Skocz do zawartości

Plecionki z Chin

Grzegorz B.

Rekomendowane odpowiedzi

jak wypada plecionka KastKing na tle innych ? Najbardziej ekstremalny test plecionek jaki widziałem. Oglądać do końca 

cz. 1   https://www.youtube.com/watch?v=pgfDwzj_P6w#t=114.555046

cz.2    https://www.youtube.com/watch?v=dwzUih1fiF0&t=15s

Edytowane przez mpruszek

Należy wiedzieć, że na konto oryginalnych firmowych produktów przypada cała masa podróbek albo lokalnych wersji. W krajowym obrocie - prócz nielicznych sprzedawców, w żadnym wypadku nie podjąłbym ryzyka zakupu. Podobnie jak anonimowych bobów z PRC, Wietnamu albo Indii - po taniości..

Szeptana reklama, youtubowa również jest prostym dekalogiem religii CeCzyCu.. 

Dotarł do mnie Kastking 0,14mm, 15 lb Grey, 137 m, wygląda ok, ale...

Zajął mi prawie całą szpulę zauberowatą w rozmiarze 3000, a z tego co pamiętam to 150m tectana 0,2mm nie wypełniała jej całkiem;]

Idealnie starczyła na shiamanowskie 2500;)

Testy o ile pozwoli pogoda, w następnym tygodniu,

Doszla do mnie MAX PE 8x w zasadzie zamawialem max pe 4x ale to nic :)

mam porownanie do kastkinga co prawda cztero splotowego ale jakies wnioski mozna wysunac.

Po pierwsze nie gubi tak koloru jak kastking.

Po nawinieciu na dwa kolowrotki na przelotce nie bylo znac sladu farby, moze cos bylo nie tak z barwnikiem kastking byl niebieski natomiast ta ma kolor zolty.

Nie strzela gdzie jej sie podoba... puszcza na wezle z deklarowanych 25lb (ok 11kg) wytrzymalosci na wezle ma ok 7.5kg... czyli calkiem niezle i  co najwazniejsze i jeszcze raz to podkresle nie strzelila mi jeszcze w zadnym innym miejscu niz na wezle podczas testow.

Bardzo miekka, dobrze uklada sie na szpuli.

NIE jest okragla raczej delikatna tasiemka.

Pierwsze wrażenie na sucho bardzo pozytywne i co najważniejsze za szpulkę 500m 8 splotowej plecionki zaplacilem 35zl.

• Like 1

Serwus!

Dzisiaj odebrałem swoją przesyłkę.

Kastking 10lbs. Na pierwszy rzut oka...szału nie ma- dość wyraźny splot :) Spróbowałem na szybko unieść nią 6kg. Pierwsza i ostatnia próba zakończyła się klęską (pękł podwójny palomar). Pomęczę ją trochę w sezonie, jednak po samej strukturze linki widzę, że "trochę"jej brakuje do Power Pro, Strena itp.

Pozdrawiam,

W

• Like 2

Dziś miałem w rękach to 15lb/0,14mm . Grubość rzeczywista to min 20lb a w mm to tak 0,22 -  teraz i na sucho. Pewnie po paru namaczaniach zrobi się z tego grubość 30lb. 

Jak dla mnie SZAŁU NI MA !!!!!!!! Nie wiązałem i nie sprawdzałem wytrzymałości , oględziny mi wystarczyły.

• Like 2

Serwus!

Dzisiaj odebrałem swoją przesyłkę.

Kastking 10lbs. Na pierwszy rzut oka...szału nie ma- dość wyraźny splot :) Spróbowałem na szybko unieść nią 6kg. Pierwsza i ostatnia próba zakończyła się klęską (pękł podwójny palomar). Pomęczę ją trochę w sezonie, jednak po samej strukturze linki widzę, że "trochę"jej brakuje do Power Pro, Strena itp.

Pozdrawiam,

W

Dziś miałem w rękach to 15lb/0,14mm . Grubość rzeczywista to min 20lb a w mm to tak 0,22 -  teraz i na sucho. Pewnie po paru namaczaniach zrobi się z tego grubość 30lb. 

Jak dla mnie SZAŁU NI MA !!!!!!!! Nie wiązałem i nie sprawdzałem wytrzymałości , oględziny mi wystarczyły.

Często kijki za grube setki , młynki i multiki również. Podróż na wodę i inne wydatki.

A tu oszczędzać na jednym z ważniejszych elementów. Nie rozumiem. To już lepiej młynek i multik w Chinach kupić za 30 USD a linkę wziąć pewną.

• Like 6

Często kijki za grube setki , młynki i multiki również. Podróż na wodę i inne wydatki.

A tu oszczędzać na jednym z ważniejszych elementów. Nie rozumiem. To już lepiej młynek i multik w Chinach kupić za 30 USD a linkę wziąć pewną.

Zasada zawsze jest taka sama.

Twój zestaw jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo.

W obecnych czasach te lepsze plecionki to nie jest jeszcze tak wielki koszt.

Taką szpulke Power Pro można kupić już za 60 zł i ma się dość "pewną" linke która starczy na minimum sezon.

Niby się oszczędza na plecionkach, ale traci się więcej przynęt, no i pewnie i ryb.

No ale jak kto woli ...

• Like 4

To nie jest kwestia oszczędności :)

Lubię namacalnie sprawdzić pewne rzeczy, zamiast ferować wyroki zza monitora. Bajdurzenie pozostawiam innym :doh:

• Like 12

To nie jest kwestia oszczędności :)

Lubię namacalnie sprawdzić pewne rzeczy, zamiast ferować wyroki zza monitora. Bajdurzenie pozostawiam innym :doh:

Nie feruję wyroków. Napisałem tylko że tego nie rozumiem.

Wiem , ze w niektórych przypadkach to nie jest kwestia oszczędności. Sam przecież kilkakrotnie kupowałem tanie przypony czy inne rzeczy.

Jak już się tak Wszyscy wysprzęglają to zdradzę że też kupiłem z ciekawości Kastking Mega 8 -30lb.(sam top od Kastkinga) Dużo nią nie łowiłem ale na pierwszy rzut oka strasznie gruba ,wyraźnie grubsza od P.P.-30lb.,minimalnie cieńsza od 8 splotowej xzogi 50lb. Dużo mniej gładka od tej xzogi,nie mówiąc już o linkach YGK i Sunline które mam. Przekrój prawie okrągły,splot ok.Już po pierwszym 2 godzinnym łowieniu się podbarwiała (choć przy nawijaniu prawie nie zostawiała farby) z zielonej na żółtą ale tak nie regularnie (zrobił się taki żółto zielony camo).Co do wytrzymałości to jeszcze nie miałem solidnego zaczepu więc nie wiem...Może kiedyś w wolnej chwili pobawię się z wagą sprężynową...