krzysiek Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Starych 18 Shimano i nakrętek od DPS18 Fuji można używać wymiennie. Chcesz nakręcany fore od Beastmastera? Musiałbyś tylko sprawdzić, czy masz 18 czy 17. Ja mam oczywiście 18 (pierwsza seria BM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Dzięki za rady,technicznie wiem jak to zrobić,troszkę wędek zrobiłem oraz przerobiłem,zależy mi na tym aby jak najmniejszym kosztem naprawić awarie.Wędka będzie naprawiona i sprzedana,można by zmienić cały uchwyt na fuji,ale będą to niepotrzebnie poniesione koszta (ostateczność).Najchętniej kupił bym sprawną nakrętkę wraz z korkiem lub bez,jeśli nie znajdę to spróbuje z nakrętką fuji,i tu liczyłem na to,że ktoś mi powie- ja robiłem taki uchwyt,nakrętka fuji pasuje,bądź też powie nie nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Krzysiek pisaliśmy w tym samym czasie właśnie na takie info czekałem.Uchwyt mam 18,tak jak już pisałem wyżej,chętnie odkupię shimano Prześlij mi nr.konta wraz z ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Starych 18 Shimano i nakrętek od DPS18 Fuji można używać wymiennie. Chcesz nakręcany fore od Beastmastera? Musiałbyś tylko sprawdzić, czy masz 18 czy 17. Ja mam oczywiście 18 (pierwsza seria BM). Czytasz w myślach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Cześć, chcę lekko przerobić dolnik. Moje pytanie jak usunąć stary korek, pianke ? Chciałbym usunąć cała piankę z tego kija i medalowe zakończenie i zastąpić to tylko końcówka http://fishingrod.pl/pl/Rekojesci-i-korek/CRB/CRB-Figting-Butt-korek-EVA-p162c68.html. Po usunięciu pianki trzeba będzie lakierować ? Jakiego kleju użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Nożyk w rączkę i jazda Potem tylko lekko oczyścić blank. Lakierowanie...po co? Przecież i tak wszystko będzie pod korkiem/pianką. No chyba że Kolega zdejmie wszystko i będzie sobie życzyć dzielony dolnik. Wtedy wręcz by wypadało, po uprzednim opisie Tylko pierw szlif a potem lakierek. A klej, może być jakiś Poxipol. Ja takowego używam i nie narzekam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) A metalowy koniec jak zdjąć? Edytowane 6 Marca 2015 przez Spinnigista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 A trzeba będzie trochę pogrzebać scyzorykiem bo nie mam zielonego pojęcia jak to jest wklejone. W razie czegoś polecę wrzątkiem polewać. Z reguły ułatwia sprawę przy zdejmowaniu różnych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Takie kapsle wklejanie są przeważnie na taśmę w celu dopasowania średnic, wiec troszkę poskrobiesz cienkim nozykiem. Edytowane 6 Marca 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Najszybszym sposobem będzie suszarka do włosów na 2 bieg i jechane. Po 1- 5 minutach grzania w zależności od jakości lepiszcza gałka powinna puścić. Co do mocowania to obaj przedmówcy mają rację - część gałek mocowana jest na wcisk, a część na taśmę Jest co prawda marginalne ryzyko przegrzania blanku tą metodą, ale tym bym sobie głowy nie zawracał.Jeśli zamierzasz odsłonić część dolnika , po demontażu pianki ocenisz jak wygląda blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Cześć.Nie znalazłem takiego tematu, a oczywiście potrzebuję odpowiedzi - jeżeli jest to proszę o wskazanie/linka. Do rzeczy, żeby było wiadomo o co mi chodzi.Mam wędkę, która ma 213cm i jest to wędka seryjna. Mam też tubę do której ona się mieści. Wędka jest tak zbudowana, że rękojeść nie dosięga mi do łokcia, a przy mocy 20lb chciałbym mieć podparcie. Wymaga to przedłużenia reargripu o jakieś 5-6cm, które mógłbym demonotwać w każdej chwili bo mi do tuby nie wejdzie .Kiedyś na giełdzie widziałem, że sprzedawana wędka ma właśnie takie rozwiązanie. Wyglądało to tak jakby ktoś wkleił pręt gwintowany w wędkę, a w dorobiony kawałek korka nakrętkę. Nie upieram się przy takim rozwiązaniu bo być może są inne....Jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Dopasuj od spodu spigot żeby pasował do średnicy otworu blanku w dolniku i przyklej do niego dotoczony kawałek z materiału takiego jak masz w rękojeści i nawet nie będzie tego mocno widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Właśnie o to chodzi, żeby nie było widać Chcę też zrobić tak, żeby dało się to tak zaślepić, żeby wedka wyglądała jak oryginalna. Wychodzi na to, że dwie końcówki muszę dorobić, jedną dłuższą, a jedną krótszą.Głupie pytanie - taki spigot to się samemu robi czy podaje się średnicę wewnętrzną blanku i pracownia mi wysyła odpowiedni kawałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 kup 2 gwinty i tuleje do fight butta do muchówki chyba w fa są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Albo coś takiegohttp://www.fishingcenter.com.pl/rekojesci_firmowe_fc.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Takie cos tez ujdzie http://www.mudhole.com/Rod-Building/Grips-Handles/Manley-Rods-Adjust-A-Butt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Bo to dokładnie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Bo to dokładnie to samo No tak, z tego linka co podales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 No tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Trochę drogie to rozwiązanie, ale przyznam, że interesujące .Wróćmy do spigota, ile to kosztuje i ile waży? Między innymi nad wagą się zastanawiam bo na początku myślałem o pręcie gwintowanym wklejonym w blank, ale to by trochę ważyło. Chyba,. że ten pręt gwintowany z czegoś innego zrobić niż stal ocynkowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Trzeba było notować rozmowę telefoniczną tuleja w blank-nagwintowana. Dwie długości reara na pręcie gwintowanym. Tuleja może być alu z wybraniem zewnętrznym lub wewnętrznym dla zmniejszenia wagi. pręt też alu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 wobler chciałem sprawdzić czy chłopaki maja inne pomysły .Załatwisz mi taką tuleję? Ja nawet nie wiem jak ona powinna wyglądać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Zobacz wędki XZOGA, jest taka seria w BRC, co zdaje się, nazywa SIGNATURE.A tak, Signaturehttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Wedki-XZOGA-seria-SIGNATURE/857 Tam masz rozwiązanie o jakie ci chodzi. Może poproś kogoś z BRC to ci zrobi dokładne zdjęcia. I zrobisz sobie coś na wzór. Edytowane 27 Marca 2015 przez Kilobear 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Zobacz wędki XZOGA, jest taka seria w BRC, co zdaje się, nazywa SIGNATURE.A tak, Signaturehttps://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Wedki-XZOGA-seria-SIGNATURE/857 Tam masz rozwiązanie o jakie ci chodzi. Może poproś kogoś z BRC to ci zrobi dokładne zdjęcia. I zrobisz sobie coś na wzór.O właśnie, to ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kempa Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 WitamChcialbym się zapytać bardziej doświadczonych kolegów jak by wpłynęła taka przeróbka na pracę kija SG Parabellum do 7g.Chciałbym przesunąć kołowrotek o jakieś 7 do 10 cm ku dolnej częsci kija skracając tym samym odległość pomiędzy stopką kołowrotka a końcem kija. Oczywiscie łatwiej by było poprostu odciąć te pare cm dolnej częsci ale nie chciałbym go skracać (już by był za krutki i łatwo by było szczyt uszkodzić przy przenoszeniu). Dolnik moim zdaniem jest za długi i poprostu przeszkadza a sama praca kijka mi odpowiada i nie chciałbym jej zepsuć. Nie chciałbym też usuwać i i na nowo zbroić przelotek bo to już by było za duzo roboty.Czy i jak by mogło na ten kij wpłynąć zabieg odsunięcia kołowrotka od pierwszej przelotki o ok 7do 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi