Skocz do zawartości

Prognoza pogody

Robert Crocker

Rekomendowane odpowiedzi

pogodynka.pl

Sprawdza się w większości przypadków. Wiatr na zaporówce (opolskie) dzień wcześniej jak popatrzę to może na palcach jednej ręki bym policzyłem co się nie sprawdziło na przestrzeni ostatnich kilku lat.

Edytowane przez karpiu08

Meteo.pl model UM. Na jednym obrazku bardzo czytelnie (no może nie na pierwszy rzut oka) pokazane najważniejsze informacje, m.in. prędkość i kierunek wiatru, ciśnienie, zachmurzenie, opady, temperatura. Rozdzielczość 3 godzinowa. Na andrdoida mam świetną aplikację Szymona Dyji do tej prognozy ale z tego co widzę, teraz w sklepie play jest jakaś inna

Meteo ostatnio daje d.

Na dwa dni przed to wiadomo że różnie bywa. Ale jak rano sprawdzam i wiatr popołudniu ma byc 6-7m/s, a nad wodą tafla ledwo zmarszczona to qrwica mnie bierze.

Ma byc brak opadów, a później na szybko organizuję dziecku namiot na łódce -z mojego awaryjnego plaszcza p/deszczowego.

W tym roku meteo.pl się nie sprawdza.

• Like 2

Meteo ostatnio daje d.

Na dwa dni przed to wiadomo że różnie bywa. Ale jak rano sprawdzam i wiatr popołudniu ma byc 6-7m/s, a nad wodą tafla ledwo zmarszczona to qrwica mnie bierze.

Ma byc brak opadów, a później na szybko organizuję dziecku namiot na łódce -z mojego awaryjnego plaszcza p/deszczowego.

W tym roku meteo.pl się nie sprawdza.

okrutnie się skiepścili. Kilka razy zepsuli mi już plany ....

... Krzyśku, w ,,moich" rewirach nie przesadzają. Codziennie konkretnie leje i to na grubo. Normalnie święto, podniesiony jaz zrzutowy przy porcie do Bystrego, Śluzy Augustów i Białobrzegi uchylone. ,,Szumy" w Białobrzegach buzują wodą z Sajownicy.  I pewnie to jeszcze potrwa...

Z meteo.pl sytuacja jest dość dziwna. Mam znajomych po studiach którzy nadal siedzą w temacie. Jakieś 1,5 roku temu zatrudniali ludzi na potęgę. Od jakiegoś czasu brakuje im rąk do pracy i ograniczają działalność. Od kilku miesięcy już nie ma jednej prognozy. Kasę im obcięli i tyle. To przecież tylko część ICM.

• 4 lata później...

Wolti, ja sprawdzam na ventusky i w 80-90% się sprawdza, ogółem teraz prognozy pogody wsadzić sobie można w buty, niby technologia idzie do przodu a kiedyś to było jakoś lepiej przewidywane ale ventu mnie osobiście jakoś bardzo nie zawodzi :)

Ja używam Windy i obserwacji na żywo.

Prognozy dają tylko zarys i wróżenie z fusów. Obserwacja radarów daje lepszy ogląd na sytuację bo patrzysz co się dzieje a nie co prognozuje ktoś. Patrzę gdzie kręcą się burze obserwuję radar i widzę w którą stronę idzie czy się zbliża. Radar mam na pulpicie i nawet przez przypadek widzę czy się co niepokojącego nie zbliża. Warstw i nakładek jest sporo. Wyladowanania, wiatr, fale itp itd...

Akurat dziś spokój więc radar pusty więc stare zrzuty:

.

.

e0d1e83300dda6b624e0d613290e2191.jpg90da99d1ce01905c6b1ed10120c996fb.jpg112f6439be7c58e931c448df63b74db7.jpg8ca2f26c0f17e79811a6eab01be1732b.jpg81c23f4df092c4fa9a1880867f59a0d4.jpg

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

• Like 1