Skocz do zawartości

Wiślany spływ Rognisa i Guma.

rognis_oko

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki wszystkim za gratulacje i mile slowa. Podziekowania rowniez dla Rognisa, ktory skolowal lodke i wytyczyl marszrute po Wisle.

Wisla z wody byla taka, jaka sobie wyobrazalem: dla nieuwaznych grozna ale dajaca spore mozliwosci, jesli sie ja okielzna.

Szkoda tylko, ze rapy praktycznie w ogole nie istnialy tego dnia, pewnie zabawy byloby wiecej bo kilka miejsc, ktore odwiedzilismy bylo z pewnoscia mieszkaniem (teraz lub kiedys) nawet medalowych boleni.

Co do tej wielkiej brzany to sytuacja wygladala dosc upiornie, ryba stojaca spokojnie w pradzie, ktory przekraczal z pewnoscia kilka m/s i dodatkowo opierajaca sie nie najslabszemu zestawowi...

Niestety byla jak wiekszosc ryb tego dnia zle zapieta i nie udalo sie przekonac jak byla wielka...prawde mowiac nie mialem i tak pomyslu na ciag dalszy holu... :(

Dlaczego mam rekawiczke na prawej? Bo omylkowo zamiast lewej nadeslali mi 2ga prawa rekawice do podbierania. Jak kto chetny to zamienilbym sie na kevlar lewy albo i sprzedal bo mi druga prawa reka jakos nie wyrasta... :D

Pozdro

Gumo

Muszę wspomnieć, że na kiju miałem jeszcze 4 brzany, które po emocjonującej walce spinały się lub prostowały kotwice.

.

Zglos sie do gumofilca, zostalu mu jeszcze pare Ownerów. Ja tez mam kilka :lol: Ale brawo za wyholowane. Nie widze wzmianki o przynetach...

Trzeba by jakis lepszy statek, w koncu zagranica nieczesto sie trafia.

@Kubuś,

tą którą wyholowałem złowiłem na horneta 4S.

Ogólnie brzany łowię na nieduże woblery, najczęściej w wersjach SDR oraz mniejsze gumy. Wszystko zależy od głębokości, na jakiej stoją ryby. Podczas tego dnia brania mieliśmy wyłącznie na wobki. :D