Skocz do zawartości

Plecionki z Chin

Grzegorz B.

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba pomyliłeś tematy. Plecionki JMC są dostępne na Allegro. :)

Zwróć się z tym w temacie http://jerkbait.pl/topic/84835-platforma-aliexpress-sprzęt-z-chin/page-172. Na pewno ktoś Ci pomoże zamawiając wraz ze swoimi zakupami.

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

Witam, czy któryś z kolegów zamówi mi kilka sztuk plecionek z alli? Płacę z góry i jak coś to wysyłka z alli prosto na mój adres. Nie mam kont płatniczych by sam zamawiać. Z góry dzięki.

Wystarczy zwykłych rachunek bankowy z dostępem z internetu (czyli obecnie chyba każdy) i płatność za pośrednictwem Przelewy24.

Darku, czy mógłbym prosić o uzasadnienie poprzez porównanie z innymi plecionkami?

Absolutnie nie bronię JMC, nie mam w tym żadnego interesu, ale Twoje twierdzenie nie jest poparte żadnymi rzeczowymi argumentami.

Co tu uzasadniac.Trzymaja parametry wytrzymalosciowe,ale sa przegrubione.

kostom63 podal,ze jego zdaniem JMC 25lb ma grubosc porownywalna do zylki 0.40,wiec pewnie wytrzymuje te 11-12kg.

Moim zdaniem pare chinskich plecionek spelni te parametry i beda kosztowac polowe JMC.

Witam, czy któryś z kolegów zamówi mi kilka sztuk plecionek z alli? Płacę z góry i jak coś to wysyłka z alli prosto na mój adres. Nie mam kont płatniczych by sam zamawiać. Z góry dzięki.

Jak Prezes, normalnie jak prezes! Jeśli to jakieś drobiazgi to pisz priv, może jakoś ogarniemy

Tomek

• Like 1

Chcę sobie zamówić z aliexpress tanią plecionkę do bulwarowego sandaczowania. Potrzebuję coś o wytrzymałości zbliżonej do PowerPro 10lb

Lepiej Piscifun Lunker czy zwykłego Kast Kinga? I jaki rozmiar?

Ja na bulwarach używałem KK SuperPower 12lb gray. Ten Kastking jest całkiem cienki, mocny i trwały.  Jak dla mnie idealnie się nadaje do takiego łowienia. Niestety, zamawiając KK trzeba się liczyć, że trafi się linka gorszego sortu (na kilka zamówionych raz i mi się przydarzyło).

Lunker wydaje się pewniejszy (nie spotkałem się jeszcze z negatywnymi opiniami) i pewnie wersja 10 lb będzie ok, w każdym razie  ja mam 15 lb i wytrzymałość i grubość są  podobne do PP15 lb.

Edytowane przez Grzegorz B.
  • Like 2

Chcę sobie zamówić z aliexpress tanią plecionkę do bulwarowego sandaczowania. Potrzebuję coś o wytrzymałości zbliżonej do PowerPro 10lb

Lepiej Piscifun Lunker czy zwykłego Kast Kinga? I

Zamow 300m Białej saratogi 8 lub 10 lb nie pożałujesz kolego,

Czy weźmie 6, 8 czy 10lb to jedno i to samo, plecionka śliska, mocna ale nijak ma się do podanych na szpulach parameteow, wszystkie trzy dla mnie to ten sam rozmiar dodatkowo jeszcze przegrubiony (przegrubione 10lb)

• Like 2

Mój (nie)profesjonalny test linek UL.

post-55546-0-07513500-1552721718_thumb.jpg

Od lewej niebieska GOTURE 0,07 mm 8lb, żółta SEAKNIGHT NANOLINE 0,07 mm 4lb, zielona SIGLON PEx4 0,132 mm 10 lb. Seanight z Siglonem w testach na zerwanie  przegrał 0:4. Z Goture nie porównywałem, bo … wystarczy popatrzeć na zdjęcie. Acha, linki ułożone wg grubości „na oko” i „dotyk”. Wniosek: 0,13 jest cieńsze od 0,07!!!

Miałem kilka linek chińskich bardzo przyzwoitych, dlatego nie jest moim zamiarem krytykowanie.

Edit. Oddam Goture (250m) i Seaknight (99m) za koszty wysyłki. Wygrywa pierwszy priv.

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 3

Lepiej Piscifun Lunker czy zwykłego Kast Kinga? I jaki rozmiar?

Tak samo jak Ty szukałem tańszego odpowiednika PP 10 lb. Zamówiłem Kastkinga 4 sploty 10 lb kolor ciemna zieleń i jestem zadowolony ( 300 m - 22 zł). Wspomniana saratoga jest też warta uwagi .

• Like 1

Tak i pamietaj zamawiaj tylko w niedziele rano :)

Czyli czas zaczyna gonić, bo następne podejście za tydzień. :-)

Więc pytanie ponawiam w innej formie - macie sprawdzoną plecionkę w kolorystyce szaroburozielonej o realnej wytrzymałości 25-30lb i możliwie cienką w rzeczywistości?

Czy białą Saratogę 25lb kupić i podstawić krowie pod ogon? Jakbym teraz zamówił, to akurat przyszłaby na początek sezonu pastwiskowego, czyli odcień byłby idealny.

• Like 1

SeaKnight Monster S9 #2.0, przy testach pękała pod obciążeniem w okolicach 12 kg.

W warunkach łowiska trzyma parametry i jakość. Miałem wcześniej w używaniu dobre plecionki x8 o mocy opisanej 30 lub i ta Monster S9 w pełni je zastępuje. Na plus faktycznie jest bardziej krągła.

US $13.72 49%OFF | SeaKnight Potwór S9 300 m żyłka wędkarska polietylenowa 9 Strand Odwrotnej Spirali Tech Multifilament Silne Karpia Żyłka 20 30 40 80 100LB

https://s.click.aliexpress.com/e/c6kcit3K

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Ostatnio doszła Frwanf x9 35 lb w kolorze białym.
Dzisiaj poddałem ją domowym testom mocy, pękła przy obciążeniu 14,1 kg.
Za każdym razem pękła na wyjściu z łącznika bezwęzłowego, przy ok metrowym odcinku roboczym.
Sama plecionka to surowe włókno, bez żadnych dodatków, zapychaczy i ulepszaczy. Odwinięta ze szpuli jest dość miękka, z aktualnie posiadanych przeze mnie tylko Duel Hardcore 30 lb jest miększa i bardziej wiotka. P-line TCB8 jest sztywniejsza, a SeaKnight Monster S9 całkiem sztywna. W palcach czuć, że wyraźnie krągła (Duel to tasiemka), wyczuwa się splot, ale nie jest jakaś szorstka.
Dostawa cztery tygodnie.
Na foto w parze z P-line TCB8 35 lb 0,20 mm.

US $13.21 40%OFF | Frwanf 300 m 9 Pasma PE Oplocie Wędkowanie Linia Super Strong Wytrzymałość Liny 9 Strand Multifilament Carp Fishing Linii 15-110LB
https://s.click.aliexpress.com/e/cXOMi5c8
b23565cfabe8a16a1725fdbd444a4b29.jpg5a17d4361d7af0f1e541eda8685e6278.jpge64780369d00e4d67094b38002a7e954.jpg

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Maraky
  • Like 2