Skocz do zawartości

PLECIONKA NA SANDACZE

mario6565

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , chciałbym zmienić w tym roku plecionkę , i nie wiem na co ,

niekt?łrzy m?łwią o power pro , inni o spiderwire, a inni o stren.

Szukam plecionki do łowienia sandaczy ,

kijek jakim łowie to premier ps70mhf.

Chciałbym was zapytać jaką firmę polecacie i jaką grubość ???

Proszę o pomoc , i z g?łry dzieki

POZDRAWIAM

Panie JÓziu, na rolce te?ź trochę nie dają o sobie zapomnieć dźwiękowo... Szczeg?łlnie jak się ju?ź trochę porobią te małe kłacki.. :lol: Ale przynajmniej się nie rwią w palcach i nie rozplatają w locie.. <_<

tak dla relaksu :D

Fireline

Jedyna w swoim rodzaju i nieśmiertelna plecionka wędkarska. Jedyna w swoim rodzaju, bo jest jedyną plecionką na rynku, kt?łra nie jest spleciona. Nieśmiertelna, poniewa?ź u?źywana i przeklinana przez trzy generacje wędkarzy, a jednak - dzięki marketingowi i niezmierzonej głupocie ludzkiej - nadal kupowana trylionami kilometr?łw na całej Ziemi. (Zobacz te?ź -> Plecionka, Fireline, Invisible braid).

i nadal aktualne http://www.jerkbait.pl/?p=56 ;)

Był czas, kiedy nie było innych ale i Fire Line była chyba lepsza. Jeszcze gdy śmigałem Stradic FE 3000 uwa?źałem ją za naj i tak w?łwczas było.

P?łźniej wje.....em się w Crystalkę i ....pozamiatane <_< . Szmelc, to bardzo łagodne określenie.

Dałem spok?łj.

PP jeszcze mnie nie zdradziła ;)

Jadę dalej na Fireline (bo się nie wyrwała), jakoś tak przywykłem do jej wad i jak nie kupiłem u Bułgara czy te?ź innego Handlowca to nie zawodzi. Szumi, znaczy przynęta leci. Strzępi się mocno wyjechana ale nie traci na wytrzymałości. Plaskata z czasem się robi, c?ł?ź nie tylko ona. Mam te?ź Power Pro i pewnie jak Fireline się wyrwie to ją zakupię. Coś Dragona miałem , było niezłe (6-7 lat wstecz) ale eksperyment?łw nie będę kontynuował.

to na sandacze sa specjalne linki? cos jak atrament do 4 klasy i zeszyt w przecinki? ;)

I to tyle w tym temacie.

Jak masz zamiar lowic na kij MH to kup sobie 15 lb mocy. Ewentualnie 20, jesli lowisz w lowisku z zaczepami.

Kazda z tych plecionek co wymieniles, o ile bedzie oryginalna bedzie dobra.

Jesli zalezy Ci na widocznosci linki (jako sygnalizatora bran) to polecam zolta badz czerwona (PP).