Alexspin Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Dzięki Szymonie, ale pozostanę na razie przy J-Braid x8. Sprawdziła mi się przy wędzisku 3,5-7g w rozmiarze 0,06, to myślę, że przy wędzisku 0-35g równie dobrze sprawdzi się 0,16.Nie będę eksperymentował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 dzisiaj mija 4ty sezon jak dosiadam saratoge 10lb, 3 lata slonej norweskiej wody jak i jeziorowej i jeden sezon w polsce , dodam ze nad woda nie jestem w neidziele a prawie codziennie czasem 3 razy w tygodniu , lowie glownie ciezko, po za tym ze w pl sie ubrudzila dalej an szpuli ta sama linka , dalej ta sama moc moc nie zawiodla ani razu a ryby lowi tez nie male, przerzucila setki kg dorszy i czarniakow , pstragow lososi , jak i anszych bolenie czy szczupakow. w przyszlym sezonie sproboje o6lb do lzejszego lowienia puki co mam jeszcze150 m zapasu dyszki acha linka na ok 30 metrze jest uszczerbiona dosc mocno po kontakcie z drzewem ale dalej urywa wolframy 5kg i rozgina seryjne glowki no name z wedkarskiego. Wiec jak ktos chce meic linke mocna i wiotka co fajnei dziala z multikiem to dalej serdecznie polecam z pola walki, acha zamawialem raz dla kolegi dostal przez przypadek 15lb zamiastg 10szki , sprzedawxca po otrzymaniu fotek wyslal kolejna na swoj koszt . pozdro wedkarskie wariaty jutro wszyce fotki linki 4 sezonowej po maksymalnej jezdzie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 A tego ktoś używał ? https://pl.aliexpress.com/item/KastKing-Superkast-9-Weaves-300Yards-275M-Multifilament-Braided-Fishing-Line-20-80LB-PE-Braid-Line-for/32823576952.html?spm=a2g17.12010108.1000013.3.5435b612Cm12Vy&traffic_analysisId=recommend_2088_2_90158_iswistore&scm=1007.13339.90158.0&pvid=d378f87e-959c-43d5-b379-957a464d8371&tpp=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Ponoć te kastking są dobre I kilka osób polecało je ja też będę zamawiał najprawdopodobniej tą firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Do Pana moderatora czy można by w wątku podwiesic na pierwszej stronie nazwy chinskich pletek które są polecane było by łatwiej szukać niż szperać cały wątek a myślę że to dobry pomysł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 To niech Pan moderator jeszcze kupi i nawinie mi na kołowrotek , będzie łatwiej. Zresztą tyle tu czytania , bardzo męczące , te literki itd . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 obiecany odcinek saratogi po 4 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 obiecany odcinek saratogi po 4 latach Dobra jest, ale nic nie pisałeś że niewidoczna ...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 obiecany odcinek saratogi po 4 latach sorrrka zmeczenie po pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Wiecie może która z chinskich plecionek jest tonącą? Ewentualnie jeśli posiadacie takie plecionki moglibyście sprawdzic czy wasze toną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Wiecie może która z chinskich plecionek jest tonącą? Seaknight Gravity jest opisana jako mocno tonąca, nie sprawdzałem osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Widziałem, ale jest tylko w odcinkach po 150m... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Widziałem, ale jest tylko w odcinkach po 150m...Po co Ci dłuższa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Ktoś z znajomością wschodniego dialektu by mi powiedział jakieś krótkie podsumowanie z tego filmiku? http://youtu.be/ehUtFlqYi74 Plecionka Piscifun Lunker i w video wyraźnie widać porownanie do znanych japońskich najcieńszych plecionek. Wygląda to obiecująco. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Po co Ci dłuższa?Potrzebuję na karpie do wywózki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Rozumiem. Przepraszam nie skojarzyłem, od ponad ćwierćwiecza wyłącznie spinninguję, więc mam inny punkt widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Ktoś z znajomością wschodniego dialektu by mi powiedział jakieś krótkie podsumowanie z tego filmiku? http://youtu.be/ehUtFlqYi74 Plecionka Piscifun Lunker i w video wyraźnie widać porownanie do znanych japońskich najcieńszych plecionek. Wygląda to obiecująco. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaLepiej łapie tekst pisany niż mowę, w dodatku szybko mówi i za wiele nie rozumiem, jednak ogólnie twierdzi- że jest bardzo OK, że nie ma co przepłacać za "markowe", mówi że zna wielu którzy na te linki wędkują i że wszyscy zadowoleni. Wzmiankuje też że równie dobre są linki SeaKing. Edytowane 13 Listopada 2017 przez ObraFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Lepiej łapie tekst pisany niż mowę, w dodatku szybko mówi i za wiele nie rozumiem, jednak ogólnie twierdzi- że jest bardzo OK, że nie ma co przepłacać za "markowe", mówi że zna wielu którzy na te linki wędkują i że wszyscy zadowoleni.Wzmiankuje też że równie dobre są linki SeaKing.Dzięki. Czyli następny zakup będzie wiadomo jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 dzisiaj mija 4ty sezon jak dosiadam saratoge 10lb, 3 lata slonej norweskiej wody jak i jeziorowej i jeden sezon w polsce , dodam ze nad woda nie jestem w neidziele a prawie codziennie czasem 3 razy w tygodniu , lowie glownie ciezko, po za tym ze w pl sie ubrudzila dalej an szpuli ta sama linka , dalej ta sama moc moc nie zawiodla ani razu a ryby lowi tez nie male, przerzucila setki kg dorszy i czarniakow , pstragow lososi , jak i anszych bolenie czy szczupakow. w przyszlym sezonie sproboje o6lb do lzejszego lowienia puki co mam jeszcze150 m zapasu dyszki acha linka na ok 30 metrze jest uszczerbiona dosc mocno po kontakcie z drzewem ale dalej urywa wolframy 5kg i rozgina seryjne glowki no name z wedkarskiego. Wiec jak ktos chce meic linke mocna i wiotka co fajnei dziala z multikiem to dalej serdecznie polecam z pola walki, acha zamawialem raz dla kolegi dostal przez przypadek 15lb zamiastg 10szki , sprzedawxca po otrzymaniu fotek wyslal kolejna na swoj koszt . pozdro wedkarskie wariaty jutro wszyce fotki linki 4 sezonowej po maksymalnej jezdzieDaj link u kogo zamawiałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 znalazlerm , kupuje tu https://pl.aliexpress.com/item/Free-shipping-300m-330Yard-8-strand-Braided-fishing-line-fishing-tackle-6-30lb-12-colors-available/32243165096.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.JqUqzg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Bardzo dziękuję, muszę zamówić pletkę na suma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapa Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Witam,Zamówilem w ubiegłym tygodniu :9-splotową (20lbs)https://pl.aliexpress.com/item/KastKing-Superkast-9-Strands-275M-Zero-Stretch-Technology-Weaves-Fishing-Line-Super-Strong-Carp-PE-Braided/32801930957.htmlponoć rzutowo jest niezłaoraz 8 splotową (20lbs)https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.0.0.exnUUk&orderId=87618546700389&productId=32813604221Obie do pracy na morzu. W grudniu dam znac jak sie sprawują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 (edytowane) Czy ta Saratoga wystpuje cieńsza niz 0.6-10lb? Edytowane 18 Listopada 2017 przez romeo7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 ne wem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hans Kloss Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Od początku sezonu testuję plecionkę mistrall shiro o grubościach nominalnych 0.04 żółta i 0.06 mm pomarańczowa. I autorytatywnie stwierdzam iż nieprawdą jest jakoby....O linkach innej grubości tej firmy wypowiadać się nie będę ale te dwie w trakcie całkiem intensywnego sezonu spisały się zupełnie przyzwoicie. Nie strzępią się, nie mają tendencji do tworzenia gniazd, są zupełnie przyzwoicie wytrzymałe na węzłach, dobrze zachowują kolor. Oczywiście podane przez firmę grubości należy traktować z przymrużeniem oka bo obie są tasiemkowate niemniej przy lekkim trollingu szczupak/okoń oraz przy łowieniu okoni opad/dropshot sprawdziły się całkiem nieźle. Straty na długości były czysto symboliczne więc obie posłużą jeszcze w przyszłym sezonie a być może nawet i dłużej. Edytowane 24 Listopada 2017 przez Hans Kloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi