grzegorz59 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 koledzy czy moze ktoś porównać cardiffa51dc calkuta 51dc nam ten pierwszy a chruje na ten drugi bo wydajr mi sie ze jest mocniejszy .proszę o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam nie chce być zgryźliwy ale na to pytanie nikt jeszcze tobie nie odpowie ponieważ nikt w Polsce i na świecie nie posiada jeszcze calcuty 51 dc(oprócz testerów z shimano) , jak pisałem wcześniej dopiero będzie dostępna między kwietniem a majem. Takie są informacje z japantackle. Jeśli chodzi o cardif masz tutaj ładnie wszystko opisane, ale jak posiadasz taki młynek to wiec co i jak http://www.jerkbait.pl/?p=427http://www.jerkbait.pl/?p=415 Różnice mogą byś nie duże/lub duże nie jest to potwierdzone ale nowy cc 50/51 dc będzie miał klikacz na hamulcu walki podobny jak w Daiwie pluton oraz nowy system DC+ . Na testy trzeba będzie poczekać jak ktoś z zagramanicy ów taki przeprowadzi lub jakiś kolega z Polski nabędzie taki młynek i się podzieli swoją opinią. Sam chętnie bym taki test przeczytał bo nie ukrywam że następnym w kolejce jest młynek do UL. Trzeba czekać i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 jamesty Pluton posiada klikacza tylko na gwiezdzie hamulca ale nie posiada terkotki hamulca walki. tak tylko pro forma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 ty jak zawsze masz rację mifek. Ciekawe jak ten młynek się będzie sprawował nad wodą ale róż trzeba czekać cierpliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Młynek dostępny w Plat,jp http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/ products_id/13936/cPath/22_81_85_130/river-lake-fishing-fres hwater/new-calcutta-conquest-51dc.html wychodzi około 1700-1800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.mirecki Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 A czy orientuje się ktoś czy przy wysyłce z plat.jp do USA również naliczane są jakieś dodatkowe opłaty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.mirecki Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Bardziej chodziło mi o wysyłkę do kolegi który mieszka w Stanach i przez niego multik by trafił do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Nie wiem, czy to prawda, ale pisał do mnie kiedyś człowiek z Brazylii i oni mają 60% do zabulenia... nasze ~27% to przy tym trochę pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Po przeliczeniu + cło+vat nie wychodzi taniej jak u Mefisto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Jozi masz rację tylko napisałem cenę w przeliczeniu z yenów. Cło i podatek to pewnie taraz ze 30% jak nie więcej . Czyli 1700+ te 30% to wychodzi 2300 z dużą górką Pozdrawiam Czasami warto przeliczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Za te 2 stówki w razie czego nie opłaca się samemu kopać ze sklepem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Witam, Wszyscy, co kupowali w Placie wiedza jak to dziala :D @jozi- dziala tak samo jak z Twoim blankiem :D Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Z Japonii do USa chyba nie ma żadnych ceł i opłat, tak mi mówił jeden znajomy co duzo kupuje drogich rzeczy, ubezpieczonych i z wartościa rzeczzywistą...ale chyba...ososbiscie nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 @Bujo to działa jak jesteś w stanie się dogadać ze sklepem, czyli jak masz dobre znajomości .Ukłon dla CIebie. Zawsze istnieje ryzyko, że może trafić się celnik wędkarz ale ten powinien się na tym nie znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Pmietam kiedyś sytuacje chyba sprzed 5-6 lat, bodajze znjamoy był z Worcławia czy jakoś tak...clone to było nie w wawie tylko chyba we wrocku, ale głowy bym nie dał, ale nieważne. Gość kupił Moretnana 3000, sklep mu napisał wartość 30USD na paczce. Dostał wezwanie do UC, żeby napisac oświadczenie, i inne papiery. Gośc mówi, do clenika, że tyle warty ten kręcioł 30USD, a celnik: Proszę pana ja doskonale wiem ile kosztuje Morethan bo sam wędkuję no i było po rozmowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Mafisto- przypadkow w jedna i druga strone jest wiele. Sam mialem kiedys paczke z US, ktora zaginela, 5000zl w plecy, takie zycie.Dostalem za to druga od kuriera, dwa kreciolki i wyszedlem na plus ale to szczegolne przypadki Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 To jest niebezpieka o której Mefisto napisał .Czasem jak masz pecha to i na żyletki można trafić w ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Off topp kiedys mój kolega był w lesie. Oparł się o drzewo ręką i wyobrźcie sobie, że przeciął sobie lekko rękę. Dlaczego? Bo w miejscu gdzie oparł dłoń był wbita żyletka. Million drzew w lesie, a w jednym z nich zyletka i on tam łapy położył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 W kabarecie ktoś powiedział Jak masz pecha to w dupie palec złamiesz.pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Robert Górski Przepraszam, musiałem, bo uwielbiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Robert Górski Przepraszam, musiałem, bo uwielbiam...Nie ma za co Koleś jest MEGA W każdym jednym wystąpieniu... Żeby nie było OT- piękne maszynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi