Skocz do zawartości

Ostry zapach gumek-tak ma być?

laredo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Jakiś czas temu, no może ze dwa miesiące do tyłu kupiłem Zaubera 1000. Jako gratis dostałem od sprzedawcy komplet gumek. Wybrałem opakowanie Dragon Lunatic 3'. Otwieram je dziś i co? Od gumek zalatuje ostrym zapachem. Przypomina to rozpuszczalnik. Tak ma być? Chyba na przynętę o takim zapachu nic nie złapę bo skoro drażni mnie to co dopiero ryby.

Co dalej z gumami? Wietrzenie? Mycie w jakimś płynie?

Co o tym sądzicie? 6ff85ac1c5268e73a690f4c4df78e062.jpg

78d47952578eb441daceef4f30037bb9.jpg

377d80f024b87c774ae2a1165719adcd.jpg

Nie tylko te gumy tak brzydko pachną inne firmy też gumą capią .Możesz wykąpać w ludwiku lub zalać atraktorem pod szczupaka ,sandacza.okonia .Wdawnych czasach chodziło się do bakulitu po białe robaczki to dopiero był zapach i ile krzyku w domu jak ubranie cuchło po wypraniu....

• Like 1

Znaczy się że prawdę piszą agresywna reakcja gwarantowana ;) Tak serio to mając parę lat temu sklep trafiały się gumy mniej lub bardziej śmierdzące chemikaliami i z tego co pamiętam nie każde dragony tak śmierdziały ale nie ma to raczej wpływu na ich łowność. Z czasem zapach zwietrzeje podobnie jak z gum nasączanych atraktorami i pachnących bardziej "smakowo" ;)

Pamięta ktoś pasty z tubek? Te, to waliły. Niektóre nawet acetonem. A ryby brały, jakby to nawet lubiły :lol:

No właśnie, aceton - to podobno był cały sekret tych past. Prym wiodła w tym czasie sztuczna ochotka. Znam takich, co to dla poprawienia skuteczności gumy acetonem doprawiali :lol:

Nie tylko te gumy tak brzydko pachną inne firmy też gumą capią .Możesz wykąpać w ludwiku lub zalać atraktorem pod szczupaka ,sandacza.okonia .Wdawnych czasach chodziło się do bakulitu po białe robaczki to dopiero był zapach i ile krzyku w domu jak ubranie cuchło po wypraniu....

Koledze na pewno chodziło o Bacutil (zakłady przerabiające odpady pochodzenia zwierzęcego), ja się domyśliłem o co chodzi, ale na pewno nie wszyscy :)

Odnośnie gum to też kiedyś trafiłem strasznie śmierdzące Dragony, wyjąłem je do pudełka, dzisiaj już ich nie czuć (mają ponad rok). Też próbowałem mycia w płynie do naczyń - nie pomogło.