Skocz do zawartości

Prognoza pogody

Robert Crocker

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję nowy temat. Zacznijmy od tego, które waszym zdaniem internetowe źródło prognozy pogody jest najbardziej wiarygodne. Z czego korzystacie ? Ze strony www, z aplikacji ? Proponuję umieszczać w tym wątku konkretne prognozy dla danego obszaru.

• Like 1

www.yr.no

coś tylko kojarzę, że ze swoimi modelami sięgają tylko nad północną Polskę, poniżej to już chyba sprawdzalność prognoz taka sobie...

ale Skandynawia jak najbardziej

update: może to o to chodzi...? https://www.yr.no/kart/#lat=62.0368&lon=19.52331&zoom=4&laga=nedb%C3%B8rskyer&proj=3575

Edytowane przez Jano

Jeśli mogę polecić na Smarftonika wam eweather HD premium koszt bodajże 9,90 w sklepie play aplikacja jest kosmicznie dokładna ciśnienie gazy księżyca, wilgotność temperatura bardzo fajna sprawa korzystam od roku przemieliłem wszystkei ta najlepsza.

eWeather_Radar_HD_Alerts_TA_Tablet_Scree

coś tylko kojarzę, że ze swoimi modelami sięgają tylko nad północną Polskę, poniżej to już chyba sprawdzalność prognoz taka sobie...

ale Skandynawia jak najbardziej

update: może to o to chodzi...? https://www.yr.no/kart/#lat=62.0368&lon=19.52331&zoom=4&laga=nedb%C3%B8rskyer&proj=3575

Ja używam tej pogody a mieszkam na Podkarpaciu ;) :P

Polecam stronkę windyty.com. Dużo danych, fajne zobrazowanie modeli danych pogodowych no i wizualizacja kierunku wiatru na przyjemnej dla oka mapie. W większych miastach dane ze stacji meteorologicznych. Jest również apka na telefon czy tablet. Poza tym korzystam podobnie jak koledzy z meteo.pl i pogodynka.pl

Edytowane przez ttoomm

oj złapał za słówko :D :D  Fazy

... ja to chyba jestem troszeczkę przemęczony po całym tygodniu pracy, bo ci w te "gazy" uwierzyłem... chciałem je nawet ubrać w jakąś teorię "dlaczego nie bierze...", a tu patrz to tylko zwykłe, znane od lat, "fazy"...

ja korzystam z yr.no i meteo.pl, pogodę sprawdzam zawsze wieczorem w dniu przed wyjazdem i zwykle prognozy sprawdzają się w znacznym stopniu, niekiedy temperatura, prędkość wiatru czy wielkość opadu były delikatnie większe/mniejsze od zapowiadanego, nigdy natomiast nie zdarzyło mi się by pogoda odbiegała znacząco od prognozy i zepsuła mi wyjazd