Skocz do zawartości
  • 0

Haswing 2HP po 3 latach na rynku

koyot

Pytanie

Witam

Interesowałem się tym silnikiem 3 lata temu, ale mało tego towaru wisiało na pawężach.

Teraz po 3 latach jestem ciekawy Waszych uwag.

Silnik będzie wisiał na Riverfoxie 390.

Jak z awaryjnością? Ktoś doświadczył przykrości lub słyszał o takim zdarzeniu ? Jak poszła naprawa itp.

Co najczęściej go boli?

Startowałem kiedyś z takim silnikiem na zwodach - przeszkadzał mi tylko głos odrzutowca ;-) i dźwiganie 2 akumulatorów.

Silnikiem pchaliśmy starą łajbę na Dziewkowicach - prędkość bardzo zadawalająca. W odczuciu ze 2 razy mocniejszy i 50% szybszy od Minn koty 55 max jaką posiadam.

A może warto wybrać coś innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam. Jakie odległości pokonujecie na jednym ładowaniu i jakie macie duże akumulatory nie chodzi mi o trolling tylko o poruszanie się na 3/4 moc

To pochodna pływadła, pogody, kondycji aku i ew. temperatury - bo o tej porze roku szybciej pojemność spada akusom. Aku mamy takie, na jakie są $, generalnie bez 100ah na dzień nie radzę - zwłaszcza o tej porze roku.

• 0

Czyli wiesz co ci trzeba. 160ah z Aku dobrej wydajności to nawet nadto do przepływania z miejsca na miejsce.

zależy od odległości między miejscówkami - ale 160Ah powinno pozwolić 'przelecieć' 4-6km na 70-75% mocy. Ja mam 2 x 110Ah ZAP i robię 10-15km bez zjechania baterii poniżej 60% - przy czym te odległości pokonywane są skokowo - płynę 0.5kmt trochę rzucania i płynę dalej.

• 0

Te 15km i bez zjechania na 60% To chyba w trolingu robisz na tych zapach.... pełną mocą można na nich plynac do 70min przy przestojach. Zap przy c2 to w porywach osiągnie 40A...

Siarq napisałem, że robię 15km przez cały dzień wędkowania czyli przepływam z miejscówki na miejscówkę nie na pełnym bucie , bo szkoda prądu - płynę 4-5kmph i to wystarczy, potem 10-30 minut postoju i znowu przepłynięcie. Od kiedy mam ładowarkę Schumachera ze wskaźnikiem poziomu rozładowania (sierpień) najniżej miałem 'zjechane' ZAPy do 65%.

• 0

Trochę informacji na temat rozładowywania i ładowania akumulatorów ,

Erni nie napisałeś o jaki akumulator Tobie chodzi . 

https://techtron.pl/blog/jak-prawidlowo-eksploatowac-akumulatory-zelowe-i-agm/

Mądry człowiek kiedyś mi wyjaśnił że im bardziej będziesz rozładowywał akumulator tym krótszy będzie jego żywot  .

• 0

Od maja plywam na osapianie 2hp.

Ponton 260 plus 180kg na pokladzie dochodzil do 7,5 - 7,8 km/h.

Łódź ok 420 z zaladunkiem waga łączna ok 220 predkosc 8km/h.

Pogoda niemal bezwietrzna.

Mialem osapiana 55 i bylem mega zadowolony jako trzeci wlasciciel. Teraz korzysta ojciec.

Jest zadowolony :)

2hp kupiłem na wypadek ciezkich warunków na wodzie.

Po miesiącu wspolpracy jestem usatysfakcjonowany jego mocą,

Ale na głębszą ocene za wczesnie.

• 0

Od maja plywam na osapianie 2hp.

Ponton 260 plus 180kg na pokladzie dochodzil do 7,5 - 7,8 km/h.

Łódź ok 420 z zaladunkiem waga łączna ok 220 predkosc 8km/h.

Pogoda niemal bezwietrzna.

Mialem osapiana 55 i bylem mega zadowolony jako trzeci wlasciciel. Teraz korzysta ojciec.

Jest zadowolony :)

2hp kupiłem na wypadek ciezkich warunków na wodzie.

Po miesiącu wspolpracy jestem usatysfakcjonowany jego mocą,

Ale na głębszą ocene za wczesnie.

Kolego jakie masz do niego akumulatory? Głośno chodzi? Posiadam teraz osapiana 55 lbs i myślę nad zmianą własnie na tego protuara 2hp 24v. Ponton 330 kolibri