Przeczytałem sobie, obejrzałem te?ź inne maszyny sprzedawacza i stwierdziłem, ?źe nie tylko firmy wędkarskie ogłupiają ludzi... I ?źe na dodatek owi ogłupieni jakoś marnie czytają ze zrozumieniem, o wyciąganiu logicznych wniosk?łw ju?ź nie wspominając...
Teraz będzie na przykładzikach. Oto oryginalny przedruk opisu sprzedawcy:
WITAM !
Mam do zaoferowania kultowy sprzęt firmy D.A.M .
Kołowrotek przeznaczony do sprzeda?źy pochodzi z mojej prywatnej kolekcji perełek
i jest częścią całej gamy kołowrotk?łw kt?łre mogą Państwo
nabyć na pozostałych moich aukcjach.
W/w kołowrotki udało mi się nabyć kilkanaście lat temu
podczas wycieczki po Niemczech .Le?źały one w magazynie w jednym ze sklep?łw wędkarskich całkowicie zapomniane (w zakurzonych pudełkach) ....dopiero na moje konkretne zapytanie sprzedawca zareagował lekkim poruszeniem sugerując,
i?ź być mo?źe pytanie o sprzęt pochodzący ze starych dobrych czas?łw
ze względu na nawał Schrottu made in china wcale nie musi być nietrafione .
Tym sposobem stałem się właścicielem kilku pięknych a dla niekt?łrych bardzo drogocennych zabawek.
DAM QUICK VSi 620 FD
Jest to jeden z najlepszych kołowrotk?łw MADE in GERMANY
charakteryzujących się niesamowicie trwałą konstrukcją,precyzją działania
oraz doskonałym przednim hamulcem.
Jednym słowem jest to prawdziwa gratka zar?łwno dla koneser?łw jak i dla tych wędkarzy ,
kt?łrzy mają przykre doświadczenie w u?źytkowaniu najnowocześniejszych i tzw.niezniszczalnych
kołowrotk?łw kt?łrych cena sklepowa przekracza często kwotę 1000zł .
Kołowrotek charakteryzuje się długą, sto?źkową szpula dalekiego rzutu.
Specjalny napęd(Pat.DE 4035846)spowalnia układanie ?źyłki na szpuli ,dzieki czemu ?źyłka nawijana jest
w spos?łb idealnie krzy?źowy.Kołowrotek dzięki systemowi antywibracyjnemu AVS jest perfekcyjnie wywa?źony natomiast du?źa ło?źyskowana rolka prowadząca oszczędza ?źyłkę.
Kolejne plusu to:
-zatrzaskowy system zamykania kabłąka o praktycznie nieograniczonej ?źywotności
-6 stalowych ło?źysk kulkowych umo?źliwiających precyzyjną i lekka pracę
-system hamulca MULTIDISC !!!
-pokrywany lakierem dwuskładnikowym
-uchwyt FLEXI-Grip (Pat. DE 4220781) czyli bardzo wygodne trzymanie korbki
-zapasowa szpula
-0,15-180m , 0,18-130m , 0,20-100m
-przeło?źenie 1:5,0
-waga 280g
Kołowrotek jest 100% NOWY, NIEUŻYWANY,
wyciągnięty z pudełka jedynie do sfotografowania !
GRATIS KATALOG DAIWY I SHIMANO
Zapraszam do kupna !
Taka okazja mo?źe się ju?ź nie pojawić !
I teraz będę się czepiał i pokazywał:
1. GÓWNO PRAWDA, ?źe kołowrotek jest made in Germany !!!
2. Jak obywatel zande00 m?łgł pytać sprzedawcę o kołowrotek pochodzący ze starych dobrych czas?łw będąc w Germanii kilkanaście lat temu czyli właśnie w owych dobrych czasach..? Trochę się chłopak zagalopował..
3. Chłop nadu?źywa lekko sł?łw typu: legenda, kultowy, perełka, gratka, okazja - co powinno te?ź w ka?źdym innym przypadku wzmagać czujność kupowaczy...
4. Zacytuję w całości: Jednym słowem jest to prawdziwa gratka zar?łwno dla koneser?łw jak i dla tych wędkarzy ,
kt?łrzy mają przykre doświadczenie w u?źytkowaniu najnowocześniejszych i tzw.niezniszczalnych
kołowrotk?łw kt?łrych cena sklepowa przekracza często kwotę 1000zł . - to ju?ź nieomylny znak, ?źe sprzedawca chce Wam wm?łwić, ?źe jego produkt jest te?ź tyle wart co najmniej, ale mo?źecie nabyć go okazyjniej, na dodatek jest znacznie lepszy ni?ź cośtam...
5. Og?łlnie rzecz biorąc, to g?łwno mi do tego co kto sprzedaje i w jaki spos?łb ale skoro niejako zostałem zobligowany przez forumowego kolegę, do tego aby spojrzeć i się wypowiedzieć, to pomyślałem, ?źe mogę to powiedzieć wszystkim... I twierdzę z pełną odpowiedzialnością, ?źe zande00 bezczelnie oszukuje, ł?źe jak pies, stosuje średnio wysublimowane techniki oszwabiania ludzi i jest zwykłym drobnym hochsztaplerem... A jeśli przypadkiem jest on u?źytkownikiem jerka i jeśli ma odmienne zdanie od mojego, to chętnie popolemizuję... A gdyby poczuł się te?ź przypadkiem ura?źony, to got?łw jestem do udzielenia wszelkiej satysfakcji..
Natomiast jeśli chodzi o DAM-owskie VSi i LTi, to (w tych dobrych czasach) kołowroteczki generalnie proste, niezbyt ładnie nawijające, zrobione z taniutkich materiał?łw i tak samo TANIE w sprzeda?źy, a chrom z roleczki ścierał się bardzo szybko...
A jeśli przestaniemy wierzyć takim r?ł?źnym sprzedawaczom, to prawie pewnym jest, ?źe dla nich Taka okazja mo?źe się ju?ź nie pojawić...
Pytanie
zorro
Zadzwonił dziś do mnie jeden z naszych portalowych koleg?łw, pytał czy warto się takim czymś interesować i co to warte... http://allegro.pl/legenda-dam-quick-vsi-620fd-daiwa-i-shiman o-i1532075743.html
Przeczytałem sobie, obejrzałem te?ź inne maszyny sprzedawacza i stwierdziłem, ?źe nie tylko firmy wędkarskie ogłupiają ludzi... I ?źe na dodatek owi ogłupieni jakoś marnie czytają ze zrozumieniem, o wyciąganiu logicznych wniosk?łw ju?ź nie wspominając...
Teraz będzie na przykładzikach. Oto oryginalny przedruk opisu sprzedawcy:
WITAM !
Mam do zaoferowania kultowy sprzęt firmy D.A.M .
Kołowrotek przeznaczony do sprzeda?źy pochodzi z mojej prywatnej kolekcji perełek
i jest częścią całej gamy kołowrotk?łw kt?łre mogą Państwo
nabyć na pozostałych moich aukcjach.
W/w kołowrotki udało mi się nabyć kilkanaście lat temu
podczas wycieczki po Niemczech .Le?źały one w magazynie w jednym ze sklep?łw wędkarskich całkowicie zapomniane (w zakurzonych pudełkach) ....dopiero na moje konkretne zapytanie sprzedawca zareagował lekkim poruszeniem sugerując,
i?ź być mo?źe pytanie o sprzęt pochodzący ze starych dobrych czas?łw
ze względu na nawał Schrottu made in china wcale nie musi być nietrafione .
Tym sposobem stałem się właścicielem kilku pięknych a dla niekt?łrych bardzo drogocennych zabawek.
DAM QUICK VSi 620 FD
Jest to jeden z najlepszych kołowrotk?łw MADE in GERMANY
charakteryzujących się niesamowicie trwałą konstrukcją,precyzją działania
oraz doskonałym przednim hamulcem.
Jednym słowem jest to prawdziwa gratka zar?łwno dla koneser?łw jak i dla tych wędkarzy ,
kołowrotk?łw kt?łrych cena sklepowa przekracza często kwotę 1000zł .
Kołowrotek charakteryzuje się długą, sto?źkową szpula dalekiego rzutu.
Specjalny napęd(Pat.DE 4035846)spowalnia układanie ?źyłki na szpuli ,dzieki czemu ?źyłka nawijana jest
w spos?łb idealnie krzy?źowy.Kołowrotek dzięki systemowi antywibracyjnemu AVS jest perfekcyjnie wywa?źony natomiast du?źa ło?źyskowana rolka prowadząca oszczędza ?źyłkę.
Kolejne plusu to:
-zatrzaskowy system zamykania kabłąka o praktycznie nieograniczonej ?źywotności
-6 stalowych ło?źysk kulkowych umo?źliwiających precyzyjną i lekka pracę
-system hamulca MULTIDISC !!!
-pokrywany lakierem dwuskładnikowym
-uchwyt FLEXI-Grip (Pat. DE 4220781) czyli bardzo wygodne trzymanie korbki
-zapasowa szpula
-0,15-180m , 0,18-130m , 0,20-100m
-przeło?źenie 1:5,0
-waga 280g
Kołowrotek jest 100% NOWY, NIEUŻYWANY,
wyciągnięty z pudełka jedynie do sfotografowania !
GRATIS KATALOG DAIWY I SHIMANO
Zapraszam do kupna !
Taka okazja mo?źe się ju?ź nie pojawić !
I teraz będę się czepiał i pokazywał:
1. GÓWNO PRAWDA, ?źe kołowrotek jest made in Germany !!!
2. Jak obywatel zande00 m?łgł pytać sprzedawcę o kołowrotek pochodzący ze starych dobrych czas?łw będąc w Germanii kilkanaście lat temu czyli właśnie w owych dobrych czasach..?
Trochę się chłopak zagalopował..
3. Chłop nadu?źywa lekko sł?łw typu: legenda, kultowy, perełka, gratka, okazja - co powinno te?ź w ka?źdym innym przypadku wzmagać czujność kupowaczy...
4. Zacytuję w całości: Jednym słowem jest to prawdziwa gratka zar?łwno dla koneser?łw jak i dla tych wędkarzy ,
kołowrotk?łw kt?łrych cena sklepowa przekracza często kwotę 1000zł . - to ju?ź nieomylny znak, ?źe sprzedawca chce Wam wm?łwić, ?źe jego produkt jest te?ź tyle wart co najmniej, ale mo?źecie nabyć go okazyjniej, na dodatek jest znacznie lepszy ni?ź cośtam...
5. Og?łlnie rzecz biorąc, to g?łwno mi do tego co kto sprzedaje i w jaki spos?łb ale skoro niejako zostałem zobligowany przez forumowego kolegę, do tego aby spojrzeć i się wypowiedzieć, to pomyślałem, ?źe mogę to powiedzieć wszystkim... I twierdzę z pełną odpowiedzialnością, ?źe zande00 bezczelnie oszukuje, ł?źe jak pies, stosuje średnio wysublimowane techniki oszwabiania ludzi i jest zwykłym drobnym hochsztaplerem... A jeśli przypadkiem jest on u?źytkownikiem jerka i jeśli ma odmienne zdanie od mojego, to chętnie popolemizuję... A gdyby poczuł się te?ź przypadkiem ura?źony, to got?łw jestem do udzielenia wszelkiej satysfakcji..
Natomiast jeśli chodzi o DAM-owskie VSi i LTi, to (w tych dobrych czasach) kołowroteczki generalnie proste, niezbyt ładnie nawijające, zrobione z taniutkich materiał?łw i tak samo TANIE w sprzeda?źy, a chrom z roleczki ścierał się bardzo szybko...
A jeśli przestaniemy wierzyć takim r?ł?źnym sprzedawaczom, to prawie pewnym jest, ?źe dla nich Taka okazja mo?źe się ju?ź nie pojawić...
I tyle w temacie... <_<
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi