kocmyrz Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 O rany... Jakby Ci się znudził, czy coś to wiesz gdzie szukać kupca . Przepiękna robota, a może masz drugi taki blank ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 9 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Kacper, trochę pomachałem na sucho i nie ten... no nie wydaje mi się, żeby dał radę się znudzić. Żałuję trochę, że nie kupiłem jeszcze ośmostopowego blanku TMF Chociaż, może jeszcze nic straconego. Gdzieś mi się obiło o uszy, że seria WT jest jeszcze do kupienia w Winstonie.Całkiem miłą pamiątką jest Guide Spacing Chart i koperta ze stemplem Twin Bridges 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 No chyba nie będziesz go kalał jakimś ordynarnym użytkowaniem. Nie zgadzam się kategorycznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Do odynarnego użytkowania mam trochę leciwego szkła. Wędka będzie na specjalne okazje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Mam pytanko do wykonawcy ,gdzie można kupić takie nici ? Projekt bardzo ładny ,klasyk taki jak lubię a uchwyt to już poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Nitkę kupiłem w pasmanterii internetowej http://www.toiowo.sklep.pl/ Niestety, na zamówienie i całe opakowanie trzeba było wziąć. Dość trudny materiał. Łatwo się mechaci i trzeba pilnować, bo koło stopki przelotki lubią się zatrzymywać pęcherzyki powietrza. Lupa niezbędna Edytowane 11 Października 2016 przez Pluszszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 A tak z ciekowości: pierścienie na żeńskich częściach połączeń tylko dla ozdoby czy z innego powodu ? Dość niepotykany kształt mają. Jeśli nie sprawiłoby to problemu to może mógłbyś wrzucić zdjęcie połączonych składów. tomaszek11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 11 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) Proszę bardzo. Jak dla mnie, pierścionki zdecydowanie poprawiają komfort użytkowania takiego złącza. Szczególnie jeśli chodzi o górne połączenie. Męska część ma tutaj ledwie 3 mm średnicy i zawsze miałem trochę obawę, czy aby nie za słabo, albo za mocno wciskam jedną część w drugą. Teraz bez problemu składam do wyczucia wyraźnego oporu. Edytowane 11 Października 2016 przez Pluszszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Oczywiscie sam je robiłeś. Podobne wzmocnienie zrobiłem sobie kiedyś przy najlepszym spinningu Balzera jaki miałem na pstragi, dopóki .... nie kupiłem jeszcze lepszego. Omotki-niektórzy powiedzieliby "za dużo lakieru", ale wlasnie ta warstwa robi głębię. Te czerwone kropki na opisie to taki patriotyczny dodatek? Uchwyt-kolorystycznie mi do reszty akurat nie pasuje, ale jak wsadzisz w niego jakiś młynek w czerwonym lakierze to zagra wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Oczywiscie sam je robiłeś. Podobne wzmocnienie zrobiłem sobie kiedyś przy najlepszym spinningu Balzera jaki miałem na pstragi, dopóki .... nie kupiłem jeszcze lepszego. Omotki-niektórzy powiedzieliby "za dużo lakieru", ale wlasnie ta warstwa robi głębię.Te czerwone kropki na opisie to taki patriotyczny dodatek? Uchwyt-kolorystycznie mi do reszty akurat nie pasuje, ale jak wsadzisz w niego jakiś młynek w czerwonym lakierze to zagra wszystko. Słusznie zauważyłeś...Jestem zdania, że gruba warstwa lakieru poprawia smak całości.Sporo osób "smaruje" cienką warstwę, co nie wprowadza "szału" (w pozytywnym tego słowa znaczeniu).W tym WT wygląda to jak trzeba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Słusznie zauważyłeś...Jestem zdania, że gruba warstwa lakieru poprawia smak całości.Sporo osób "smaruje" cienką warstwę, co nie wprowadza "szału" (w pozytywnym tego słowa znaczeniu).W tym WT wygląda to jak trzeba . Coz, a ja mam przeciwne zdanie Cienka dobrze polozona nadaje lekkosci. Grube gluty to mi sie zawsze beda kojazyc z jakims shimano catana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 12 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Raczej oczywiste jest, że cienka warstwa lakieru jest lepsza od grubej. Jedwab jedwabiowi nierówny i w zależności od tego jaki się zastosuje można uzyskać różny efekt. Najlżejsze i najbardziej transparentne omotki robi się cienkimi jedwabiami takimi jak Pearsall's Gossamer. Na takim ciemnozielonym tle wyszłyby zupełnie ciemne omotki. Mój Clover ma grubość standardowej nylonowej nitki do omotek. Efekt głębi koloru daje trochę lepszy i kolor omotki lepiej się zaznacza, choć tego na zdjęciach za dobrze nie widać. Arek, uchwyt swoimi różnymi odcieniami brązów idealnie pasuje do ciemnej czerwieni i rubinowych refleksów omotek Edytowane 12 Października 2016 przez Pluszszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Toro. Zobacz jakie piękne te gluty u Pluszszcza. Podobnie jest z woblerami. Aby uzyskać głębię trzeba lakieru (sławne wob. Stork). Pavoo na pewno to potwierdzi (głębia lakieru na aucie). Waga wiem ze gra rolę ale ... Po pierwsze niektóre amerykańce są tak mocne że mozna je przeciążać a nawet lepiej pracują ze sznurem o klasę wyzej. Czyli? Zamiast dawać przelotki jednostopkowe dajesz dla wizualnego "powalenia" snake i jak zrobił to Irek "ciężką" przepiękną głębię. Kij już jest lekko obciążony, a muchówki to lubią. Tak jak zauważył to Tomek. "Cienkie nie zawsze wyglądają ładnie". W blankach prześwitujących aż sie prosi o "brak" lakieru. Ale w blankach malowanych (jak ten WT) to "smaczek" ozdoby jaka jest omotka wzmacnia głębia jej koloru. Tak ja to widze. Tak mi sie ostatnio podobają omotki jedwabne że ... chyba znowu jakies zboczenie narodzi sie we mnie. Irek. Ten kolor uchwytu mi tu nie pasi. Ale tylko mi. Napisz jak sobie dajesz radę z tym "uważaniem" z przesiąkaniem lakieru przy stopkach aby nie było powietrza. Inny lakier? Rozcieńczony? Moze robisz tak jak ja i najpierw igłą wpuszczasz lakier i wypełniasz tę powietrzna pustkę, dając jej nawet wyschnąć? Czy wprost przeciwnie-długo schnący lakier i cały czas kontrola i uzupełnianie tego co "znika"? Omotki są naprawdę miodzio!!!!!! Nawet na fotkach to widać a real musi być .... ehhhhhhhh. A co z tymi wzmocnieniami "babskiego" złącza? Sam robiłeś? Materiał? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 12 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Jedwab, szczególnie naturalny, to w gruncie rzeczy mordęga. Cieniutki trudno się nawija, grubszy trudniej lakieruje. W przypadku wymiany przelotki nie odwiniesz takiej nitki, bo jest za słaba itd. Tyko ten kolor ... Mam spore wątpliwości czy wagowo dużo można zaoszczędzić stosując jednostopkowe przelotki. One przecież mają dwie stopki, tylko zagięte w jedną stronę. Żeby nie było powietrza często wystarczy trochę ponaciskać delikatnie omotkę i pilnować żeby nie było zbyt mało lakieru przy pierwszej warstwie. Rozcieńczenie lakieru kroplą spirytusu też bywa pomocne. Pierścionki wzmacniające oczywiście trzeba było wykonać samemu i z tego samego materiału co cała metalowa reszta. Edytowane 12 Października 2016 przez Pluszszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 "Mam spore wątpliwości czy wagowo dużo można zaoszczędzić stosując jednostopkowe przelotki. One przecież mają dwie stopki, tylko zagięte w jedną stronę". "Pierścionki wzmacniające oczywiście trzeba było wykonać samemu i z tego samego materiału co cała metalowa reszta". ------------Noooooo. Tytan? Cacy!!!!! Tak myślałem. Jedna stopka-jedna omotka.Snake- ... Mam jeszcze inna teorie, że przelotki snake (plus ich omotki) usztywniają kije. Nie są to tylko moje teorie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Zastanawiam się trochę, czy nie spróbować się zabrać za przelotki, bo te dostępne powoli przestają mi wystarczać ------Oczywiscie też w tytanie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Irek,piękna robota - gratulacje, co ważne jest w tym indywidualny sznyt.Podoba mi się graficzne rozwiązanie z kropkami w napisie, oczywiste nawiązanie do "kropków".Kto nie pracował z jedwabiem ten nie wie jak trudny to materiał, lupka niezbędna.Cieńsza nić i mniejsza ilość lakieru pozwala mocno podnieść dynamikę kija,co czuć przy grubościennych i wolniejszych blankach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Irek, watki polaczone.Wiec witaj w swoim watku RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Niestety na jakiś czas musiałem zarzucić swoje wędkarsko-makerskie fascynacje. Ale nie całkiem na szczęście Czasem człowiek ma trochę farta i trafi się taka zdobycz: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Wow, mega te drewienka wygladaja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Piękne są... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Drewno jest zawsze piękne tam w środku ...i regularnie mnie zaskakuje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Pochwal się co to za odziomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Pierwsze, to jesion, a drugie, jakaś odmiana klonu. Dokładnie nie jestem w stanie powiedzieć która. Liście miały ostre końcówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi