudnia 2016 przez raist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Prosze oto link. 500M MODERN FISHING Brand Super Strong Multifilament PE braided fishing line 4 strands braided wires 8 10 20 30 40 60 80 90LBhttp://www.aliexpress.com/item/32492010669/32492010669.html(from AliExpressDokladnie taka kupowalem... to podaj jeszcze link do tej miejscówki ze szczupakami i będzie komplet ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 ... to podaj jeszcze link do tej miejscówki ze szczupakami i będzie komplet ...Daj palca to wezmą całą rękę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Prosze oto link. 500M MODERN FISHING Brand Super Strong Multifilament PE braided fishing line 4 strands braided wires 8 10 20 30 40 60 80 90LBhttp://www.aliexpress.com/item/32492010669/32492010669.html (from AliExpressDokladnie taka kupowalemCześć, a możesz coś więcej napisać jak tam trzymanie koloru,szumy i śliskość ,porównując do czegoś popularnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Walkowski Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Trzeci świat zarobkowy jara się trzeciorzędnymi plecionkami dorabiając skomplikowane teorie do zupełnie prostych faktów. W Wólce KosowskieJ można sobie do kompletu sprawić niemniej twarzowe obuwie ze skóry ekologicznej za rewelacyjne kilka złotych Artech.. z zadowoleniem widzę, że czytać umiesz, ale ponieważ niewiele z tej umiejętności wynika, cierpliwie wyłożę ci, że obce są mi stadne baranie pędy, nie wiesz ile kosztuje sweter oraz wierzysz w cuda.. Za to małomiejskiej burżuazji słoma z włoskich Oxfordów sterczy po kolana.Czytając ten post mam nieodparte wrażenie że "pierwszy świat" zarobkowy w twoim wydaniu to blokowisko. zdecydowanie nie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Trzeci świat zarobkowy jara się trzeciorzędnymi plecionkami dorabiając skomplikowane teorie do zupełnie prostych faktów. W Wólce KosowskieJ można sobie do kompletu sprawić niemniej twarzowe obuwie ze skóry ekologicznej za rewelacyjne kilka złotych Artech.. z zadowoleniem widzę, że czytać umiesz, ale ponieważ niewiele z tej umiejętności wynika, cierpliwie wyłożę ci, że obce są mi stadne baranie pędy, nie wiesz ile kosztuje sweter oraz wierzysz w cuda.. Pracowalem kiedys w dyskotece. Bylo to miejsce spotkan bardzo bogatych ludzi , opowiem ci Slawku dwie historie. Wchodzi sobie facet z dwiema kobietami do towarzystwa, kazdemu kelnerowi i ludziom z ochrony daje napiwek po 100 euro na dzien dobry. Nastepnie zamawia szampana , przebywa okolo 30 min placi i wychodzi. Podchodzi do mnie kelner i mowi "zgadni ile zaplacil za tak krotki czas" , " nie wiem " odpowiadam, "4200 euro". Kolejan historia dotyczy pewnego chlopaka, ktory bardzo czesto przebywal na zaonie vip. Skakal od stolika do stolika i "zabawial bogate dzieci". Bylo tam kilku takich naganiaczy, ktorzy nakrecali "bogate dzieci" i mieli z tego pieniadze. Ten chlopak zapadl mi szczegolnie w pamieci. Zawsze tak samo ubrany, ta sama koszula te same "dżinsy" i chodzil o kulach.Pewnego razu wychodze z dyskoteki, parkingowy podstawia nowe zolte lamborghini, wsiada ow chlopak i z usmiechem odjezdza. Zapytalem kolegi z ochrony, ktory pracuje tam od samego poczatku, odpowiedzial mi " widzisz Witek, ten chlopak jest bardzo bogaty, urodzil sie bogaty i nie musi tego nikomu udowadniac, dla niego to jest norma, a w dniu gdy kupil to lamborghini, zakupil tez mercedesa klasy s". Do czego zmiezam, ludzie, ktorzy maja prawdziwe pieniadze nie patrza na biedniejszych z gory, nie wypominaja im biedy, czynia to tylko ci, ktorzy maja ich troche wiecej i przez fakt posiadania chca poczuc sie lepsi.Tak jest w twoim przypadku, nazywasz ludzi jeleniami bo kupuja tansza plecionke niz ty. Sloma z butow? Kim ty jestes w oczach bogatszych od ciebie, chocholem? Moze to cie poprostu boli.EditNajdrozszy szampan w tej dyskotece kosztowal 6000 euro, napewno kupilbys tam jedna butelke, bo tanich sikow twoje podniebienie by nie przyjelo, badz wybralbys miejsce spotkan....jeleni. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez Negra 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Oj, prawda polać mu szybko . Poza tym czy rybka wyholowana przeze mnie na tanim sprzęcie będzie mnie mniej cieszyć niż na drogim? Mnie bynajmniej nie, bo nie o to chodzi. Bo nie o kołowrotek się rozchodzi, plecionkę wędkę i inne bzdety które są tylko dodatkiem Dla mnie wędkarstwo to nie tylko sprzęt. Pozdrawiam. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez neronhell 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że łowiący miał przyjemność i satysfakcje z łowienia.A czy on bedzie łowił sprzętem tanim, czy topowym nie ma tu już najmniejszego znaczenia.Jednemu wystarczy taniutki i bedzie czerpał przyjemność ze swojego hobby, a drugi łowiąc najdroższym sprzętem może ciągle z ryb wracać wściekły i niespełniony. Podsumowująć, łowiący najtańszym sprzętem może być równie szczęśliwy co ten łowiący najdroższym.Wszystko zależy czego dany człowiek oczekuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Czytać się tego nie chce co tu wypisujecie...Pytanie: jaką chińską plecinkę ( nie Nihonto) polecacie do połowu okoni? Tylko nie piszcie o BMW,zarobkach czy innych pierdach ???? tylko konkrety od użytkowników.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Na życzenie wyprodukują w Chinach Ludowych; - Megabassa- Hihonto- dobre, bo tanie- jeszcze tańszeGusty chadzają krętymi drogami.. z zupełnie prostych motywów Godząc się na poziom przeciętnego internauty, dziękuję ci artech za czas poświęcony mojej osobie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Pracowalem kiedys w dyskotece. Bylo to miejsce spotkan bardzo bogatych ludzi , opowiem ci Slawku dwie historie. Wchodzi sobie facet z dwiema kobietami do towarzystwa, kazdemu kelnerowi i ludziom z ochrony daje napiwek po 100 euro na dzien dobry. Nastepnie zamawia szampana , przebywa okolo 30 min placi i wychodzi. Podchodzi do mnie kelner i mowi "zgadni ile zaplacil za tak krotki czas" , " nie wiem " odpowiadam, "4200 euro". Kolejan historia dotyczy pewnego chlopaka, ktory bardzo czesto przebywal na zaonie vip. Skakal od stolika do stolika i "zabawial bogate dzieci". Bylo tam kilku takich naganiaczy, ktorzy nakrecali "bogate dzieci" i mieli z tego pieniadze. Ten chlopak zapadl mi szczegolnie w pamieci. Zawsze tak samo ubrany, ta sama koszula te same "dżinsy" i chodzil o kulach.Pewnego razu wychodze z dyskoteki, parkingowy podstawia nowe zolte lamborghini, wsiada ow chlopak i z usmiechem odjezdza. Zapytalem kolegi z ochrony, ktory pracuje tam od samego poczatku, odpowiedzial mi " widzisz Witek, ten chlopak jest bardzo bogaty, urodzil sie bogaty i nie musi tego nikomu udowadniac, dla niego to jest norma, a w dniu gdy kupil to lamborghini, zakupil tez mercedesa klasy s". Do czego zmiezam, ludzie, ktorzy maja prawdziwe pieniadze nie patrza na biedniejszych z gory, nie wypominaja im biedy, czynia to tylko ci, ktorzy maja ich troche wiecej i przez fakt posiadania chca poczuc sie lepsi.Tak jest w twoim przypadku, nazywasz ludzi jeleniami bo kupuja tansza plecionke niz ty. Sloma z butow? Kim ty jestes w oczach bogatszych od ciebie, chocholem? Moze to cie poprostu boli.EditNajdrozszy szampan w tej dyskotece kosztowal 6000 euro, napewno kupilbys tam jedna butelke, bo tanich sikow twoje podniebienie by nie przyjelo, badz wybralbys miejsce spotkan....jeleni.Lepiej tego nie można powiedzieć...Brawo TY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi