Skocz do zawartości

Shimano Cardiff czy Calcutta?

grzegorz59

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie chce być zgryźliwy ale na to pytanie nikt jeszcze tobie nie odpowie ponieważ nikt w Polsce i na świecie nie posiada jeszcze calcuty 51 dc(oprócz testerów z shimano) , jak pisałem wcześniej dopiero będzie dostępna między kwietniem a majem. Takie są informacje z japantackle. Jeśli chodzi o cardif masz tutaj ładnie wszystko opisane, ale jak posiadasz taki młynek to wiec co i jak

http://www.jerkbait.pl/?p=427

http://www.jerkbait.pl/?p=415

Różnice mogą byś nie duże/lub duże nie jest to potwierdzone ale nowy cc 50/51 dc będzie miał klikacz na hamulcu walki podobny jak w Daiwie pluton oraz nowy system DC+ . Na testy trzeba będzie poczekać jak ktoś z zagramanicy ów taki przeprowadzi lub jakiś kolega z Polski nabędzie taki młynek i się podzieli swoją opinią.

Sam chętnie bym taki test przeczytał bo nie ukrywam że następnym w kolejce jest młynek do UL. Trzeba czekać i tyle.

Pmietam kiedyś sytuacje chyba sprzed 5-6 lat, bodajze znjamoy był z Worcławia czy jakoś tak...clone to było nie w wawie tylko chyba we wrocku, ale głowy bym nie dał, ale nieważne. Gość kupił Moretnana 3000, sklep mu napisał wartość 30USD na paczce. Dostał wezwanie do UC, żeby napisac oświadczenie, i inne papiery. Gośc mówi, do clenika, że tyle warty ten kręcioł 30USD, a celnik: Proszę pana ja doskonale wiem ile kosztuje Morethan bo sam wędkuję :D no i było po rozmowie :D

Off topp :D kiedys mój kolega był w lesie. Oparł się o drzewo ręką i wyobrźcie sobie, że przeciął sobie lekko rękę. Dlaczego? Bo w miejscu gdzie oparł dłoń był wbita żyletka. Million drzew w lesie, a w jednym z nich zyletka i on tam łapy położył :mellow: