Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Naturalnie taniocha odkryta gdzieś na antypodach może być ozdobą publicznie prezentowanego wizerunku, albo nawet życiowym drogowskazem. Wyrażam zgodę..Z chińskich plecionek pierwszy był ze dwadzieścia lat temu Corastrong, później bodaj Dragon, a dość niedawno Jaxon - przypadkowy prezent na urodziny. No cóż.. Będę nadal przepłacał .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Ja to widzę tak : Starszy pan po 60tce, kamienica, kot,fajka, wykształcenie wyższe, stary sweter, bezrobotny, pieniądze ze spadku po ciotce(hrabinie) ryb nie łowi siedzi jedynie na wielu forach, o różnej tematyce, nie mając o niczym pojęcia Chyba już gorzej trafić nie mogłeś Z tego co wiem zresztą Sławek ma psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Naturalnie taniocha odkryta gdzieś na antypodach może być ozdobą publicznie prezentowanego wizerunku, albo nawet życiowym drogowskazem. Wyrażam zgodę..Z chińskich plecionek pierwszy był ze dwadzieścia lat temu Corastrong, później bodaj Dragon, a dość niedawno Jaxon - przypadkowy prezent na urodziny. No cóż.. Będę nadal przepłacał .. Kiedys niemieckie samochody byly wyznacznikiem wysokiej jakosci a potem pokazal sie Koreanczyk i dal gwarancje na auto 7lat. Teraz niemieckie samochody sa jakosciowo bardziej zblizone do popularnych francuskich czy wloskich a mimo to cena je przewyzszaja. Tylko teraz kupujac niemiecki samochod w segmencie powiedzmy c przeplacajac za to auto raczej naraza sie jego kupiec na smiesznosc a nie na szacunek???? swiat sie zmienia, wyznacznik jakosci tez sie przenosi w inne regiony a Ci ktorzy tego nie dostrzegaja lub nie chca dostrzec wcale nie uchodza za tych madrych tylko raczej za tych... niereformowalnych ????Pozdrawiam serdecznie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 A co ma plecionka do wizerunku publicznego? Ja zawsze myślałem że to do łowienia służy. Ewentualnie można z resztki przewijke do muchy zrobić.Ale może się mylę, i sprzęt ma być lekarstwem na kryzys wieku średniego, kompleksy i inne dolegliwości emocjonalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) http://abyzarobić.pl/gorszy-pieniadz-wypiera-lepszy-prawo-kopernika/ itp., itd....... Edytowane 20 Grudnia 2016 przez cristovo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) (...)A herb ladny. Mnie sie podobaja takze takie, jak ten Alexspina, chyba siega czasow jeszcze dawniejszych, jest surowy i w tej surowosci mocno rycerskiAkurat herb @Alexspina jest jeszcze starszy niż średniowiecze, i wywodzi się z symboli Scytyjskich lub Sarmackich. Przynajmniej tak z mojej edukacji w tej dziedzinie wynika. (...)Gwoli wyjaśnienia Ogończyk to jest mój herb rodowy... Edytowane 21 Grudnia 2016 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Taniocha - etherni , taniocha. Symbole taniochy są różne. Pudło raist. Wprost obrzydliwa technologiczna supremacja zachodu zdaje się nie mieć końca. Nawet chcący być na topie obywatele dalekiego wschodu masowo prostują sobie oczy, a człowieki z drugiej strony jakoś uparcie nie zamierzają mieć skośnych. Kultowy Huawei zaprojektowano w UK, kolej wysokich prędkości w D .. Prosta produkcja zachwycających wtórników wędrująca tu i tam , przy użyciu taniej siły roboczej. Agresywnych amatorów w ciul.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Taniocha - etherni , taniocha. Symbole taniochy są różne. Pudło raist. Wprost obrzydliwa technologiczna supremacja zachodu zdaje się nie mieć końca. Nawet chcący być na topie obywatele dalekiego wschodu masowo prostują sobie oczy, a człowieki z drugiej strony jakoś uparcie nie zamierzają mieć skośnych. Kultowy Huawei zaprojektowano w UK, kolej wysokich prędkości w D .. Prosta produkcja zachwycających wtórników wędrująca tu i tam , przy użyciu taniej siły roboczej. Agresywnych amatorów w ciul.. Czyzby pudlo? Na mojej plecionce z Chin mam informacje ze wlokno z ktorego ja wykonano pochodzi z Japonii.500m Fishing Line Fiber From Japan 8 STRANDS Colorful braided fishing line multifilament fishing line 15 20 30 40 50 60 80LBhttp://s.aliexpress.com/6bmMbIj2 (from AliExpress Android) Edytowane 21 Grudnia 2016 przez raist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Germanie i Wandalowie też uczyli się łaciny, kopiowali ozdoby i zwyczaje Imperium Romanum. Każda supermacja kiedyś się kończy, a upadek kultury zachodniej właśnie obserwujemy. Oczy mogą sobie prostować do woli, i tak za 200 lat mówiący po polsku azjaci będą graniczyć z Emiratem Frankfurtu. "Przybył Li do kraju Lecha, i dał mu sajgonkę. A że dobre to było, to Lech dał mu schabowe. I zamieszkali razem w kraju nad Wisłą ;)" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Ale się narobiło.Sławek dalej pływa, nikomu nie udaje się go "zatopić". Marne to jednak zwycięstwo.Adwersarze,wyjdźcie proszę poza aktualnie zalecany przez władze program lektur tj. Program TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Chyba już gorzej trafić nie mogłeś Z tego co wiem zresztą Sławek ma psa I ten pies tak z nim wytrzymuje? Pewnie czeka na chwilę nieuwagi żeby zwiać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 To temat o Sławku i jego psie? Bo już się pogubiłem.@SOB napisze jeden post z rana a Wy się cały dzień nakręcacie. Ma to jakiś cel? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Bo jakby nie było SOB od dupy strony to BOS . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Pan Sławek ''pływa'',bo jest poniekąd niezatapialny,tak jak te kawałeczki styropianu,brutalnie wyrzucone do rzeki...z wiekiem obłażą szlamem,obrosną nieznaną formą życia i tak wegetują gdzieś przylkejone do tego co tam wystaje na środku rzeki...dostać się do nich ciężko...niby nic nie szkodzą,jednak wkur... widokiem,burząc naturalny sposób postrzegania owego krajobrazu. Wątek zrobił się słabiutki,bo wielki zegarmistrz dostał klucz i nakręca...a cała reszta mu w tym nieświadomie pomaga... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 no i czasami jeszcze mewy go obsrają ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Kiedys niemieckie samochody byly wyznacznikiem wysokiej jakosci a potem pokazal sie Koreanczyk i dal gwarancje na auto 7lat. Teraz niemieckie samochody sa jakosciowo bardziej zblizone do popularnych francuskich czy wloskich a mimo to cena je przewyzszaja. Tylko teraz kupujac niemiecki samochod w segmencie powiedzmy c przeplacajac za to auto raczej naraza sie jego kupiec na smiesznosc a nie na szacunek swiat sie zmienia, wyznacznik jakosci tez sie przenosi w inne regiony a Ci ktorzy tego nie dostrzegaja lub nie chca dostrzec wcale nie uchodza za tych madrych tylko raczej za tych... niereformowalnych Pozdrawiam serdecznieTutaj w kwesti motoryzacji kompletnie się nie zgodzę,lubię niemieckie samochody...nawet bardzo,pozatym aby być w miarę wiarygodnym,to pracuję w ''fachu'' bezpośrednio zwiazanym z tym zagadnieniem i azjatyckie samochody (pomijając niektóre japońskie modele),są fajne...a dlaczego...bo są tańsze i na tym się kończą ich zalety,bo technologicznie,użytkowo czy eksploatacyjnie,jednak to jednak im trochę brakuje do aut produkowanych w Republice Federalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Żeby się przypodobać - szczególnie tym oczekującym nieustannego potakiwania - pochwalę te tanie, chińskie szpagaciki. Bardzo sobie cenię fakt, że oferujący oszczędził nam dętej marketingowej frazeologii typowej przy opychaniu europejskiej tandety; przyjazne dla środowiska, fair trade, gay friendly etc.Za to je trochę lubię. Za nic innego.. nawet polecam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Sławek, zachęcam do odwiedzenia wątku Zakładka Edukacyjna, który sam założyłeś w dziale C&R. Twoja działalność kończy się, gdy społeczność zaczyna Cię olewać. Odnoszę wrażenie, że jesteś takim forumowym onanistą, jest zajebiście, bo ktoś odpowiedział, bo jest zadymka... Kolejny raz postuluję powrót do meritum wątku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Sławek, zachęcam do odwiedzenia wątku Zakładka Edukacyjna, który sam założyłeś w dziale C&R. Twoja działalność kończy się, gdy społeczność zaczyna Cię olewać. Odnoszę wrażenie, że jesteś takim forumowym onanistą, jest zajebiście, bo ktoś odpowiedział, bo jest zadymka... Kolejny raz postuluję powrót do meritum wątku.No właśnie, a czy ktoś wie, czy jest tania, oczywiście chińska, plecionka 12-splotowa ? Gdzie można taka nabyć. Edytowane 21 Grudnia 2016 przez Alaryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Czyzby pudlo? Na mojej plecionce z Chin mam informacje ze wlokno z ktorego ja wykonano pochodzi z Japonii.500m Fishing Line Fiber From Japan 8 STRANDS Colorful braided fishing line multifilament fishing line 15 20 30 40 50 60 80LBhttp://s.aliexpress.com/6bmMbIj2(from AliExpress Android) Papier przyjmie wszystko. Ja w tej cenie nie oczekiwałbym że te włókna mają cokolwiek wspólnego z Japonią poza faktem że sprzedający chce żeby w to wierzyć, a sam kupujący wręcz pragnie mieć poczucie spełnienia i posiadania TOP produktu za 1/5 ceny. Nad Japonią to one nawet samolotem nie przelatywały niestety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Papier przyjmie wszystko. Ja w tej cenie nie oczekiwałbym że te włókna mają cokolwiek wspólnego z Japonią poza faktem że sprzedający chce żeby w to wierzyć, a sam kupujący wręcz pragnie mieć poczucie spełnienia i posiadania TOP produktu za 1/5 ceny. Nad Japonią to one nawet samolotem nie przelatywały niestety Podobnie jak większość "amerykańskich" zabawek, butów na N, A itd.. Panowie, błaagam, nie roztrząsajmy już. Piszmy o wrażeniach z użytkowania sprzętu z ... nooo tamtąd. Niech testy i czas obiektywnie ocenią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Nie rozumiem, czemu wszyscy tu chcą przykładać chińskie pletki do topowych japonskich? Przecież od początku watku, my którzy je kupiliśmy,piszemy jasno i wyraźnie że to alternatywa dla budżetowych "polskich". Może nawet dla średniej półki. Ale nkt chyba nie oczekuje że to będzie zawodnicza pleciona o kosmicznych parametrach. Topowych nie znam, tych po 200zł/m. Znam srednie i tanie. Jeżeli mam dać za pletke np. 35zł/130m to jestem niemal pewny że to samo kupię z Chin w cenie 10zł. Może ciut lepsze nawet.Osobiscie wolę mieć tanią pletke i bez żalu odcinać po kawałku , mając pewność że na koncu jest coś świeżego, niż wierzyć że sciorany koniec plecionki za $$$ wytrzyma jeszcze chwilę, bo każdy metr kosztuje jakby był ze złota i szkoda ciąć. Druga sprawa - FC. Ja nie używam. Próbowałem , dziękuję, dla mnie to bez sensu. Nie po to nawijam cienki sznureczek zeby na koncu dawać sztywną żyłę 0,30. Która psuje pracę woblera, przeszkadza przy blaszkach, i tylko do gumy na ciężko ma sens. Stalka z surfstrandu mniej psuje pracę przynęty , niz FC 0,27. W pewnych, specyficzych warunkach FC ma zastosowanie. Ok. Dla mnie - bardzo ograniczone. Więc końcowy odcinek plecionki ma trudne życie. I nie może kosztować 2zł/metr. Dla mnie. Inni niech łowią jak lubią, albo jak ich stać. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Najlepiej jak już porównywać drogie i te tanie, to cena do jakości, bo przecież to jasne, że tania plecionka nie może się równać z topowymi. Drogie plecionki to jednak troche inna (lepsza) jakość i sa bardziej przewidywalne niż te tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Nie rozumiem, czemu wszyscy tu chcą przykładać chińskie pletki do topowych japonskich? A czemu nie zalozmy ze mamy do wydania 25zl . Kupmy za to x metrow chinskiej i japonskiej. Pozniej idzmy z tym na ryby jak porownywac to biorac pod uwage wszytskie kryteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 A czemu nie zalozmy ze mamy do wydania 25zl . Kupmy za to x metrow chinskiej i japonskiej. Pozniej idzmy z tym na ryby jak porownywac to biorac pod uwage wszytskie kryteria.Nie no nie idzmy ta drogą, bo za chwile zaczniemy tak też porywnywać kołowrotki i inne rzeczy. Weżmy taki np. tani kołowrotek za 100 zł i potem weżmy np jakąś część np kołowrotka Stelli i idzmy na ryby. Wiadomo, że tani wygra, bo chociaż linke zwinie, a samym knobem od Stelli nie da się nic zrobić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi