FRS1985 Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) No ok moze powiniennem sie wyrazic inaczej. Lecz wiem co kupuje bo robie to ja i moi znajomi i dokladnie wiemy czego sie spodziewac. Co oznacza ze trzyma parametry niezgodne z opisem haha Edytowane 24 Października 2018 przez FRS1985 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) Saratoga polecam ludziom cenioncym moc i do multika. Edytowane 24 Października 2018 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) Od siebie mogę również polecić Piscifun Lunker. Łowiłem 0.14 w ciężkich warunkach i daje radę. Jak dla mnie to nie ustępuje powerpro. Który rozmiar Piscifun odpowiadałby grubością i parametrami do PowerPro 0,13mm? Może ktoś podpowiedzieć? Mowa oczywiście o realnych grubościach a nie z opisu na opakowaniu. Potrzebuje pletki o grubości takiej jak oferuje PP podając rozmiar na opakowaniu 0,13mm. Edytowane 24 Października 2018 przez Hermano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Kastking 8lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Ja mam pytanie jak można pisać, że produkt trzyma parametry jeśli opis jest powiedzmy 0,15 a faktycznie to ok 0,35 ?Trzyma parametry rzeczywiste, początkowe a nie opisowe a z drugiej strony z 0,35 spadek mocy o 10% może być nie zauważalny a spadek 10% z 0,15 to już może być na granicy tragedii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) Witam Czy który z Kolegów kupował te najcieńsze - 6,8 lb plecionki od różnych producentów?Porównał, która z nich jest faktycznie najcieńsza?Właśnie taka mnie interesuje, a jak Koledzy piszą wyżej(a ja to potwierdzam) - co innego na metce, a co innego na szpulce. Kiedyś kupiłem taką:https://pl.aliexpress.com/item/SeaKnight-Braided-Fishing-Lines-500M-4-Strand-6-80LB-PE-Strong-Multifilament-Fishing-Line-Carp-Fishing/32780787504.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.20b35c0fFOR41F 8lb ciemnozielona.Po łowieniu na Warcie(SFP - całe zawody) i ze dwa razy na Sulejowie muszę powiedzieć, że jest niezła.Trochę odbarwił się ostatni kilkumetrowy odcinek - no i zrobiła się tasiemka.Ale wystarczająco mocna, żadnych supełków, czy splątań. Obrotówka nie zrobiła na niej żadnego wrażenia.Widać skręcenie - i to mocne, na końcowym odcinku, ale jest ok. Ale ja szukam jeszcze czegoś cieńszego. Gdyby kto miał jakie doświadczenia i porównania chętnie o tym przeczytam.(Interesują mnie tylko czterosplotowe) Pozdrawiam Romek Edytowane 25 Października 2018 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Mam Kastking Superpower 6 lb oraz SeaKnight Nano 4 lb. Na pierwszej stronie tego tematu masz porównanie KK do Techrona. Nano jest trochę cieńsza od KK.Uważam, że obydwie obydwie są OK ale równocześnie są grubsze od najcieńszej EGI Metal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Mam Kastking Superpower 6 lb oraz SeaKnight Nano 4 lb. (...) są grubsze od najcieńszej EGI Metal.Najcieńsza Egi Metal to chyba 12 lb, to te 6 czy 4 lb ile faktycznie tych lb mają? Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 To raczej tez ile faktycznie tych lb ma Egi.Nie sadze,zeby wytrzymal 12lb,moze liniowo,bo tak podaja japonce.Na wezle polowa,wiec ok.6lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Sprawdzałem kiedyś Variwasa - nie miał deklarowanej wytrzymałości. Ta zmierzona to ok 2/3. Łącznik bezwęzłowy, więc strata wytrzymałości podobno żadna. Więc można przyjąć, że jedni oszukują na średnicy, a drudzy na wytrzymałości hahahahaha A praktycznie - warto sobie zrobić taki teścik. Wagę elektroniczną chyba ma ...no co drugi wędkarz a sam pomiar to kilka minut.O ile średnica - to na "macanego", lub porównawczo, z czymś czego jesteśmy pewni, to już wytrzymałość jesteśmy w stanie sprawdzić.Warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz B. Opublikowano 26 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2018 Więc można przyjąć, że jedni oszukują na średnicy, a drudzy na wytrzymałości Tak jest. Ale dla porządku dodam, że akurat ta EGI (8 lb) pozytywnie mnie zaskoczyła, gdyż stosunek mocy do średnicy wypada lepiej niż przy chińskich linkach o których pisałem.O ile niektóre grubsze chińskie linki wypadają doskonale i bez kompleksów w zestawieniu z markowymi odpowiednikami, to przy najniższych średnicach linki na miarę EGI Chińczycy chyba jeszcze nie oferują.Pytanie tylko czy warto dopłacać kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 angryfish biala najcienszy rozmiar dalem 3baksy z hakiem , super linka miekka długie rzuty nie strzepi sie . dokupilem kilka szpulek w promo za 2.78 baksa zart cena alinka zajebista i jak na 10lb nie przegrubiona jak chinskie sumo ,\. brac i sie cieszyc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Cześć, od jakiegoś czasu przedstawiam tutaj moje testy różnych chińskich plecionek. Jakoś tak wyszło, że w użytkowaniu została mi tylko Angryfish AGWX9 w kolorze żółtym i rozmiarze PE #0,4 . Sporo na nią łowiłem podczas tygodniowego wyjazdu w Szwecji, no i trochę po powrocie. Przyznam, że początkowy pozytywny ogląd się w pełni potwierdził. Oczywiście szwedzkie kamienie trochę ją strzępiły, nawet oczywiście cieły. Ale tam gdzie kontakt był tylko z przelotkami poza niewielkim odbarwieniem zero śladów zużycia. Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) Tez mi sie podoba ta 9 splotowa plecionka,tylko te PE#0,4 to marzenie,ale jezeli ktos poszukuje w rozmiarze blizej PE1,5 to ja polecam.Wydaje sie ciensza niz np,Duell Hardcore PE 1,5,a napewno jest bardziej okragla.Napisze nawet ,ze jest okragla. Edytowane 14 Listopada 2018 przez Darek64 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 angryfish biala najcienszy rozmiar dalem 3baksy z hakiem , super linka miekka długie rzuty nie strzepi sie . dokupilem kilka szpulek w promo za 2.78 baksa zart cena alinka zajebista i jak na 10lb nie przegrubiona jak chinskie sumo ,\. brac i sie cieszycTak samo nie przegrubiona jak saratoga czy faktycznie trzyma wymiar ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) Napewno ciensza jak saratoga. Choc ja lowie tylko saratka bo nigdy nie zawiodla. Ale testuje to i owo z ciekawosci. Wedle ichnej miary ma 0.10mm ck oczywiscie nie jest prawda. Ale jak biore 010 z polskiego rynku jest to mbiej wiecej to samo. Troszke cienszy byl robinson 008 ale szpulke zajezdzalem w 2 tygpdnie Edytowane 16 Listopada 2018 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Prawie pod choinkę trafiła: https://pl.aliexpress.com/item/Goture-Super-Strong-300M-PE-Braided-Fishing-Line-0-15-8-4-Stands-Weaves-Multifilament-Fishing/32792923412.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3b395c0fMguZ9v Ta najcieńsza - 0,15Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.Faktycznie cienizna straszna - pod ręką miałem kawałek Techrona 0,03 - (tak był opisywany) niewiele grubsza.Sprawdziłem wytrzymałość - na bezwęzłowych łącznikach i ta deklarowana jest. Dwa pomiary - po ok 3,5 kg. Zobaczymy co w łowieniu pokaże, ale za taką kaskę to na raz może być hahaha Zamówiłem jeszcze z innej firmy cienką - jak przyślą - porównam i napiszę... Edytowane 21 Grudnia 2018 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Romek ,czy cienką 9 splotową testowałeś .Kupiłem od KAWA 0.15 i 0.21Na początku roku zrobię testy ile mają mocy .Organoleptycznie ,bardzo fajne plecionki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Ostatnio kupiłem tą plecionkę 7lb Grey. W testach na łączniku pokazała 5lb. Jeśli chodzi o grubość to jest cienka, coś 0.10-0.11. Niestety nie z praktykowana bo kolega wziął ją ode mnie bo mu się spodobała. https://s.click.aliexpress.com/e/coDdHc4g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Ja nie jestem testerem plecionek z Chin. Coś tam pokazuję, lecz trzeba dużo dobrej woli żeby to określić mianem testu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Prawie pod choinkę trafiła: https://pl.aliexpress.com/item/Goture-Super-Strong-300M-PE-Braided-Fishing-Line-0-15-8-4-Stands-Weaves-Multifilament-Fishing/32792923412.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3b395c0fMguZ9v Ta najcieńsza - 0,15Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.Faktycznie cienizna straszna - pod ręką miałem kawałek Techrona 0,03 - (tak był opisywany) niewiele grubsza.Sprawdziłem wytrzymałość - na bezwęzłowych łącznikach i ta deklarowana jest. Dwa pomiary - po ok 3,5 kg. Zobaczymy co w łowieniu pokaże, ale za taką kaskę to na raz może być hahaha Zamówiłem jeszcze z innej firmy cienką - jak przyślą - porównam i napiszę...Tasiemka czy taka w miarę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Dziś przyszła plecionka spectra z alli Zamówiłem zieloną 0.26 w porównaniu do żyłki 0.30 jest trochę grubsza od żyłki. Od razu wrzuciłem ją na maszynkę i z deklarowanych 30lbs ~ 13.5kg strzeliła przy 10.5kg. Jak za 22zł za 300m chyba nie najgorzej wypada.Z tej samej firmy mam jeszcze plecionkę 0.12 koloru szarego. W porównaniu do mikado nihonto 0.16 chińska jest trochę cieńsza. Mikado 0.16 12,5kg wytrzymała 6-6.5kg a chińska 5-5,5kg i tyle wytrzymała.Co do tej 0.26 myślę że chyba na trolla się nada? 0.26 zrobiłem tylko jeden test i strzeliła na węźle. Spróbuję poprawić węzeł i zrobić jeszcze jeden test, zobaczymy czy coś się poprawi Edytowane 18 Stycznia 2019 przez Bartek1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1989 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Dzis przyszła kolejna plecionka spectra 0.16 żółta w porównaniu do mikado nihonto 0.16 wydaje się minimalnie gróbsza. Powinna wytrzymać 8kg a strzeliła przy lekko ponad 7kg. wszystkie plecionki testowane na odcinkach ~ 50cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi