Skocz do zawartości

Plecionki z Chin

Grzegorz B.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Szymonie, ale pozostanę na razie przy J-Braid x8. Sprawdziła mi się przy wędzisku 3,5-7g w rozmiarze 0,06, to myślę, że przy wędzisku 0-35g równie dobrze sprawdzi się 0,16.

Nie będę eksperymentował.

dzisiaj mija 4ty sezon jak dosiadam saratoge 10lb, 3 lata slonej norweskiej wody jak i jeziorowej i jeden sezon w polsce , dodam ze nad woda  nie jestem w neidziele a prawie codziennie czasem 3 razy w tygodniu , lowie glownie ciezko, po za tym ze w pl sie ubrudzila dalej an szpuli ta sama linka , dalej ta sama moc moc nie zawiodla ani razu a ryby lowi tez nie male, przerzucila setki kg dorszy i czarniakow , pstragow lososi , jak i anszych bolenie czy szczupakow. w przyszlym sezonie sproboje o6lb do lzejszego lowienia puki co mam jeszcze150 m zapasu dyszki :) acha linka na ok 30 metrze jest uszczerbiona dosc mocno po kontakcie z drzewem ale dalej urywa wolframy 5kg i rozgina seryjne glowki no name z wedkarskiego. Wiec jak ktos chce meic linke mocna i wiotka co fajnei dziala z multikiem to dalej serdecznie polecam z pola walki, acha zamawialem raz dla kolegi dostal przez przypadek 15lb zamiastg 10szki , sprzedawxca po otrzymaniu fotek wyslal kolejna na swoj koszt . :) pozdro wedkarskie wariaty jutro wszyce fotki linki 4 sezonowej po maksymalnej jezdzie

• Like 6

Ktoś z znajomością wschodniego dialektu by mi powiedział jakieś krótkie podsumowanie z tego filmiku? http://youtu.be/ehUtFlqYi74 Plecionka Piscifun Lunker i w video wyraźnie widać porownanie do znanych japońskich najcieńszych plecionek. Wygląda to obiecująco.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Ktoś z znajomością wschodniego dialektu by mi powiedział jakieś krótkie podsumowanie z tego filmiku? http://youtu.be/ehUtFlqYi74 Plecionka Piscifun Lunker i w video wyraźnie widać porownanie do znanych japońskich najcieńszych plecionek. Wygląda to obiecująco.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Lepiej łapie tekst pisany niż mowę, w dodatku szybko mówi i za wiele nie rozumiem, jednak ogólnie twierdzi- że jest bardzo OK, że nie ma co przepłacać za "markowe", mówi że zna wielu którzy na te linki wędkują i że wszyscy zadowoleni.

Wzmiankuje też że równie dobre są linki SeaKing.

Edytowane przez ObraFM

Lepiej łapie tekst pisany niż mowę, w dodatku szybko mówi i za wiele nie rozumiem, jednak ogólnie twierdzi- że jest bardzo OK, że nie ma co przepłacać za "markowe", mówi że zna wielu którzy na te linki wędkują i że wszyscy zadowoleni.

Wzmiankuje też że równie dobre są linki SeaKing.

Dzięki. Czyli następny zakup będzie wiadomo jaki.

dzisiaj mija 4ty sezon jak dosiadam saratoge 10lb, 3 lata slonej norweskiej wody jak i jeziorowej i jeden sezon w polsce , dodam ze nad woda nie jestem w neidziele a prawie codziennie czasem 3 razy w tygodniu , lowie glownie ciezko, po za tym ze w pl sie ubrudzila dalej an szpuli ta sama linka , dalej ta sama moc moc nie zawiodla ani razu a ryby lowi tez nie male, przerzucila setki kg dorszy i czarniakow , pstragow lososi , jak i anszych bolenie czy szczupakow. w przyszlym sezonie sproboje o6lb do lzejszego lowienia puki co mam jeszcze150 m zapasu dyszki :) acha linka na ok 30 metrze jest uszczerbiona dosc mocno po kontakcie z drzewem ale dalej urywa wolframy 5kg i rozgina seryjne glowki no name z wedkarskiego. Wiec jak ktos chce meic linke mocna i wiotka co fajnei dziala z multikiem to dalej serdecznie polecam z pola walki, acha zamawialem raz dla kolegi dostal przez przypadek 15lb zamiastg 10szki , sprzedawxca po otrzymaniu fotek wyslal kolejna na swoj koszt . :) pozdro wedkarskie wariaty jutro wszyce fotki linki 4 sezonowej po maksymalnej jezdzie

Daj link u kogo zamawiałeś.

Gość Hans Kloss

Od początku sezonu testuję plecionkę mistrall shiro o grubościach nominalnych 0.04 żółta  i 0.06 mm pomarańczowa. I autorytatywnie stwierdzam iż nieprawdą jest jakoby....

O linkach innej grubości tej firmy wypowiadać się nie będę ale te dwie w trakcie całkiem intensywnego sezonu spisały się zupełnie przyzwoicie. Nie strzępią się, nie mają tendencji do tworzenia gniazd, są zupełnie przyzwoicie wytrzymałe na węzłach, dobrze zachowują kolor. Oczywiście podane przez firmę grubości należy traktować z przymrużeniem oka bo obie są tasiemkowate niemniej przy lekkim trollingu szczupak/okoń oraz przy łowieniu  okoni  opad/dropshot sprawdziły się całkiem nieźle. Straty na długości były czysto symboliczne więc obie posłużą jeszcze w przyszłym sezonie a być może nawet i dłużej.

Edytowane przez Hans Kloss
  • Like 1