Grzegorz B. Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Może lepiej testuj na łącznikach bezwęzłowych. Węzły to loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Czy ktoś może porównać linkę Angryfish AGWX9 0,12mm 18lb do jakiejś ogólnie dostępnej (chodzi mi głównie o grubość). Może być też porównanie do Kastkinga Mega8 15lb bo takiego chińczyka posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Przeczytaj post 965,moze to ten rozmiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ta co mnie interesuje to niby PE 0.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Ja opisywalem niby 0,4.Mysle,ze bedzie taka jak Kastking 8 15lb lub troche ciensza.Kastkinga nie mialem 15lb,mialem 10lb i z moich pomiarow to bylo jakies PE 1/1,2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Dzis jest w promocji, ostatnio kupowałem o 10 zł droższą. Na moje oko jest okey, ale wiadomo oko już nie to same, napewno jest mocna, trzyma deklarowaną wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Kupiłem najcieńszą AGWX9, jest za 15$ 500m alktualnie. U tego samego sprzedawcy 2x50m fluorocarbonu za 10$. Plecionkę kupilem po waszych opiniach także nie sp....cie tego jedyna, którą znalazłem w wytrzymałości 15lb przy 0,10 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmon63 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 U Japońców 0.10 to max 8Lb???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 (edytowane) Kupiłem najcieńszą AGWX9, jest za 15$ 500m alktualnie. U tego samego sprzedawcy 2x50m fluorocarbonu za 10$. Plecionkę kupilem po waszych opiniach także nie sp....cie tego jedyna, którą znalazłem w wytrzymałości 15lb przy 0,10 mm.Możesz podać link do tego fluorocarbonu. Edytowane 11 Lutego 2019 przez Intro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Kupiłem najcieńszą AGWX9, jest za 15$ 500m alktualnie. U tego samego sprzedawcy 2x50m fluorocarbonu za 10$. Plecionkę kupilem po waszych opiniach także nie sp....cie tego jedyna, którą znalazłem w wytrzymałości 15lb przy 0,10 mm. Piotr - przy zakupie plecionek nie ma co sugerować się "średnicą"Chińczycy biorą przykład z naszych i średnicę ewidentnie zaniżająTe 15lb to będzie - 0,18 - 0,2 Ludzki włos ma średnicę - 0,04 - 0,1. Nie spotkałem żadnej z opisem 0,04 która by była porównywalna z włosem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Fluo:PLN 13.51 21%OFF | Angryfish Fluorocarbon Fishing Line 50m transparent Super strong https://s.click.aliexpress.com/e/b7u1jejr Co do oceny grubości i co je u Chińczyków 0.10 poczekam aż dostanę linkę. Na sówmiarkę nie macie co liczyć ale porównam do j-braida 0.10 którą używam najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Nie brałbym linek od Chińczyka powiem szczerze. Raz się połasiłem na tzw. fluorocarbon i od razu mogłem wyrzucić do kosza. Jeśli fluorocarbon (przyponowy) to tylko oryginalny SEAGUAR, ja używam tego: https://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath/30_4076_4088_1078_3443/line/leader/fluoro-carbon/kureha-seaguar/seaguar-fxr.html ma taką zaletę że jest bardzo miękki w stosunku do swojej grubości więc można wziąć grubszy i nadal nie mieć problemów z wiązaniem węzłów. Biorąc pod uwagę koszt przynęt których używamy na linkach nie warto robić oszczędności. Nie mówiąc już o przysłowiowej "rybie życia" której chyba nikt nie chciałby stracić dlatego że się połasił na tanią linke od chinola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Tu nie chodzi o to żeby kupić dobrą linkę tylko o to żeby się przekonać jaka ona jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 No przecież lwia część sprzedawanych w naszych sklepach linek(plecionek) to wyroby chińskie opatrzone tylko logiem naszych dystrybutorów. Swoją drogą chętnie bym poznał producentów(ale nie dystrybutorów) niechińskich plecionek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) No i dotarł Pfiscun Lunker , 006 , kolor jaskrawy seledym , linka faktycznie cieniutenka jak najbardziej pod dłubanie okoni itp. an szpulke od td2000iz gdzie miałem prawie połowe podkładu wlazło całe 270 m i jeszcze minimalnie zostalo, w weekend zobaczymy jak nad wodą ale jezeli sie sprawdzi to za te kase full orgazm. grubość porownywalna z major craftem różowym 006 roznice cieżkie do stwierdzenia. major może minimalnie może cieniej ale.Organoleptycznie serdecznie polecam jak ktoś ma mniej zasobny portwel i chwile czasu by na linke poczekać z czajna town Najcieńsza linak z China jaką do tej pory miałem a miałem ich sporo . Edytowane 11 Marca 2019 przez FRS1985 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Mógłbyś porównać jeszcze wytrzymałość bo wydaje mi się, że słabo wypada w porównaniu z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Porownać z czym , ? z majorem nie bardzo ten sie rwie w rękach , lunker niestety ale mam problem z urwaniem , trzeba już troszkę siły. reszta linek które posiadam są po prostu grubsze i mocniejsze więc nie ma co równać . opowiem więcej po weekendzie jak porzucam pourywam potargam poszarpie lekko mieć nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Waga... jakiś wyniki pomiarów będą...Nawet na takiej podwójnej pętelce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 mogę na wadze zrobić testy na zerwanie , sówmiarki nie mam a to raczej i tak mało miarodajne dane,jutro coś podeślę. ackolwiek w necie koleś przeprowadzał testy z 6lb deklarowanej na opakowaniu wytrzymywała za każdym razem ponad 2kg ile nie pamiętam i jak wiązał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Żeby grubość sprawdzić to mikroskop warsztatowy byłby potrzebny. Suwmiarka, czy mikrometr nie na wiele się przydadzą w przypadku plecionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Miałem Lunkera i trzyma wytrzymałość. Jednak kolor ma znaczenie i czarny był jakiś taki chropowaty w porównaniu z żółtą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 A jakbym chciał zieloną/szarą to, którą wybrać? Bo Saratogę białą, Kastkinga i Piscifuna żółtego......... Trochę się gubię w obecnym świecie. :-)Z różnymi wytrzymałościami też tak jest, że 10lb takie, 15lb takie, a 30lb jeszcze inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) No i dotarł Pfiscun Lunker , 006 , kolor jaskrawy seledym , linka faktycznie cieniutenka jak najbardziej pod dłubanie okoni itp. an szpulke od td2000iz gdzie miałem prawie połowe podkładu wlazło całe 270 m i jeszcze minimalnie zostalo, w weekend zobaczymy jak nad wodą ale jezeli sie sprawdzi to za te kase full orgazm. grubość porownywalna z major craftem różowym 006 roznice cieżkie do stwierdzenia. major może minimalnie może cieniej ale.Organoleptycznie serdecznie polecam jak ktoś ma mniej zasobny portwel i chwile czasu by na linke poczekać z czajna town Najcieńsza linak z China jaką do tej pory miałem a miałem ich sporo . Spadles mi jak z nieba bo mialem wlasnie pytac czy Chinczycy robia cienkie (i dobre) plecionki tak zebym mial co nawinac na kolowrotek /multik w nowym sezonie pstragowym. Do tej pory uzywalem plecionek od 0.08 w gore i nigdy nie narzekalem. Edytowane 11 Marca 2019 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 A jakbym chciał zieloną/szarą to, którą wybrać? Bo Saratogę białą, Kastkinga i Piscifuna żółtego......... Trochę się gubię w obecnym świecie. :-)Z różnymi wytrzymałościami też tak jest, że 10lb takie, 15lb takie, a 30lb jeszcze inne? Tak i pamietaj zamawiaj tylko w niedziele rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Na filmie test plecionki Pfiscun Lunker. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi